Zimski sportovi

Video: Bostonu četvrta uzastopna pobjeda, a Tampi četvrti poraz

Željka Jurkas • nedjelja, 09.03.2014.
Video: Bostonu četvrta uzastopna pobjeda, a Tampi četvrti poraz

Deset susreta odigrano je u NHL-u u subotu navečer. Niemi i Bobrovskij zaradili su treći shutout sezone, Nucksi su došli do pobjede, Lehtonen je ozlijeđen u velikom slavlju Dallasa, Washingtona preokrenuo u zadnjih deset minuta, Tampi četvrti poraz u nizu, Toronto je nakon ispuštenog vodstva u trećoj dobio u produžetku, Devilsi su spriječili preokret Canesa, a u matinejama prava golijada odigrana je u Winnipegu, a u čvrstoj i dinamičnoj utakmici Bluesi su još jednom riješili Colorado...

Dodatkom Aleša Hemskog na liniju s Milanom Michalekom i Jasonom Spezzom Ottawa je dobila na efikasnosti. Linija koja je upisala ukupno osam bodova nije sudjelovala u svega jednom od pet golova gostiju. Domaćini Jetsi samo su jednom, u prvoj trećini uspjeli izjednačiti rezultat, ali gosti su brzo vratili prednost na svoju stranu i nisu je ispuštali do kraja susreta. Kyle Turris zabio je četvrti, pobjednički gol Senatorsa sredinom druge trećine, a Craig Anderson odradio je odličan posao i suočen s 49 udaraca obranio njih 46. “Zabavno je opet biti u utrci za doigravanje. Dugo vremena nisam bio i volim ove utakmice gdje se igra za nešto. Zabavno je i uzbuđen sam“, rekao je Hemsky koji je u Ottawu došao iz Edmontona.

Bluesi, s Ryanom Millerom na vratima su treći puta ove sezone pobijedili Colorado Avalanche. S golom zaostatka Avsi su povukli Semjona Varlamova s vrata, no niti to im nije pomoglo i s utakmicom manje St. Louis zaostaje svega jedan bod za vodećom momčadi Lige, Ducksima. “Mislim da su obje momčadi igrale čvrsto. Bila je ovo jako dobra utakmica. Mi smo bili fokusirani i dobri. Nakon to su nam zabili, dobili su energiju i mi smo počeli ispucavati pak umjesto da ga vodimo i kližemo. Odlična utakmica s obje momčadi na visini zadatka“, zadovoljno je za službene stranice komentirao trener Bluesa Ken Hitchcock. Kapetan David Backes i Patrick Berglund doveli su goste na dva gola prednosti, a P.A. Parenteau zabio je jedini gol za Avalanche koji drži treće mjesto Centralne divizije.

Joffrey Lupul pobrinuo se u produžetku da se crni niz njegove momčadi ne nastavi. U četiri od zadnjih pet susreta ispustili su vodstvo u trećoj trećini i time i bodove. “Ne želimo napraviti naviku od toga. Svašta se dogodi, momčadi se vrate, ali moramo se držati igre. Danas su svi bili mirni i fokusirani ulaskom u produžetak i dobili smo rezultat koji smo htjeli“, izjavio je Lupul koji je uz gol asistirao na Leafsov drugi gol. Dva gola za goste, Flyerse, zabio je Kimmo Timonen, a produžetak su isforsirali tri i pol minute prije kraja golom Braydona Coburna.

Tampa Bay Lightning produžili su seriju poraza na četiri nakon što je u sedam krugova kaznenih udaraca Reilly Smith uspio zabiti jedini i pobjednički gol. U susretu s Bostonom zabili su prva dva gola početkom druge trećine, ali gosti se brzo vraćaju. Velikih deset minuta druge trećine ipak zaključuju domaćini pogotkom Valtterija Filppule i zadržavaju vodstvo. U trećoj Johnny Boychuck pronalazi put iza leđa Bena Bishopa i utakmica odlazi u produžetak. Tuukka Rask obranio je sedamnaest udaraca, za razliku od Bishopa koji je imao 29 obrana. No, na kraju je Rask sažeo susret:“Ponekad moraš imati sreće da bi bio dobar, jel tako?“

Tuomo Ruutu asistirao je na prvom i zabio pobjednički gol protiv svoje stare momčadi, Canesa. Čak pet golova palo je u drugoj trećini, od čega tri Devilsa, da bi se Carolina vratila u utakmicu s dva gola u trećoj. Pobjednički gol došao je minutu nakon izjednačenja. “Ne zabijam baš puno golova, pa sam samo zatvorio oči i pucao. Pokušao sam pucati visoko, ali dao sam gol zbog velike gužve pred vratima. Mislim da je danas to jedini način da se dođe do pogotka jer su vratari toliko dobri“, rekao je Ruutu. Devilsi ovime drže priključak u borbi za preostalo wild card mjesto u doigravanju.

Phoenix Coyotesi imali su prednost od dva gola ulaskom u zadnju trećinu utakmice u Verizon Centru. Gotovo do sredine je trebalo Capitalsima da nađu način kako prijeći Mikea Smitha, a tada unutar 32 sekunde zabijaju dva. Pobjednički gol zabija Troy Brouwer na powerplayu četiri i pol minute kasnije. Jarolsav Halak, doveden iz Sabresa suočen je s istim brojem udaraca kao i Smith (33), no obranio je jedan više. “U zadnjih par utakmica igrali smo na neprihvatljivom nivou za nas. Ulaskom u treću vidjeli smo da se ista priča ponavlja. Trebaju nam bodovi, nebitno dođu li oni u 20, 25 minuta ili u ispucavanju kaznenih udaraca. Znamo da nam je u ovom trenu cijela sezona pod upitnikom i to bi nam trebala biti dovoljna motivacija svake večeri“, rekao je za klupske stranice strijelac pobjedničkog gola.

Pekka Rinne i Sergej Bobrovskij natjecali su se tko će ponijeti prvu zvijezdu utakmice. Na kraju je, šest i pol minuta prije isteka vremena, Artem Anisimov u akciji 3 na 2 uspio prevariti Rinnea i svoje treći shutout sezone je uzeo Bobrovskij. Anisimovu je ovo šesti gol u zadnjih šest susreta, a u zadnja četiri su bili pobjednički. “Od olimpijske pauze on je izvrstan. Imam puno povjerenja u njega, pametan je igrač. Svi znamo da zna igrati obranu i da je na penalty killu, ali sad vidimo da može pridonijeti i u napadu. Talentiran je, može dodati, pucati. Zabio je nekoliko velikih golova za nas“, na sva usta ga je hvalio trener Columbusa Todd Richards.

Prije samog susreta Starsa i Wilda, Dallas je umirovio broj devet Mikea Modana, jednog od najvećih američkih hokejaša. “Znam da su dečki htjeli dobro odigrati zbog njega. Sve aktivnosti van utakmice su bile fantastične i mi smo pobjedom htjeli sve zaokružiti. Ovo je jedan od najvećih dana u povijesti organizacije, kada se umirovi dres takvog igrača i onda se sve završi ovakvom utakmicom“, rekao je trener domaćina Lindy Ruff. U izjednačenoj i dinamičnoj utakmici kapetan Jamie Benn zabio je prvi gol nakon 31 sekunde igre. Specijalne momčadi dale su svoj obol te su gosti izjednačili short handed golom pred kraj prve. Po jedan powerplay gol sa svake strane uveli su utakmicu u izjednačenu zadnju trećinu. Kyle Brodziak doveo je prvi puta goste u vodstvo, no nakon sudara Erika Haula i Karija Lehtonena, domaćini dolaze u situaciju s igračem više i Tyler Seguin izjednačuje. Četiri minute kasnije Eric Cole zabija za pobjedu. Lehtonena, koji je odmah udaljen s leda, na vratima je zamijenio novopridošli Tim Thomas.

Ne naročito lijepo, niti spektakularno, ali Canucksi su uspjeli doći do dva boda i prekinuti niz od četiri poraza. Ovo im je tek druga pobjeda u zadnjih trinaest susreta. Nakon prve trećine bez golova gosti iz Calgaryja su pogotkom Briana McGrattana došli do vodstva. Darren Archibald je domaćine brzo vratio u igru svojim prvim NHL golom, a konačnu pobjedu je uspio izboriti Yannick Weber nakon pet minuta igre u zadnjoj trećini. “Sigurno nije lijepo, ali ovo je tip golova o kojima smo pričali da ih moramo stvoriti i realizirati, i to je najvažnije. Neću ovdje sjediti i analizirati, našli smo način da dođemo do dva boda. I dalje moramo nastaviti pritiskati, grebati i pronalaziti način“, komentirao je trener Nucksa John Tortorella.

U utakmici prepunoj isključenja Antti Niemi obranio je svih 27 udaraca na vrata domaćina i osigurao nova dva boda u Shark Tanku. Peter Budaj, koji je preuzeo ulogu prvog vratara Habsa do povratka ozlijeđenog Careyja Pricea, krenuo je u utakmicu s greškom koja je rezultirala short handed golom Tommyja Wingelsa. “Nakon tog gol nadali smo se da će večer dobro završiti za nas. Ispalo je da je to bio pobjednički gol i kraj priče“, kapetan Sharksa Joe Thornton izjavio je za klupske stranice. Wingels je još jednom nadmudrio Budaja nakon čega je na vrata stao Dustin Tokarski, no i njemu su domaćini utrpali dva komada. Matt Nieto par minuta nakon što je ušao u igru i na samom početku treće Logan Couture na dodavanje Nieta.

NHL
Winnipeg Jets – Ottawa Senators 3:5
Colorado Avalanche – St. Louis Blues 1:2
Toronto Maple Leafs – Philadelphia Flyers 4:3 produžetak
Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 3:4 kazneni udarci
New Jersey Devils – Carolina Hurricanes 5:4
Washington Capitals – Phoenix Coyotes 3:2
Nashville Predators – Columbus Blue Jackets 0:1
Dallas Stars – Minnesota Wild 4:3
Vancouver Canucks – Calgary Flames 2:1
San Jose Sharks – Montreal Canadiens 4:0

Foto - Wikipedia, Michael Miller

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!