Zimski sportovi

Video: Habsi pobijedili u shootoutu, Flamesi lako svladali Senatore

Željka Jurkas • četvrtak, 06.03.2014.
Video: Habsi pobijedili u shootoutu, Flamesi lako svladali Senatore

U četiri sinoćnja susreta NHL-a obje utakmice koje nisu završile u regularnom vremenu otišle su na stranu gostiju. Toronto u produžetku, a Montreal u kaznenim udarcima uzeli su po dva boda. Philadelphia je uspjela zadržati veliki nalet Washingtona, a Calgary je s rookijem na vratima zadao drugi poraz u nizu u Alberti Senatorsima...

U debiju Martina St. Louis New York Rangersi izgubili su drugi bod u produžetku golom Leafsovog Tylera Bozaka. Bozak se i prvi upisao u strijelce na samom početku druge trećine, a početkom treće Nazem Kadri dovodi goste na dva gola prednosti. Dva short handed gola unutar idućih pet minuta donose izjednačenje u Madison Square Gardenu. “Naš powerplay se ne smije tako ponašati. To je nedopustivo. Jasno, postoje golovi koji se odbiju od nas, od klizaljki, palica, i oko toga smo nemoćni, ali moramo bolje čistiti“, rekao je Kadri.

Nakon vodstva od 4:0 sredinom druge trećine, Flyersi su u Wells Fargo Centru uspjeli zadržati Capitalse od velikog preokreta. Kapetan Claude Giroux zabio je dva gola, kao i njegov linijski suigrač Jakub Voraček, a Michael Raffl i Steve Downie zabili su još po jedan. Capitalsi su s tri powerplay gola, Joela Warda u drugoj te Alexa Ovečkina i Brooksa Laicha u trećoj, i golom Troya Brouwera dali sve od sebe da okrenu tijek utakmice, ali ostali su prekratki. “Mislim da smo loše igrali. Prve dvije trećine su bile sramotne za nas. Nismo imali jedno dobro dodavanje i gubili smo s četiri razlike. Skoro smo ih stigli, ali utakmicu smo izgubili u prve dvije“, izjavio je Nicklas Backstrom koji je u porazu skupio dvije asistencije.

Dva finska rookija briljirala su u pobjedi Calgary Flamesa nad Ottawom u Scotiabank Saddledomu. Markus Grandlund zabio je svoj prvi NHL gol nakon dvije minute utakmice, a Joni Ortio zaustavio je trideset udaraca. “Nevjerojatno je vidjeti koliko dobro su mladi dečki igrali. Veselje ih je tako gledati i drago mi je da su nagrađeni za sav trud i dobru igru“, komentirao je Ortio. Sredinom treće Kyle Turris ga je uspio prevariti i pokvariti shutout. Paul Byron, Joe Colborne i Mike Cammalleri zabili su uz Granlunda.

U šestom krugu kaznenih udaraca Andrej Markov zabio je pobjednički gol Jonasu Hilleru za dva boda Habsa u Honda Centru. Dustin Tokarski zaustavio je 39 udaraca na vrata i držao Montreal u igri, a Anaheim na distanci do sredine druge trećine. Prvi zaostatku od dva gola Tim Jackman, Francois Beauchemin i Daniel Wannik preokrenuli su rezultat na svoju stranu da bi minutu kasnije Brendan Gallager zabio za izjednačenje. “Mislim da su u prvih deset minuta svi razmišljali o prijelazima koji su se danas dogodili. Nismo igrali kako trebamo i nije niti čudno da smo ostali u zaostatku i morali se boriti u drugoj i trećoj samo da ostanemo u egalu“, nezadovoljan je bio trener Ducksa Bruce Boudreau početnim zalaganjem svoje momčadi.

NHL
New York Rangers – Toronto Maple Leafs 2:3 produžetak
Philadelphia Flyers – Washington Capitals 6:4
Calgary Flames – Ottawa Senators 4:1
Anaheim Ducks – Montreal Canadiens 3:4 kazneni udarci

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!