Nogomet

Lagan posao za Real i Barcelonu, londonski okršaj i dvoboji vodećih u Italiji

Sportnet • subota, 08.03.2014.
Lagan posao za Real i Barcelonu, londonski okršaj i dvoboji vodećih u Italiji
Foto: EPA

Četiri vodeće momčadi talijanske Serije A ogledat će se međusobno ovog vikenda i "raščistiti" situaciju na vrhu. U Španjolskoj se očekuje lagan posao za Real i Barcelonu, a u Engleskoj je na rasporedu londonski derbi...

Nakon što su preko tjedna igrači odrađivali svoje reprezentativne obaveze španjolska nogometna javnost okreće se susretima 27. kola Primere koje za vodeći trojac ne bi trebao donijeti preteške zadatke i sve osim sigurnih pobjeda i nastavka izjednačene borbe za naslov bilo bi veliko iznenađenje.

Kolo će otvoriti Barcelona koja gostuje kod davljenika Real Valladolida. Kraljevski je klub u prošlom kolu odigrao bez pobjednika na gostovanju kod Atletico Madrida te je time dopustio Barceloni da se opet približi na samo jedan bod zaostatka, a u subotu ih očekuje susret s Levanteom koji već osam susreta ne zna za poraz.

Vjerojatno najteži posao očekuje Atletico Madrid koji gostuje kod neugodne Celte. Možda i najzanimljiviji susret kola odigrat će Valencija i Athletic Bilbao. Ivan Rakitić sa svojom Sevillom nastavak dobrih rezultata traži kod Almerije dok će Betis pokušati savladati Granadu i time se barem donekle održati u borbi za ostanak u ligi.

U prošlom kolu Ligue 1 Paris Saint-Germain je napravio novi veliki korak prema obrani naslova prvaka. Pobjedom protiv Marseillea na najbolji je mogući način iskoristio poraz Monaca kod Saint-Etiennea i povećao svoju prednost na osam bodova. U 28. kolu Parižani idu na nezgodno gostovanje kod Bastije, dok bi Monaco trebao imati nešto lakši posao. Na svom će terenu ugostiti pretposljednji Sochaux, koji je u posljednja tri kola upisao sedam bodova.

Nastavlja se zanimljiva borba za mjesta koja vode u europska natjecanja. Od trećeg Lillea do osmog Bordeauxa osam je bodova, a vrlo zanimljiv trebao bi biti okršaj Žirondinaca i Lavova sa Gerlanda, koji je na rasporedu u nedjelju navečer. Lille će treće mjesto braniti u nedjelju kod kuće protiv "kralja remija" Montpelliera, a Saint-Etienne će u goste Lorientu.

Prvu utakmicu 28. kola odigrat će Marseille i Nica, a u dvoboju klubova s juga Francuske favoriti su igrači s Velodromea. Nica ne zna za pobjedu već četiri kola. Nantes će svoju negativnu seriju pokušati prekinuti u subotu kad mu u goste stiže fenjeraš Ajaccio.

Svim hrvatskim ljubiteljima bundesligaškog nogometa bit će posebno zanimljiv dvoboj Wolfsburga Ivana Perišića i sjajnog, neuništivog Ivice Olića, dvostrukog strijelca u Švicarskoj i bivšeg igrača Bayerna upravo protiv ekipe iz Münchena i Marija Mandžukića, bivšeg Vuka iz Wolfsburga. Trener gostiju napokon može računati na sve prvotimce, nema problema s ozljedama, vraća se i Ribery pa će Guardiola imati slatke brige oko sastavljanja ekipe, u mislima vjerojatno na utakmici u utorak, kada im na uzvrat u osmini finala Lige prvaka dolazi Arsenal.

Posrnuli HSV u borbi za opstanak na svom travnjaku dočekuje frankfurtski Eintracht, a prema najavama njemačkih medija, iako su propustili reprezentativni dvoboj sa Švicarcima, Milan Badelj i Ivo Iličević trebali bi biti spremni za ovaj subotnji dvoboj.

Schalke će pokušati zaustaviti razigrani i efikasni Hoffenheim, dok je pred nogometašima Leverkusena neugodno gostovanje kod Hannovera, gdje će pokušati prekinuti crni niz od tri bundesligaška poraza. Dortmundska Borussia će u nedjelju gostovati kod Freiburga, a upitno je hoće li u sastavu biti najbolji topnik lige, Poljak Lewandowski, koji ima problema s koljenom.

Četvrtfinalne utakmice FA kupa prepolovile su 29. kolo engleske Premier lige, pa će ovoga vikenda biti odigrano tek pet prvenstvenih utakmica, no uzbuđenja neće nedostajati jer subota u večernjem terminu od 18.30 sati donosi londonski derbi na Stamford Bridgeu, lider prvenstva Chelsea dočekuje Tottenham. Ne treba posebno isticati kako su bodovi iz toga susreta objema momčadima ključni za zadovoljavanje ovosezonskih ambicija.

Za Manchester United ova je sezona već pospremljena u zaborav, a slabu nadu da će i sljedeće sezone izboriti nastup u Ligi prvaka još uvijek aktualni prvak pokušat će održati na životu u susretu s West Bromwich Albionom. Isti su suparnici na istome mjestu krajem prošle sezone podijelili bodove s nevjerojatnih 5:5 u oproštaju Alexa Fergusona od klupe Crvenih vragova.

U donjoj polovici ljestvice situacija se zaoštrava, pa ćemo svjedočiti i vrlo zanimljivom derbiju začelja, pretposljednji Cardiff na svom stadionu dočekuje najlošiju momčad lige Fulham. Dejan Lovren i Southampton nemaju briga o ispadanju, no u goste će Crystal Palaceu, kojemu svaki osvojeni bod na kraju sezone može značiti i još jednu sezonu u najboljem društvu.

Pobjeda u velikom derbiju kod Milana na San Siru Juventinima je ulila još malo jednu dozu ionako ogromnog samopouzdanja. Novi veliki okršaj slijedi ovog vikenda, a protivnik je iz kategorije "pravih neprijatelja". Fiorentina dolazi u Torino u uvertiri njihovog međusobnog okršaja u osmini finala Europske lige.

Roma ove sezone nema europskih obveza, ali ih zato itekako želi u sljedećoj. Baš kao i Juve, i Roma će ovog vikenda ukrstiti koplja s jednim od svojih najvećih rivala. Svi okršaji između Napolija i rimskih klubova nude dodatnu vatru i žestinu. Ulog je ovog puta ogroman - direktan plasman u Ligu prvaka kojeg će Romainsti praktično ovjeriti ako se iz Napulja vrate trijumfalno.

Milanu hitno treba injekcija samopouzdanja uoči uzvrata osmine finala Lige prvaka protiv Atletico Madrida, no bodovi su potrebni i Udineseu za bijeg iz vrlo opasne zone. I ovo kolo ponudit će jedan milansko-torinski okršaj na San Siru, Torino će izazvati Inter.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2014. u 13:29
    bravo pingvisni:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.03.2014. u 18:03
    Barcelona izgubila-toliko o laganom poslu...
    Obrisan korisnik
  • Colchoneros08.03.2014. u 12:47
    Vamos Atleti!!!!
    Colchoneros