Zimski sportovi

Video: Sharksi nakon kaznenih udaraca preživjeli gostovanje u Ohiju, Boston bolji od Phoenixa

Branimir Korać • petak, 14.03.2014.
Video: Sharksi nakon kaznenih udaraca preživjeli gostovanje u Ohiju, Boston bolji od Phoenixa

Sedam NHL dvoboja odigrano je u četvrtak navečer, a onaj najzanimljiviji završio je nakon kaznenih udaraca. U njemu su Sharksi slavili kod Columbusa dok je u drugom velikom dvoboju večeri Boston tijesno svladao Phoenix...

San Jose Sharksi nalaze se u borbi za vrh Zapada i četvrta uzastopna pobjeda u tome će im itekako dobro doći. U gostima su nakon kaznenih udaraca svladali Columbus Blue Jacketse uz 35 obrana Alexa Stalocka koji još uvijek nema poraza u shootoutu. Blue Jacketsi su nastupili bez Artema Anisimova zbog rođenja djeteta i taj izostanak se na kraju osjetio.

Iako je domaćin u dva navrata vodio, na kraju je morao spašavati barem bod. Ryan Johansen i RJ Umberger pogađali su za 1:0 i 2:1, poravnavali su Patrick Marleau i Matt Nieto da bi Marleau svojim drugim pogotkom doveo San Jose do vodstva. Gosti su imali pobjedu u džepu sve do pet minuta prije kraja, a onda James Wisniewski poravnava na 3:3 i odvodi utakmicu u produžetak. Tamo pogodaka nije bilo, a prilikom izvođenja kaznenih udaraca precizan je bio Joe Pavelski.

"Uzeli smo bod, naravno, bili bi sretni da smo došli do oba, ali zadovoljan sam kako je momčad odigrala. Mislim da smo odradili vrlo čvrstu utakmicu protiv vrlo dobre i brze momčadi", rekao je trener Blu Jacketsa Todd Richards.

U vrlo čvrstoj utakmici s odličnim obranama Boston je svladao Phoenix s 2:1. Kakve su se obrane igrale pokazuje i statistički pogled na broj udaraca u drugoj trećini kada su momčadi ukupno uputile pet udaraca u okvir gola.

Bruinsi su upisali sedmu uzastopnu pobjedu i zasjeli su na vrh Istočne konferencije, a oba pogotka postigli su u prvih 20 minuta. Prvo je Zdeno Chara zabio za 1:0, a zatim je prednost udvostručio Jarome Iginla. Gosti su uspjeli u 49. minuti smanjiti preko Laurija Korpikoskija, međutim nisu uspjeli i drugi put svladati Tukku Raska.

"Imali smo četiri fantastične prilike za pogodak prije nego su oni zabili drugi gol i povećali prednost. Već smo vidjeli pak u golu, ali Rask je fantastično branio. Tko zna, da smo poravnali, možda bi to bila sasvim drugačija utakmica", rekao je kapetan gostiju Shane Doan.

Serija od osam uzastopnih pobjeda Los Angeles Kingsa prekinuta je od strane Toronta. Maple Leafsi su slavili unatoč tome što su vrlo rano ušli u minus od dva gola i ostali bez ozlijeđenog Jonathana Berniera. Njega je na golu zamijenio James Reimer i obranio 31 pokušaj domaćina.

U završnici prve trećine Kingsi su imali 2:0 golovima Mariana Gaborika i Anžea Kopitara, ali Dion Phaneuf je minutu i pol prije kraja trećine smanjio na 2:1. Odmah na startu druge dionice Carl Gunnarsson poravnava na 2:2 da bi pobjedu gostima donio Mason Raymond golom s igračem manje u posljednjoj trećini.

Nipošto nismo željeli izgubiti prvu domaću utakmicu. Oni su vrlo dobro odrađivali ono što su zamislili, međutim više je krivica na nama koji nismo odigrali dobro", smatra Kopitar.

New York Rangersi poraženi su u tijesnom dvoboju protiv Minnesote Wild koja je slavila s 2:1. Iako su u New Yorku Martina St. Louisa dočekali kao spasitelja, novi napadač Rangersa i u ovom susretu ostao je bez boda.

Pogotke za domaćina postigli su Nino Niederreiter i Zach Parise, a upravo Parise bio je velika želja Rangersa prije nego je potpisao ugovor s Minnesotom. Jedini pogodak za New York postigao je Derek Stepan.

"Mislim da zasluge za samo dva naša gola u zadnje dvije utakmice ne idu toliko protivnicima koliko nama samima. Moramo više šutirati, u ovom trenutku ne izgledamo dobro. Moramo proći ovo teško razdoblje", rekao je Rick Nash.

Michal Neuvirth se polako privikava na prekovremeni rad sa slabom obranom Sabresa. Kod Caroline je zaustavio čak 51 udarac domaćina, ali njegova momčad je svejedno izgubila 4:2. Gosti su u dva navrata imali prednost zahvaljujući golovima Tylera Ennisa i Drewa Stafforda, ali Jeff Skinner, Aleksander Sjomin, Jiri Tlusty i Nathan Gerbe su osigurali pobjedu Hurricanesa.

Steven Stamkos postigao je svoj prvi gol nakon povratka poslije ozljede i Tampa je slavila s 5:4 protiv Floride. Nakon vodstva Floride 2:1 golovima Tomasa Fleischmanna i Quintona Howdena, domaćin je nanizao četiri gola i osigurao pobjedu. Prvi pogodak za poravnanje na 1:1 djelo je Samija Sala, a preokret s četiri gola donijeli su Mike Kostka, Ryan Callahan, Tyler Johnson i Stamkos. Scottie Upshall i Brandon Pirri smanjili su na konačnih 5:4.

Ben Scrivens upisao je 31 obranu, ali i primio šest pogodaka u porazu Oilersa kod St. Louisa. Blues ima daleko bolju momčad što je i potvrdio glatkim slavljem 6:2. Jaden Schwartz s dva gola predvodio je Blues za koji su po jednom bili precizni Vladimir Sobotka, Vladimir Tarasenko, Alex Pietrangelo i TJ Oshie. Golove za Oilerse postigli su David Perron i Mike Fraser.

NHL:
Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 3:4 (SO)
Boston Bruins - Phoenix Coyotes 2:1
Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs 2:3
Minnesota Wild - New York Rangers 2:1
Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 4:2
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 5:4
St. Louis Blues - Edmonton Oilers 6:2

Foto - Ivan Makarov, Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!