Zimski sportovi

Video: Colorado slavio na gostovanju u Chicagu, Tampa zaustavljena u St. Louisu

Branimir Korać • srijeda, 05.03.2014.
Video: Colorado slavio na gostovanju u Chicagu, Tampa zaustavljena u St. Louisu

Zanimljivo je bilo noćas u NHL-u gdje se odrađuju posljednji sati prijelaznog roka, ali je odigran i niz odličnih utakmica. Najzanimljiviji dvoboj igran je u Chicagu gdje su Blackhawksi poraženi od odličnog Colorada dok je vrlo dobru utakmicu odradio St. Louis na svom ledu protiv Tampe...

Predvođen raspoloženim Semjonom Varlamovim Colorado je odnio pobjedu s gostovanja kod Chicaga 4:2. Varlamov je ubilježio 36 obrana, a s trećom uzastopnom pobjedom njegova momčad je stigla do granice od 40 pobjeda u sezoni te je svakako najugodnije iznenađenje ove sezone. Od skromne prošle sezone, do jedne od najboljih momčadi lige put je bio neočekivano kratak. Blackhawksi su u dva navrata uspjeli uhvatiti zaostatak, ali treći put nisu. Pogotke Maximea Talbota i Ryana O'Reillyja neutralizirao je dvojac Ben Smith - Jonathan Toews, no nakon što je Tyson Barrie povisio na 3:2, povratka nije bilo. Paul Stastny je u završnici postavio konačnih 4:2 pogotkom u praznu mrežu.

“Mislim da smo ih potpuno nadigrali i stvorili puno više prilika. Ne sviđa mi se način na koji smo primili sva četiri pogotka, ali to je jedna od takvih večeri. Izgubili smo tlo pod nogama i nismo to smjeli dopustiti“, rekao je trener Blackhawksa Joel Quenneville.

Prije serije domaćih utakmica, Tampa Bay Lightning je gostovala kod St. Louisa. Blues je potvrdio visoku kvalitetu i u ovom susreti i slavio je s 4:2. Još jednom je St. Louis bi prisiljen hvatati zaostatak od dva pogotka s novoangažiranim Ryanom Millerom, međutim još jednom je uspio. Miller je ovaj put bio bez puno posla i tek se mora privikavati na takvu situaciju nakon bijega od užasne obrane Sabresa. Alex Killorn i Tyler Johnson su donijeli Tampi prednost 2:0 nakon prve trećine, ali do kraja susreta Blues je dominirao i golovima Patrika Berglunda, TJ Oshieja, Alexandera Steena i Vladimira Tarasenka, stigao je do preokreta.

“Volio bih da sam odigrao malo bolje. Lijepo je i drago mi je što sam igrao pred obitelji i prijateljima, ali bih volio da sam više pomogao momčadi i da smo došli do pobjede“, rekao je Ben Bishop koji je skupio 25 obrana, a s tribina ga je pratio poveći broj njegovih obožavatelja, prijatelja i članova obitelji.

Pittsburgh Penguinsi slavili su na gostovanju kod Nashvillea s 3:1 u susretu u kojem su momčadi zajednički ubilježile manje od 40 udarac u okvir gola. Pensi su bili efikasniji i tako prekinuli negativan niz od tri poraza. Kada su se već napadači mučili, branič Matt Niskanen je dva puta pogodio mrežu Pekke Rinnea i tako donio Penguinsima prednost 2:1, a točku na i stavio je Chris Kunitz tri minute prije kraja. Jedini pogodak Nashvillea djelo je Patrica Hornqvista.

“Sjajno je biti ponovno na ledu. Put oporavka je bio dugačak i puno mi znači biti ponovno na ledu pred svojim navijačima. Osjećao sam se jako dobro, ali na kraju ostaje tuga jer smo upisali poraz“, rekao je Rinne koji je dvaput morao na operaciju kuka i ovo mu je bila prva utakmica još od listopada prošle godine.

35 obrana Antona Hudobina pomoglo je Carolini da stigne do iznenađujuće pobjede na gostovanju kod San Josea. Niti Alex Stalock s 32 obrane na drugoj strani nije bio loš, međutim Hurricanesi su bili uspješniji u produžetku. Još jednu odličnu utakmicu odigrao je Andrej Sekera koji je nakon ZOI uhvatio odličnu formu, a ovaj put je upisao dvije asistencije. Nakon 60 minuta bilo je 2:2, Jiry Tlusty i Elias Lindholm su pogađali za Carolinu, a Martin Havlat i Brent Burns za Sharkse, a pobjedu gostima donio je Jay Harrison 42 sekunde prije isteka produžetka.

“Bilo je to sjajno proigravanje Lindholma koji mi je dao pak na širokom prostoru i nisam imao težak posao poslati ga u mrežu. Jako sam sretan, ovo mi je tek drugi gol u produžetku u karijeri“, rekao je Harrison.

Niti 35 obrana Tima Thomasa nije bilo dovoljno Floridi da izbjegne poraz na gostovanju kod Bruinsa. Boston je slavio s 4:1 uz vrlo raspoloženog Davida Krejčija koji je upisao hat-trick. Visoku formu potvrdio je i Chad Johnson koji je stigao do šeste pobjede u zadnjih sedam utakmica. Osim Krejčija, u strijelce se upisao i Jarome Iginla dok je jedini pogodak za Pantherse djelo Briana Campbella.

Zanimljiv dvoboj riješen u samoj završnici susreta odigrali su New Jersey Devilsi i Detroit Red Wingsi. Devilsi su na kraju odnijeli pobjedu 4:3 zahvaljujući golu Stephena Gionte 37 sekundi prije kraja susreta. Domaćin je poveo golom Adama Henriquea već u 27. sekundi utakmice, ali Red Wingsi preko Johana Franzena i Brendana Smitha rade preokret i održavaju prednost sve do posljednje trećine. Tamo Marek Židlicky i Travis Zajac rade novi preokret da bi Todd Bertuzzi poravnao na 3:3 i odveo meč u neizvjesnu završnicu koja je pripala Devilsima.

Vrlo dobru utakmicu odradio je i Sergej Bobrovski u pobjedi Blue Jacketsa protiv Starsa 4:2. Columbus je odlično otvorio utakmicu i poveo u prvih 20 minuta s 3:0 golovima Boonea Jennera, RJ Umbergera i Artema Anisimova da bi Dallas zakomplicirao utakmicu smanjivši na 3:2 preko Alexa Goligoskija i Trevora Daleya na početku posljednje dionice. Anisimov je ipak u završnici svojim drugim golom riješio sve dvojbe.

Odlična utakmica je i iza Andersa Nilssona koji je prikupio 36 obrana vodeći Islanderse do pobjede u produžetku kod Winnipega. U teškom susretu New York je slavio s 3:2 pogotkom Michaela Grabnera 67 sekundi prije isteka produžetka. Andrew Ladd je s dva pogotka odveo Jetse do produžetka, a strijelci za Islanderse bili su Colin McDonald i Anders Lee.

Do shutouta je stigao Mike Smith u minimalnoj pobjedi Phoenixa protiv Vancouvera. Odličan je bio i na drugoj strani Eddie Lack s 31 obranom, ali je presudio pogodak Antoinea Vermettea u završnici prve trećine nakon čega su vratari bili u prvom planu.

Ales Hemsky se intenzivno spominje kao želja Pittsburgh Penguinsa posljednjeg dana prijelaznog roka, a u možda posljednjem nastupu za Oilerse, odigrao je sjajnu utakmicu. Njegova momčad svladala je Senatorse s 3:2, a Hemsky je postigao dva gola dok je Jordan Eberle dodao jedan. Za Ottawu su pogodili Jason Spezza i Erik Karlsson.

NHL:
Chicago Blackhawks – Colorado Avalanche 2:4
St. Louis Blues – Tampa Bay Lightning 4:2
Nashville Predators – Pittsburgh Penguins 1:3
San Jose Sharks – Carolina Hurricanes 2:3 (OT)
Boston Bruins – Florida Panthers 4:1
New Jersey Devils – Detroit Red Wings 4:3
Columbus Blue Jackets – Dallas Stars 4:2
Winnipeg Jets – New York Islanders 2:3 (OT)
Phoenix Coyotes – Vancouver Canucks 1:0
Edmonton Oilers – Ottawa Senators 3:2

Foto - Wikipedia, Keith Allison

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!