Zimski sportovi

Mnoge velike zvijezde promijenile momčadi u ludom zadnjem danu prijelaznog roka NHL-a

Mirza Seferagić • četvrtak, 06.03.2014.
Mnoge velike zvijezde promijenile momčadi u ludom zadnjem danu prijelaznog roka NHL-a

U jednom od najzanimljivijih prijelaznih rokova NHL-a u posljednjih nekoliko godina svoje su nove momčadi pronašle velike zvijezde poput Martina St. Louisa, Mariana Gaborika, Thomasa Vaneka, Jaroslava Halaka...

Nakon 14 godina u Tampi sjajni napadač Martin St. Louis promijenio je momčad i već noćas je debitirao u dresu New York Rangersa u porazu 2:3 nakon produžetka od Toronto Maple Leafsa. St. Louis je zaigrao u liniji s Bradom Richardsom, a njih su dvojica 2004. godine s Tampom osvojili Stanley Cup. Rangersi su za St. Louisa u Tampu poslali svog kapetana, Ryana Callahana, a dugo u NHL-u nismo vidjeli zamjenu kapetana.

A bivši napadač New York Rangersa, Minnesote Wilda i Columbus Blue Jacketsa, Slovak Marian Gaborik, novi je klub pronašao u Los Angelesu gdje će zaigrati u Kingsima uz Anžea Kopitara. Gaborik je dugo bio ozlijeđen ove sezone, propustio je i Zimske olimpijske igre u Sočiju, no polako se vraća i trebao bi biti veliko pojačanje u napadu Kingsa uoči doigravanja.

Austrijanac Thomas Vanek, kako se i očekivalo, nije se dugo zadržao u New York Islandersima te je jučer postao članom Montreal Canadiensa. Vanek je u Islanderse stigao iz Buffalo Sabresa, a otkad je stigao u New York nije baš pokazivao neku veliku oduševljenost tom zamjenom. No, nastavio je postizati pogotke, a tako će vrlo vjerojatno biti i u Montrealu.

Odlični slovački vratar, Jaroslav Halak, odlučio je prihvatiti ponudu Washington Capitalsa i večeras će debitirati za svoju momčad na gostovanju kod Boston Bruinsa. Osim Halaka, Capitalsi su u svoje redove doveli i napadača Dustina Pennera iz Anaheim Ducksa te su odradili odličan posao. A Bruinsi su, pak, u svoje redove doveli slovačkog braniča, Andreja Meszaroša, iz Philadelphia Flyersa. Bruinsima je bilo potrebno pojačanje u obrani jer su do kraja sezone izgubili odličnog njemačkog reprezentativca, Dennisa Seidenberga, a Meszaroš bi se trebao vrlo dobro slagati s reprezentativnim kolegom, Zdenom Charom.

Florida Panthersi su također odradili jako dobar posao jer su u svoje redove vratili vratara Roberta Luonga iz Vancouver Canucksa, a potom su Tima Thomasa proslijedili u Dallas Starse. Čeh Aleš Hemsky je nakon devet godina napustio Edmonton Oilerse te je postao napadačem Ottawa Senatorsa dok je Matt Moulson novi dom pronašao u Minnesoti. Detroit Red Wingsi su iz Nashvillea doveli iskusnog napadača, Davida Legwanda, dok su se Pittsburgh Penguinsi pojačali dovođenjem Marcela Goca iz Floride te Leeja Stempniaka iz Calgaryja.

New Jersey Devilsi nova su momčad finskog napadača Tuoma Ruutua koja je za njega u Carolinu poslala Andreja Loktionova. A ruski vratar i prava ptica selica u zadnjih nekoliko sezona, Ilja Brizgalov, novu je destinaciju pronašao u Minnesoti dok je branič Nick Schultz iz Edmontona prešao u Columbus.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.03.2014. u 21:51
    lijep sažetak zbivanja
    Obrisan korisnik
  • Zdren06.03.2014. u 21:20
    Fešta od transfera.
    Zdren