Košarka

Alba na krilima Radoševića u četvrfinalu, Budivelnik u napetoj završnici izbacio Nanterre

Sportnet • srijeda, 12.03.2014.
Alba na krilima Radoševića u četvrfinalu, Budivelnik u napetoj završnici izbacio Nanterre

Odigrana su dva uzvratna susreta osmine finala Eurokupa, a pobjednici su ostali isti, Budivelnik i Alba. Prolazak u četvrtfinale, kao što su obećavali rezultati prvih utakmica, bio je neizvjestan, a borba za prolazak bila je takva do samog kraja. Alba je na krilima sjajnog Leona Radoševića uspjela okrenuti utakmicu u svoju korist, a Budivelnik je donio radost Ukrajincima...

Gostima iz Ukrajine zadaća je bila sačuvati četiri koša prednosti iz prve utakmice što su i ostvarili upisavši pobjedu 76:71. Prvi susret osmine finala završio je pobjedom Budivelnika 86:82 te ostavio obje momčadi s dobrim šansama za prolazak dalje. Želja za pobjedom bila je očigledna kod obje ekipe tijekom cijelog susreta, ali Ukrajinci su uspjeli nametnuti svoj ritam od samog početka te su na poluvrijeme otišli s prednošću od devet koševa.

U drugom poluvremenu ritam je ostao isti, gosti su kontrolirali rezultat ne ispuštajući prednost od nekoliko koševa razlike. Ipak, krajem zadnje četvrtine domaći igrači došli su s nizom od deset koševa prvo na samo četiri koša razlike, a 22 sekunde prije kraja i na samo dva koša zaostatka, ali tada s nekoliko dobrih poteza utakmicu rješava Darjuš Lavrinovič koji ne dopušta iznenađenje. Uzvrat su obilježila atraktivna zakucavanja i blokade na obje strane u kojima su ljubitelji košarke uživali, ali i puno izgubljenih lopti, čak 37.

Kod gostiju se najviše istaknuo Dajuan Summers ubacivši 18 poena (5/6, 1/2 trica) uz šest skokova i dvije astistencije, a pratio ga je Lavrinovič s 15 poena (2/4, 1/1 trica) uz devet skokova i dvije asistencije. Kod domaće momčadi Deshaun Thomas je ubacio 17 poena (4/5, 2/6 trica) uz jedan skok i jednu asistenciju, a Will Daniels dodao je 14 poena (6/6, 0/4 trica) uz sedam skokova.

Uzvratna utakmica osmine finala Eurokupa između Albe i Sassarija očekivano je ponudila sjajnu i neizvjesnu košarkašku predstavu napetu do zadnjih minuta, a u spektakularnoj završnici slavili su domaćini 96:93. Gosti su odmah pokazali da žele stići zaostatak od osam koševa iz prve utakmice te je prva četvrtina završila 20:26 u njihovu korist. Igrači Albe uspjeli su uhvatiti ritam u drugoj četvrtini i na odmor su otišli sa šest koševa minusa.

Drugo poluvrijeme donosi nam velik broj koševa, ali i bolju igru domaće momčadi koja na krilima sjajnog Leona Radoševića osvaja druge dvije četvrtine i okreće utakmicu u svoju korist te uz podršku navijača prolazi u četvrtfinale Eurokupa.

Albu je, kao i prošlu utakmicu, predvodio Leon Radošević koji je ubacio 18 poena (8/13) uz šest skokova i jednu asistenciju, a pratili su ga suigrači Levon Kendall sa 16 poena (6/10) uz šest skokova i četiri asistencije te Reggie Redding s ubačenih 15 poena (5/10, 1/3 trica) uz četiri skoka i šest asistencija. Kod gostiju su najbolji bili Drew Gordon koji je ubacio 18 poena (7/13, 0/1 trica) uz sedam skokova i Caleb Green sa 17 poena (3/3, 1/3 trica) uz tri skoka i četiri asistencije.

Eurokup, osmina finala, uzvrati:
JSF Nanterre – Budivelnik Kiev 71:76 (86:82 prva utakmica)
Alba Berlin – Banco di Sardegna 96:93 (91:83 prva utakmica)

Autor: Marija Pastuović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.03.2014. u 17:20
    Leon je odličan. Ako nastavi ovako napredovati imamo za godinu-dve odličnu četvorku za reprezentaciju. Pravi back-up za Šarića.
    Obrisan korisnik
  • narada10812.03.2014. u 15:28
    Bravo za Leona. Tiho i besprimjetno je uspio staviti svoj pečat na ionako kvalitetnu ekipu.
    narada108