Košarka

Himki s vrlo dobrima Popovićem i Lončarom osigurao prvo mjesto u skupini B VTB lige

Branimir Korać • subota, 08.03.2014.
Himki s vrlo dobrima Popovićem i Lončarom osigurao prvo mjesto u skupini B VTB lige

16. kolo VTB lige donijelo je Himkiju domaći susret protiv bjeloruskog prvaka Tsmokija iz Minska i pobjedu 99:69. Ovom pobjedom Himki je ujedno osigurao i prvu poziciju u skupini B VTB lige te izravni prolazak u četvrtfinale...

Nakon prekida velikog niza pobjeda porazom u Valenciji, Himki se vratio na pravi put u susretu protiv prvaka Bjelorusije Tsmokija. Utakmica je igrana u sklopu 16. kola skupine B VTB lige, a Himki je ovom pobjedom ujedno i završio natjecanje u skupini na prvom mjestu.

Bjelorusi su se dobro držali dok su imali snage, ali kvalitetniji Himki dočekao je pad u igri gostiju i otišao do visoke pobjede kvalitetnim nastupom u posljednjih deset minuta (30:12).

"Pred nama je vrlo teška utakmica protiv Valencije i ovaj susret smo željeli iskoristiti kako bi isprobali neke varijante za tu utakmicu. Pokušali smo svih 40 minuta biti agresivni na obje strane parketa, igrači su dali sve od sebe i zadovoljan sam pobjedom. U dobrom smo fizičkom stanju i poraz u Valenciji više je bio psihološki pad, međutim spremni smo za uzvrat i vjerujemo da još uvijek imamo stvari u svojim rukama ako budemo pravi", rekao je Rimas Kurtinaitis.

Prvi strijelac Himkija bio je Marko Popović koji je za 24 minute ubacio 23 poena (3/3 za dva, 5/9 za tri) uz tri asistencije, Petteri Koponen je dodao 21 poen (8/13), Krešo Lončar za 22 minute 14 poena (6/9 za dva) i devet skokova, a James Augustine 12 poena (5/6) uz devet skokova i šest asistencija. Kod gostiju Tyrone Brazelton je ubacio 16 poena (6/14), a Jason Washburn deset poena (5/12) uz devet skokova.

VTB liga:
Himki - Tsmoki Minsk 99:69

Ljestvica:
1. Himki 16-0
2. CSKA Moskva 14-2
3. Triumf 10-6
4. Astana 7-9
...
8. Tsmoki Minsk 4-11
...

Foto - bckhimki.ru

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.03.2014. u 07:21
    Himki ima Euroligašku ekipu i šteta da je naletio na Valensiju.
    Obrisan korisnik