Zimski sportovi

Video: Pittsburgh pomeo Capitalse, Sharksi dominirali protiv Leafsa

Željka Jurkas • srijeda, 12.03.2014.
Video: Pittsburgh pomeo Capitalse, Sharksi dominirali protiv Leafsa

U devet sinoćnjih susreta NHL-a dvije su utakmice otišle u produžetak, u derbiju začelja Nashville je odnio pobjedu, Wingsi su si zakomplicirali borbu za doigravanje, a Phoenix se još uvijek drži, Jagr nastavlja zabijati kad je najpotrebnije, Washington je pao u Pittsburghu, a Carolina upisala pobjedu na Rangersima...

Susret sa začelja tablice otišao je na stranu boljeplasirane momčadi Nashvillea. Kapetan Shea Weber zabio je početkom druge za vodstvo koje više neće ispustiti nakon izjednačene prve trećine s po jednim golom na svakoj strani. Nakon njega su se Cragi Smith i Paul Gaustad golom u praznu mrežu upisali u strijelce. “Ovo je dobar početak gostovanja. Iduća postaja nam je Chicago i to će biti zahtjevno. Oni su jako dobar momčad i moramo nastaviti s pritiskom i nadam se da ćemo ući u seriju pobjeda“, rekao je nakon susreta Weber za službene stranice. U redovima Buffalo istaknuo se Drew Stafford koji, osim zabijenog jedinog gola za domaćine, polagano preuzima ulogu vođe.

Nakon što je nedavnom razgovoru za klupske stranice izjavio da bi svakako želio igrati i iduću sezonu u NHL-u, Jaromir Jagr ne prestaje pokazivati da to može i zaslužuje. S pobjedničkim golom u trećoj trećini pomogao je Devilsima poraziti divizijskog rivala Philadelphiju. Martin Brodeur, jedan od najosporavanijih vratara ove sezone, zaustavio je trideset udaraca:“Bila je tipična utakmica Devilsa i Flyersa. Puno fizičke igre, gužve oko vratiju, pakovi koji lete odasvud. Užitak ju je igrati i gledati. I uvijek je lijepo kada završiš kao pobjednik, ali svejedno je bila zabavna utakmica za igrati.“

Carolina Hurricanesi nakon deset izgubljenih susreta napokon su došli do pobjede nad New York Rangersima. TO je ujedno i njihova druga pobjeda u zadnjih devet susreta te neophodna za stjecanje samopouzdanja vratara Cama Warda. Jordan Staal preuzeo je najveći dio efikasnosti uz asistenciju na prvi i zabijanje drugog gola. Elias Lindholm zabio je još jedan u trećoj. “Ne želim oduzeti zaslugu Carolini, jer su jako dobro odigrali, ali mi smo dali dva boda jer se nismo radili. To nisam ove sezone trebao reći, ali od početka utakmice radna etika nam nije bila na razini koju ove liga zahtjeva. Samo u prvoj trećini smo valjda 12, 13 puta predali pak“, realan i nezadovoljan je bio trener Rangersa Alain Vigneault.

Susret direktnih konkurenata za wild card pozicije u doigravanju odlučio je Sergej Bobrovskij na vratima Columbusa. Odličnim obranama (39/40) frustrirao je Detroit Red Wingse u domaćoj Nationwide Areni. “Prvu trećinu smo izdržali samo zahvaljujući Bobu. Komotno je moglo biti 4:1 ili 5:1 da nije bio toliko dobar. Nismo dobro počeli utakmicu, ali smo je zato završili kako treba“, komentirao je na kraju susreta trener 'Lumbusa Todd Richards. Nakon izjednačene prve trećine, Blue Jacketsi su u trećoj uspjeli napraviti ofenzivu na gol Petra Mrazeka i trojica su se upisala u strijelce.

Phoenix Coyotesi daju sve od sebe ne bi li ostali u mogućnosti uzeti zadnje mjesto u doigravanju. Radim Vrbata zabio je četvrti gol u zadnja tri susreta i dao svoj obol na preostala dva Yotesa. Mike Smith suočio se s 32 udaraca na vrata, a shutout mu je pokvario Brandon Pirri dvanaest minuta prije isteka vremena. Roberto Luongo startao je na vratima Panthersa koji je skupio 23 obrane i računajući igre u Vancouveru ovo mu je bio četvrti susret s ovom momčadi:“Na Zapadu sam puno puta igrao protiv njih. Dobra su i disciplinirana momčad, strpljivi i čekaju pogreške. Očito sada im svaka utakmica puno znači jer se nadmeću za doigravanje. To se vidjelo danas, igrači su se bacali na pak da ga blokiraju i odasvud pucali na mrežu. Učinili su sve što su morali da pobijede“.

Prva zvijezda drugog susreta u dva dana divizijskih rivala Pittsburgha i Washingtona bio je vratar Marc-Andre Fleury koji je s 32 obrane zaradio svoj peti shutout ove sezone. Pobjedom su Pensi pomeli sezonsku seriju s Capsima te ostavili trenera Adama Oatesa bez dugoočekivane pobjede nakon čak osam susreta. Jussi Jokinen dao je početnu prednost u prvoj, a Sidney Crosby prevario je solidnog Jaroslava Halaka tek u samoj završnici utakmice. Prvi i drugi powerplay Lige, imali su dvaput priliku napraviti razliku, no druge specijalne momčadi su bile spremne. “Igrali su čvrsto. U drugoj polovici su nas stisnuli i bilo nam je bitno ne dozvoliti im da se upišu na semafor. S rezultatom od 1:0 svašta se može dogoditi, tako da smo si dali priliku i dobro je što smo ustrajali i zatvorili kako treba“, komentirao je na kraju susreta kapetan Pitta. Dugoočekivani ruski napadač Jevegnij Kuznjecov igrao je svoju drugu NHL utakmicu i lagano se privikava na igru i sistem Capsa, a u jednom trenu miješanja linija dobio je priliku zaigrati s Alexom Ovečkinom i Nicklasom Backstromom. Jedna od zanimljivosti utakmice je bila neprekinuta igra više od 14 minuta unutar prve trećine u kojoj su u brzom tempu izmjenjivali napadi obje momčadi.

Dan nakon što se na klupi srušio Rich Peverly zbog srčanih problema, Dallas je gostovao u St. Louisu, a kapetan Jamie Benn se u produžetku potrudio da Starsi uzmu oba boda prvoj momčadi Lige. “Jučer je bila zastrašujuća večer, ali danas je novi dan. Naravno, svi smo razmišljali o Richu koji je ostao doma, ali mislim da smo se jako dobro mentalno pripremili za ovu utakmicu. Još uvijek smo u igri za doigravanje i ovo je veliki korak“, izjavio je za klupske stranice Benn. U prvom porazu Ryana Millera za novu momčad, Alex Pietrangelo zabio je prvi gol za vodstvo domaćina, a Roman Polak izjednačio je susret u trećoj nakon što su Starsi odgovorili s dva gola.

U tisućitoj NHL utakmici Matta Cooka trener Wilda Mike Yeo najprije ga je stavio u liniju s Mikkom Koivuom, no napad domaćina se mučio sve dok se igrači nisu vratili na svoje standardne pozicije nakon čega su u manje od pet minuta zabili tri gola. Izgledalo je da će se veliko slavlje u Xcel Energy Centru nastaviti, no Oilersi se nisu predali, do isteka vremena izjednačili broj golova te u ispucavanju kaznenih udaraca pobijedili u četvrtom krugu golom Taylora Hall. “Jako sam ponosan na svoje dečke. Bilo bi jako lako odustati od utakmice i okrenuti se idućoj, ali odbili smo to napraviti. Dečki su se borili i grebali za priliku protiv zahtjevne momčadi“, sretan je nakon susreta bio trener Edmontona Dallas Eakins.

Dvije jake utakmice u dva dana bile su rpevelik zalogaj za Toronto Maple Leafse. Na mini-turneji protiv najjačih momčadi Zapada, Leafsi su drugi dan ostali kratki, i što se golova i što se živaca tiče. San Jose je u potpunosti navalio i dominirao utakmicu protiv bivše momčadi trenera Randyja Carlylea. Joe Pavelski zabio je dva, a još četvorica po jedan gol u mrežu Jamesa Remiera. Sharksi su više nego duplo nadpucali goste, a Antti Niemi je obranio 19 od 21 udarca. “Cijelu utakmicu smo ih držali i bili na njima. Nismo dali puno prostora. Znali smo da su oni igrali večer prije dosta zahtjevnu utakmicu, pa smo ih htjeli pritisnuti od početka. Igrali smo svih 60 minuta i u većem dijelu dominirali“, najbolje je sažeo Marc-Edouard Vlasic, strijelac prvog gola na utakmici za klupske stranice.

NHL
Buffalo Sabres – Nashville Predators 1:4
Philadelphia Flyers – New Jersey Devils 1:2
Carolina Hurricanes – New York Rangers 3:1
Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings 4:1
Florida Panthers – Phoenix Coyotes 1:3
Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 2:0
St. Louis Blues – Dallas Stars 2:3 produžetak
Minnesota Wild – Edmonton Oilers 3:4 kazneni udarci
San Jose Sharks – Toronto Maple Leafs 6:2

Foto, Wikipedia, Michael Miller

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!