Zimski sportovi

Video: Sedma pobjeda Kingsa, Bluesi preuzeli prvo mjesto

Željka Jurkas • ponedjeljak, 10.03.2014.
Video: Sedma pobjeda Kingsa, Bluesi preuzeli prvo mjesto

U pet susreta NHL-a u nedjelju, dogodile su se dvije promjene na vodećim pozicijama. St. Louis je postao prva momčad Lige, a Boston Istoka. Chicago se provukao u Buffalu, a New York napravio veliko slavlje za Lundqvista...

Nije moglo bolje. Za svoju 300. NHL pobjedu Henrik Lundqvist zaustavio je svih trideset udaraca, a Brian Boyle i Chris Kreider pobrinuli su se za dovoljan broj golova u mreži Jimmyja Howarda. “Nisam o tome razmišljao kada smo ulazili u utakmicu, ali na kraju druge sam želio tu 300. pobjedu. To je dobar način da sam sebe testiraš. Ulaskom u treću uz vodstvo samo sam morao ostati fokusiran, a dečki će se pobrinuti za ostalo“, rekao je Kralj Henrik nakon susreta u MSG-u. Detroit nije odigrao na razini koja se od njih očekuje, čega je nakon susreta bio svjestan i trener Mike Babcock:“Ovo je naša najgora utakmica od početka siječnja. Razočaran sam koliko igračima, toliko i nama trenerima jer ih očito danas nismo pripremili.“

Drugi susret u dva dana opet je otišao na stranu Bostona. Uz solidan učinak Roberta Luonga (37/41) i dva gola Jimmyja Hayesa Panthersi nisu uspjeli napraviti iznenađenje i doći do barem jedne pobjede u seriji od pet. “Igrati na ovakvoj razini u dvaput u njem od dvadeset sati je impresivno. Iako je nakon druge bilo 1:1, mislim da smo imali solidne prilike, a Luongo je igrao odlično. Znam da smo mi neke stvari promašili, ali on je imao stvarno dobre obrane i držao ih je u igri do kraja“, zadovoljan je bio trener Bruinsa Claude Julien. Petorica igrača upisala su se u strijelce u pobjedi kojom je Boston s utakmicom i bodom više od Pittsburgha došao na prvo mjesto Istoka.

Prvi puta nakon kraja 2010. Patrick Kane je igrao u svom rodnom Buffalu. U susretu čiju igru bi Chicago najradije zaboravio, gosti su se uspjeli provući zahvaljujući golovima svojih prvih zvijezda – Kanea i kapetana Jonathana Toewsa. “Mislim da smo pred kraj igrali nešto bolje. Bili smo odgovorniji i držali pak“, nešto dobro u cijeloj utakmici, osim dva boda, našao je Toews. Domaćini su izjednačili početni Kaneov gol sredinom prve i držali Hawkse u egalu do početka zadnje trećine.

T.J. Oshie i Alex Steen pobijedili su u shootoutu Ilju Brizgalova, dok je Brian Elliott zaustavio oba pokušaja Wildea i donio Bluesima petu pobjedu u nizu. S nova dva boda prvaci Centralne divizije zasjeli su na prvo mjesto Lige s bodom više od Ducksa. “Wild je danas igrao dovoljno dobro da pobijede. Uzeli smo im ta dva boda, pogledat ćemo video i biti sretni zbog pobjede. Bila je ovo čvrsta i teška utakmica“, rekao je na kraju Oshie koji je ove sezone zabio osam od jedanaest pokušaja iz kaznenih udaraca. Gosti su preuzeli vodstvo od dva razlike u prvoj trećini da bi se domaćini u potpunosti vratili u drugoj golovima Jasona Pominvilla i Matta Moulsona.

Ben Scrivens na vratima Oilersa suočen je s pedeset udaraca njegove bivše momčadi, Los Angeles Kingsa. Pa, iako je primio četiri pogotka, nema mu se što puno zamjeriti. “Cijelu godinu je branio jako dobro, i kada je igrao za nas. On je točno što ova momčad treba. Svake večeri znaš da će na visini odraditi zadatak i dati solidnu priliku za pobjedu. Pucali smo im pedeset puta i oni su svejedno imali šansu pobijediti“, nahvalio je Scrivensa bivši kolega Jonathan Quick. Dva od četiri gola Kingsa pripisana su Jeffu Carteru. Prvi, nakon minute i pol igre, djelo je obrane Oilersa, a drugi, sredinom na druge na powerplayu odbio se od njegove noge. Taylor Hall izjednačio je u prvoj rezultat za domaćine, a dojam je popravio Sam Gagner početkom treće. Kingsi su ovime upisali sedmu pobjedu u nizu i drže treću poziciju Pacifika.

NHL
New York Rangers – Detroit Red Wings 3:0
Florida Panthers – Boston Bruins 2:5
Buffalo Sabres – Chicago Blackhawks 1:2
Minnesota Wild – St. Louis Blues 2:3 kazneni udarci
Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!