Zimski sportovi

Video: Pensi ukrali pobjedu u Anaheimu, Detroit demolirao Devilse

Željka Jurkas • subota, 08.03.2014.
Video: Pensi ukrali pobjedu u Anaheimu, Detroit demolirao Devilse
Foto: EPA

Pet sinoćnjih susreta NHL-a obilježio je povratak Luonga u momčad Floride, pobjeda Flamesa s izrazito mladom momčadi, jaki završni nalet Rangersa, velika ofenziva Detroita i sudar prvih momčadi obje konferencije u izrazito čvrstoj i discipliniranoj utakmici...

“Ovako se igra u playoffu. Želimo igrati tako da kada dođe do playoffa ne moramo ništa mijenjati“, rekao je nakon susreta u Raleighu Marty St. Louis koji je pripremio pobjednički gol. Zahvaljujući radu posebnih momčadi Rangersi su prekinuli niz od tri poraza i u zadnje tri minute došli do pobjede nad Hurricanesima. Početkom treće trećine Ryan McDonagh iz situacije s igračem manje izjednačio je vodeći gol Jordana Staala. Jeff Skinner srušen je u naletu i zabio svoj prvi gol iz kaznenog udarca. Minutu i pol kasnije Rick Nash donosi novo izjednačenje, a tri pol minute prije isteka vremena Carolina unutar 30 sekundi zarađuje dva isključenja što u konačnici dovodi do pobjedničkog gola Dereka Stepana. Carl Hagelin zabija u praznu mrežu za konačnih 4:2.

Dan nakon poraza u produžetku, Wingsi su krenuli čvrsto i doveli utakmicu u željenom smjeru. S dva gola do početka druge trećine, igrali su s igračem više kada Devilsi smanjuju zaostatak i dobivaju zalet. Unutar 2:20 minute zabijaju ukupno tri gola i preokreću rezultat. No, Detroit brzo dobiva nazad kontrolu nad utakmicom i zabija tri gola u drugoj. S još dva gola u zadnjoj trećini, Devilsi nisu uspjeli napraviti ništa do zadnje dvije minute kada Adam Hernique zabija četvrti gol za goste. Jonathan Franzen i Gustav Nyquist skupili su po četiri boda i bili jedni od najboljih pojedinaca susreta:“Franzen je bio dobar. Nije puno igrao ove sezone, ali kada igra vidi se zašto je važan“, prokomentirao je trener Detroita Mike Babcock.

U svom prvom nastupu za Pantherse nakon 2006. Roberto Luongo zaradio je svoj 66. NHL shutout i u velikom stilu obilježio povratak u Floridu. “Svaka čast dečkima ispred mene. Ovo je prva timska pobjeda. Lijepo je zaraditi shutout, ali na kraju dana, radi se o pobjedama. Odradili smo dobar posao“, rekao je novi prvi vratar Panthersa. Uz Luongovih 25 obrana, dva powerplay gola iza leđa novog vratara Sabresa Michala Neuvirtha bila su dovoljna za pobjedu.

U drugoj utakmici u dva dana New York Islandersi ispustili su prednost od dva gola i izgubili oba boda. Nakon početnog short handed gola Islesi su do kraja druge trećine zabili tri gola i rano početkom treće imali veliku priliku doći na tri razlike. “Nadigrali smo ih, klizali bolje, bili brži na paku... u svim aspektima smo bili bolji. Imali smo 5 na 3. Morali smo zabiti. Ovo je mentalni blok. Zabili su nam gol i pustili smo ih da uzmu utakmicu. Ovo mora prestati“, rekao je Kyle Okposo za klupske stranice. Calgary je u sastavu imao čak osam rookija, a trojica su zabila sva četiri gola Flamesa.

Anaheim Ducksi, prva momčad Zapada zadržali su prvu momčad Istoka, Pittsburgh Penguinse na svega sedamnaest udaraca na gol. Pobjednika je odlučilo ispucavanje kaznenih udaraca u šest krugova u kojem je Marc-Andre Fleury pokazao zašto je najbolji u Ligi. “Ako maknete powerplay, Penguinsi su imali desetak udaraca na gol, što je odlično. Držali smo se plana igre i igrali jako dobro. Izgubili smo samo shootout, komentirao je trener Ducksa Bruce Boudreau. Dva gola Coreyja Perryja dvaput su, početkom prve i treće trećine donosili minimalnu prednost domaćinima u Honda Centru. Deryk Engelland izjednačio je prvi, a Jevgenij Malkin na powerplayu drugi. “Uvijek se ocijenjujemo prema toma kako smo igrali, ne uvijek prema rezultatu. I kod pobjeda, želiš dobro odigrati. Mislim da smo danas neke stvari dobro napravili, neke stvari bolje nego jučer i nismo imali velike greške koje su nas koštale u prošloj utakmici“, rekao je za službene stranice kapetan Pensa Sidney Crosby.

NHL
Carolina Hurricanes – New York Rangers 2:4
Detroit Red Wings – New Jesey Devils 7:4
Florida Panthers – Buffalo Sabres 2:0
Calgary Flames – New York Islanders 4:3
Anaheim Ducks – Pittsburgh Penguins 2:3 kazneni udarci

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!