Zimski sportovi

Video: Predatorsi porazili Blackhawkse, Capsi došli do pobjede

Željka Jurkas • subota, 15.03.2014.
Video: Predatorsi porazili Blackhawkse, Capsi došli do pobjede
Foto: Davor Sajko

Osam susreta NHL-a odigrano je u petak navečer. Ducksi su se sabrali nakon velikog poraza, Nucksi su ponovno pali, Hagelin je zabio svoj prvi hat trick, Detroit pobijedio u ispucavanju kaznenih udaraca, Devilsi i Hawksi neočekivano pali od momčadi sa začelja, Flamesi nastavljaju pobjede, a San Jose ulazi u borbu za vrh...

San Jose Sharksi došli su pete pobjede u nizu u prvom susretu s bivšim vratarom Jevgenijem Nabokovim. Antti Niemi skupio je 35 obrana, a četvorica igrača upisala su se u strijelce za goste. Domaćini Islesi su uputili dvanaest udaraca više prema vratima Niemija, ali zaostatak od dva gola iz druge trećine tek su uspjeli prepoloviti. “Kada u dva dana upišemo dvije pobjede, posebno je. Puni smo samopouzdanja, oslanjamo se jedni na druge, igramo najjače što možemo jedni za druge. Imamo osjećaj da sve možemo pobijediti ako igramo svoju igru“, izjavio je kapetan Sharksa Joe Thornton za klupske stranice nakon pobjede koja ih je bodovno izjednačila s Ducksima.

Jevgenij Kuznjecov upisao je svoje prve bodove u NHL-u. U pobjedi nad Canucksima upisao je tri asistencije, prvu na powerplay gol Alexa Ovečkina, drugu četiri minute kasnije na gol Toma Wilsona, i na kraju u zadnjoj trećini na pobjednički gol Mikea Greena. Vancouver je gotovo dvostruko nadpucao domaćine i unatoč dobroj igri i stizanju rezultata početkom završne trećine, bodovi su izostali u dvanaestom od zadnjih šesnaest susreta. Trener Capsa Adam Oates zadovoljan je pristupom svoje momčadi u zadnjim minutama:“Jedna od dobrih stvari, u zadnjih pet minuta smo dobro branili vratara, blokirali udarce, dečki su ostajali na svojim mjestima. Oni su pritisnuli, a mi nismo samo izbacivali pak, čuvali smo ga.“

Tomaš Tatar pucao je kao treći igrač Wingsa na vrata Viktora Fastha i jedini uspio postići pogodak. Riley Sheahan zabio je prvi gol za domaćine u Joe Louis Areni i rezultat se održao do sredine zadnje trećine kada Ryan Smith izjednačava. “Moramo početi pobjeđivati obzirom kolika je gužva na tablici. Ovo je dobar početak. Nećemo birati kako pobjeđujemo u ovom trenu sezone, bitno je pobijediti“, rekao je Sheahan nakon svog petog gola sezone.

U drugoj utakmici u dva dana, Florida se vratila s dva gola manjka i pomrsila računicu doigravanja New Jersey Devilsa. Nakon neriješene prve trećine gosti dolaze do dva gola prednosti na koju domaćini odgovaraju tek malo više od minute pogotkom Quintona Howdena. U zadnjoj trećini Florida uspijeva iz tek sedam udaraca zabiti tri pogotka dok Roberto Luongo zaključava svoja vrata i upisuje treću ovosezonsku pobjedu nad bivšim suigračem Coryjem Schneiderom. “Žao mi je. Njima trebaju bodovi puno više nego nama, ali borimo se. Dao sam sve od sebe, kao i on. Sretan sam zbog pobjede svakako, ali mi je njega žao“, rekao je Luongo za klupske stranice.

Nashville, zadnja momčad divizije Central se ne predaje. Iako su šanse za ulazak u doigravanje izrazito male, Predatorsi nastavljaju utakmicu po utakmicu. “Održavamo naš san živim. Na početku sezone cilj nam je bio ući u doigravanje i još uvijek imamo malu šansu. Znamo u kakvoj se situaciji nalazimo, ali pokušavamo kontrolirati ono što možemo i idemo utakmicu po utakmicu“, rekao je nakon pobjede nad Chicagom prvi vratar gostiju Pekka Rinne. Mike Fisher i Patric Hornqvist doveli su Nashville u prednost u prvoj na koju odgovara kapetan Hawksa Jonathan Toews. U završnoj trećini Ryan Ellis povećava vodstvo, a sve što domaćini uspijevaju je ponovno smanjiti razliku na minimum.

U svojoj trećoj sezoni u NHL-u Chris Hagelin zabio je svoj prvi hat trick i pomogao Rangersima doći do dva boda u susretu s Jetsima. Druga velika zasluga za pobjedu u MSG-u ide vrataru Henriku Lundqvistu:“Naš vratar je imao odlične obrane u pravim trenucima“, rekao je trener Blueshirtsa Alain Vigneault. Prva trećina završila je s dva gola u svakoj mreži, a pobjednički gol Hagelin zabija osam sekundi prije kraja druge trećine. U trećoj dodaje još jedan.

Četiri krugova kaznenih udaraca u konačnici je presudilo Starsima i Flamesi su zahvaljujući golu rookija Corbana Knighta uzeli dva boda iz American Airlines Centra. Domaćini su u drugoj trećini došli do dva gola prednosti, a gosti su s dva gola unutar tri minute završne trećine izjednačili utakmicu. “Prestali smo igrati. U ovo doba godine ne smije nam se događati da ispustimo vodstvo od 3:1 u trećoj. Sretni smo što smo dobili jedan bod. Ovu utakmicu smo morali pobijediti“, izjavio je za službene stranice kapetan domaćina Jamie Benn.

Ducksi su prekinuli niz od četiri poraza pobjedom nad Avalancheom koji ih je u zadnjem susretu, ujedno i utakmici otvaranja ove sezone porazio 6:1. Sa šest golova u drugoj trećini Anaheim je nadoknadio jedan manjak i održao vodstvo unatoč još dodatna tri Colorada. “Napravili smo puno dobrih stvari. Nagrađeni smo za prave poteze u drugoj trećini. U prvoj smo počeli raditi i prenijeli smo na drugu. To je dobar znak“, komentirao je kapetan gostiju Ryan Getzlaf.

NHL
New York Islanders – San Jose Sharks 3:4
Washington Capitals – Vancouver Canucks 4:3
Detroit Red Wings – Edmonton Oilers 2:1 kazneni udarci
Florida Panthers – New Jersey Devils 5:3
Chicago Blackhawks – Nashville Predators 2:3
Winnipeg Jets – New York Rangers 2:4
Dallas Stars – Calgary Flames 3:4 kazneni udarci
Colorado Avalanche – Anaheim Ducks 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!