Zimski sportovi

Video: Prekinut dvoboj Columbusa i Dallasa, Leafsi slavili u Anaheimu

Branimir Korać • utorak, 11.03.2014.
Video: Prekinut dvoboj Columbusa i Dallasa, Leafsi slavili u Anaheimu

Sedam od osam NHL susreta dovršeno je u noćašnjem programu, a jedini koji nije priveden kraju je onaj između Columbusa i Dallasa koji je prekinut nakon što je napadač Dallasa Rich Peverley kolabirao na klupi...

Dvoboj Columbusa i Dallasa nije dovršen nakon što je Rich Peverley, 31-godišnji napadač Starsa, zaradio na klupi srčani udar te je nakon polusatnog ukazivanja pomoći prebačen u bolnicu. Vidno potreseni igrači nisu bili u stanju nastaviti utakmicu i ona je prekinuta. Posljednje informacije govore kako je Peverleyevo stanje stabilizirano i igrač nije u životnoj opasnosti.

Randy Carlyle vratio se u Anaheim i doživio ovacije, a za još bolju i ugodniju večer pobrinuli su se njegovi Toronto Maple Leafsi gostujućom pobjedom 3:1 kod jedne od najboljih momčadi lige. Briljirao je Jonathan Bernier s 43 obrane i upravo on nosi velike zasluge za slavlje Maple Leafsa.

Vrlo dobar početak susreta osigurao je Maple Leafsima pobjedu na teškom gostovanju. Tyler Bozak, Phil Kessel i Paul Ranger doveli su Maple Leafse do visokih 2:0 već početkom druge trećine i Ducksi nisu uspjeli odgovoriti. U 35. minuti Corey Perry je smanjio na 3:1, no više od toga nije išlo, Bernier je bio previsoka prepreka.

"U lošoj smo seriji i moramo se iz nje izvući što prije. Moramo se vrlo brzo vratiti na pobjedničke staze", rekao je Bruce Boudreau nakon trećeg uzastopnog poraza protiv momčadi koje imaju visoke ambicije.

Gostujuću turneju od pet utakmica Pittsburgh Penguinsi zaključili su pobjedom u Washingtonu protiv Capitalsa s 3:2 ta s istim takvim omjerom vraćaju se u Pittsburgh. Iza njih je vrlo dobar nastup unatoč odmaranju Marc-Andrea Fleuryja kojeg je na dobar način zamijenio Jeff Zatkoff s prikupljenom 31 obranom.

Dva puta su domaćini hvatali zaostatak i vraćali se iz minusa, međutim prvi napad gostiju funkcionirao je jako dobri i s dva gola Chrisa Kunitza te jednim Sidneya Crosbyja Pensi su stigli do pobjede. Pogotke za Capitalse postigli su Eric Fehr i Nicklas Backstrom.

"Jako dobra utakmica iz više aspekata. Sid je bio odličan u igri pet na pet, brzinom je stvarao probleme protivnicima i bio je sjajan i u penalty killu u trećoj dionici. Napravio je sve što se od njega i očekuje", posebne pohvale najboljem igraču uputio je trener Dan Bylsma.

Dobra utakmica odigrana je u Denveru gdje je Colorado svladao Winnipeg Jetse s 3:2 u produžetku. Obojica vratara otišla su na preko 30 obrana, Al Montoya je upisao 31, a Semjon Varlamov 33, a pobjedu je odnio Varlamov.

Avalanche je u ranoj fazi utakmice ostao bez PA-a Parenteaua, ali izvukao se i slavio golom Matta Duchenea u produžetku. John Mitchell i Andre Benoit bili su strijelci za domaćina u drugoj trećini u kojoj su postignuta sva četiri pogotka, a Dustin Byfuglien zabio je oba gola za goste.

"Svi smo već prilično iscrpljeni. Nisam čak niti bio svjestan da je pak ušao, čuo sam navijače kako slave i shvatio sam da sam postigao pogodak", rekao je Duchene koji je ubilježio barem bod u svakoj od posljednjih osam utakmica.

Phoenix Coyotesi su stigli do vrlo važne pobjede na gostovanju kod Tampe 4:3. Pobjeda je ostvarena nakon kaznenih udaraca, a goste može svakako veseliti i prekid od 13 utakmica bez gola Mikkela Boedkera, važnog igrača u gostujućoj momčadi.

Boedker, Brandon McMillan i Martin Erat bili su strijelci za goste, a za domaćina su pogađali Tyler Johnson te dvaput Ondrej Palat s tim da je Palat drugi pogodak postigao 38 sekundi prije kraja susreta. Prilikom izvođenja kaznenih udaraca jedino je Radim Vrbata bio precizan.

Dramatično je bilo u Ottawi gdje je Nashville ispustio veliku prednost, a onda slavio u produžetku. Nick Spaling, Craig Smith i Eric Nystrom doveli su Predatorse d 3:0 uoči posljednje dionice, a onda su Jared Cowan, Marc Methot i Jason Spezza vratili Senatorse u igru i izborili produžetak. Ipak, 71 sekundu prije isteka produžetka, Seth Jones donio je pobjedu gostima.

Kingsi su odnijeli pobjedu s gostovanja u Calgaryju gdje su slavili 3:2. Poveli su s 3:0 golovima Justina Williamsa, Trevora Lewisa i Anžea Kopitara da bi Mike Cammalleri i Brian McGrattan unijeli neizvjesnost u utakmicu smanjivši na 3:2, no vremena za preokret nije bilo.

Čudesnu posljednju trećinu odigrali su Islandersi na gostovanju kod Vancouvera. Canucksi su vodili s 3:0 golovima Chrisa Higginsa, Henrika Sedina i Ryana Keslera uoči posljednje dionice, a onda je uslijedio šok. Islandersi su zabili čak sedam golova u 20 minuta te odnijeli pobjedu 7:4. Josh Bailey, Ryan Strome, Calvin de Haan, Frans Nielsen, Matt Martin, Anders Lee i Cal Clutterbuck kreirali su čudesan preokret.

NHL:
Anaheim Ducks - Toronto Maple Leafs 1:3
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 2:3
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 3:2 (OT)
Tampa Bay Lightning - Phoenix Coyotes 3:4 (SO)
Ottawa Senators - Nashville Predators 3:4 (OT)
Calgary Flames - Los Angeles Kings 2:3
Vancouver Canucks - New York Islanders 4:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!