Košarka

Visoka prednost Ružićevog Bešiktaša, Budivelnik i Nanterre zagarantirali neizvjestan uzvrat

Branimir Korać • utorak, 04.03.2014.
Visoka prednost Ružićevog Bešiktaša, Budivelnik i Nanterre zagarantirali neizvjestan uzvrat

Odigrana su prva dva susreta osmine finala Eurokupa, a u njima su do pobjeda došli Budivelnik i Bešiktaš. Dok je Bešiktaš uvjerljivim slavljem napravio veliki posao već u prvoj utakmici, susret Budivelnika i Nanterrea ostaje potpuno otvoren...

Zbog nestabilne situacije u Ukrajini, Budivelnik je u prvoj utakmici osmine finala Eurokupa u Kaunasu ugostio momčad Nanterrea i upisao pobjedu 86:82. Rezultat je to koji uzvrat ostavlja potpuno otvorenim s dobrim šansama za obje momčadi za prolaz dalje.

Ainars Bagackis je u najavi utakmice ponavljao kako će mu najveći problem biti zadržati fokus igrača na utakmici s obzirom na ukrajinsku krizu. Nadao se da će njegova momčad nametnuti svoj stil igre, odigrati utakmicu na puno koševa i steći dvoznamenkastu prednost za mirniji uzvrat.

Susret nisu obilježile dobre obrane, slavio je Budivelnik sa 86:82, ali prednost nije dovoljna da bi Ukrajinci spokojno putovali u Pariz. Imali su nakon poluvremena vodstvo 64:50, malo više od minute prije kraja bilo je 86:77 za momčad iz Kijeva, ali Nanterre je odradio dobro završnicu susreta i uspio smanjiti na za sebe ugodnijih 86:82.

Darjuš Lavrinovič je u "svojoj" dvorani bio vrlo dobar, ubacio je 28 poena (10/14) uz devet skokova, a pratio ga je Blake Ahearn s 14 poena (4/7). U sastavu Nanterrea Deshaun Thomas je ubacio 21 poen (7/17) uz pet skokova, Sergij Gladyr je dodao 15 poena (5/11) i pet skokova, a Johan Passave 11 poena (5/10) i deset skokova.

Veliki posao u prvoj utakmici odradio je Bešiktaš koji je u Istanbulu stvorio značajnu prednost 88:71 protiv Nižnji Novgoroda. Očekivalo se da će Rusi pružiti bolji otpor, ali domaćin je imao veći broj raspoloženih igrača dok su u ruskom sastavu samo šestorica igrača upisala poene.

Još početkom drugog poluvremena Nižnji Novgorod je bio u sjajnoj poziciji, vodio je s 47:40, ali je onda počeo padati i na kraju je otišao u visok poraz. Serija 8:0 domaćina u posljednjoj dionici potpuno je slomila goste i Bešiktaš na kraju s plus 17 putuje u Rusiju.

Chris Lofton bio je prvo ime utakmice s 28 poena (10/15, trica 6/10), po 12 poena dodali su Mehmet Yagmur (4/5, šest asistencija), Ryan Broekhoff (4/8, šest skokova) i Doron Perkins (3/7, sedam skokova, pet asistencija). Tomislav Ružić je za osam minuta ubacio četiri poena (2/2 za dva).

Kod gostiju Taylor Rochestie je dodao 22 poena (9/16) uz osam asistencija, a Semen Antonov je dodao 19 poena (8/12) uz deset skokova.

Eurokup, osmina finala, prva utakmica:
Budivelnik Kijev - JSF Nanterre 86:82
Bešiktaš Integral Forex Istanbul - Nižnji Novgorod 88:71

Foto: bjk.com.tr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!