Košarka

Petrović: "Mislim da je Crvena zvezda išla ciljano na dvoboj s nama"

Branimir Korać • utorak, 04.03.2014.
Petrović: "Mislim da je Crvena zvezda išla ciljano na dvoboj s nama"
Foto: Kristijan Komarica

Jedan par osmine finala Eurokupa čine Crvena zvezda i Lietuvos Rytas. Momčad Aleksandra Petrovića poražena je u oba susreta sa Zvezdom u Euroligi i Petrović smatra kako su ih Beograđani "izabrali" u osmini finala...

Prva dva ovosezonska dvoboja Lietuvos Rytasa i Crvene zvezde otišla su na stranu Beograđana. Aleksandar Petrović smatra kako je Crvena zvezda upravo iz tog razloga i ciljano išla na dvoboj s Litavcima u osmini finala Eurokupa.

"Dvaput su nas svladali u Euroligi i morat ćemo nametnuti svoj ritam u ovim dvobojima. U posljednjem susretu u Vilniusu su nas 'ubili' i vjerujem da su ciljano išli na dvoboj s nama. Osjećaju se prilično ugodno kada smo mi na drugoj strani. Moramo pronaći način kako preživjeti prvih 40 minuta u Beogradu, a onda će sve ovisiti o drugoj utakmici u kojoj ćemo mi biti domaćini", rekao je Petrović u najavi susreta.

Omar Cook očekuje dvije potpuno različite utakmice u odnosu na posljednja dva dvoboja ova dva kluba.

"U prvoj utakmici u Euroligi su nas svladali dok nam druga utakmica nije baš ništa značila. Imali smo novog trenera, tek sam se vraćao nakon ozljede i sada smo potpuno drugačija momčad te očekujem drugačije dvoboje."

Jedan od najvažnijih igrača Crvene zvezde DeMarcus Nelson smatra kako je ključ pobjede njegove momčadi u zaustavljanju opasnog napada gostiju.

"Lietuvos ima veliki napadački potencijal i morat ćemo učiniti sve da ga zaustavimo jer im je dovoljno vrlo malo prostora za poentiranje. Omar Cook je sjajan razigravač, a osim toga i njihovi centri imaju vrlo visok postotak ubačaja van reketa. Moramo odigrati fantastičnu utakmicu ako želimo do pobjede", smatra Nelson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.03.2014. u 18:22
    aco bi trebao u nba da trenira, recimo 76erse
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.03.2014. u 18:23
    Aco opet kmeči... Ako si bolji proći ćeš, ako nisi pati. Kaj te briga jesu te 'odabrali' ili nisu. U prvom redu se nisi ni trebao dovesti u situaciju da te netko 'bira'...
    Obrisan korisnik