Hrvatski nogometni kup, Polufinale - prve utakmice, 12.03.2014, 17:00 h, Gradski stadion u Koprivnici
Suci: Burilo Andrej (Osijek) Pataki Goran (Đakovo) Barišić Hrvoje (Osijek)
Slaven Belupo
Slaven Belupo
0:2(0:0) Dinamo
Zvonko Pamić 55'
Marcelo Brozović 73'
Dinamo

U Koprivnici bez golijade, ali i bez iznenađenja Farmaceuta

Ivana Strahija • srijeda, 12.03.2014.
U Koprivnici bez golijade, ali i bez iznenađenja Farmaceuta
Foto: FaH

U prvoj utakmici polufinala Kupa Dinamo je u Koprivnici slavio s 2:0 te tako širom otvorio vrata finala. Farmaceuti su pokazali bolje lice no u subotu, ali iznenaditi favorita nisu uspjeli

Nakon 1:6 u subotu, Slaven je protiv Dinama u srijedu bio mnogo bolji te su se igrači svakako iskupili u očima navijača, barem zalaganjem, ako ne i rezultatom. 2:0 Dinamu je odlična podloga za uzvrat i velika je vjerojatnost da će proći u finale Kupa.

U prvih pola sata susreta travnjakom dominiraju domaćini, koji su prednjačili po broju udaraca na gol protivnika (četiri naprema dva) te su u dva navrata i opasno zaprijetili Ježini na Dinamovim vratima.

Svoju inicijativu su Farmaceuti počelu u petoj minuti, kad Glavina s ruba kaznenog prostora gađa iznad gostujućih vrata, a par minuta kasnije Čanađija s 18 metara loptu šalje malo pored druge vratnice. No, najbolja je šansa bila ona u 31. minuti, kad je u naletu bio Melnjak, netko od Modrih je izbio loptu, koju je pokušao iskoristiti Matoš, no i on cilja previsoko.

Tek se tada bude Dinamovci, a prvu pravu šansu u 36. minuti stvara Soudani, koji nakon udarca iz kuta loptu šalje pored stative.

U drugom dijelu su konačno pali i golovi, no na nesreću domaćih nogometnih kibica, u mrežu iza vratara Picaka.

Prvi je mrežu Farmaceuta načeo Pamić, koji je iz slobodnog udarca sa 17 metara pametno iskoristio rupu između Pranjića i Edsona u živom zidu. U 55. minuti Dinamo tako vodi 1:0.

U 67. minuti loša vijest po Dinamo jer je ozlijeđen strijelac Pamić, koji je iznesen s terena, no osmjehe na lica gostiju vraća malo potom Brozović, koji rezultat postavlja na 0:2. Bio je to brzi kontranapad u kojem Halilović dribla domaćeg Grgića, oslobađa se i puca, vratar Picak izbija loptu, no samo do Brozovića, koji je šalje u mrežu.

Do kraja susreta još samo isključenje Pranjića po dobivanju drugog žutog kartona u 81. minuti, čime je dodatno otežan povratak Farmaceuta u utakmicu, iako je Vugrinec imao šansu u samoj završnici.

Dinamo je svoj posao odradio, iako trener Mamić nikako ne može biti zadovoljan s prvim poluvremenom, dok je Scoriji i njegovim igračima ostalo pripremiti se što je bolje moguće za subotu i Zadar.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!