Zimski sportovi

Penguinsi i Hurricanesi nemoćni na gostovanjima u Philadelphiji i Bostonu

Branimir Korać • subota, 15.03.2014.
Penguinsi i Hurricanesi nemoćni na gostovanjima u Philadelphiji i Bostonu
Foto: EPA

Prva dva susreta subotnjeg NHL programa protekla su u potpunoj nadmoći domaćina. Philadelphia je lakoćom svladala Pittsburgh, a problema nije imao niti Boston protiv Caroline...

Oslabljeni Pittsburgh Penguinsi bez Chrisa Kunitza i Jamesa Neala nisu imali šanse na gostovanju kod velikog rivala Philadelphije. Flyersi su glatko slavili s 4:0, potpuno su neutralizirali Sidneya Crosbyja i Evgenija Malkina i Penguinsi su bili prilično neopasan protivnik.

Steve Mason je s 25 obrana upisao četvrti shutout sezone dok je na drugoj strani Marc-Andre Fleury imao 36 obrana, ali nije pomoglo gostima.

Već u prvih deset minuta bilo je jasno da se gostima ne piše dobro, uvijek na Pense nabrijani Flyersi poveli su s 2:0 golovima Scotta Hartnella i Matta Reada, a do početka posljednje dionice točku na i su stavili Vincent Lecavalier te drugim golom read.

Ništa bolje nisu se proveli niti Carolina Hurricanesi na gostovanju kod Bostona. Bruinsi su odigrali odličnu utakmicu i iako je poput Fleuryja Cam Ward upisao 36 obrana, njegova momčad provela se poput Pensa.

Bruinsi su slavili s glatkih 5:1 riješivši svaku dvojbu u zadnjih deset minuta. Vodili su 2:0 uoči posljednje dionice golovima Milana Lucica i Jaromea Iginle da bi na ulasku u zadnju trećinu Aleksander Sjomin smanjio na 2:1. Ipak, u završnici susreta mrežu Warda napunili su Chris Kelly, Iginla i Torey Krug.

“Samo se nadam da nismo sada na našem vrhuncu i da možemo još bolje. Trenutno smo jako koncentrirani i igramo svoj najbolji hokej u dosadašnjem dijelu sezone. Sve je krenulo nabolje nakon olimpijske stanke“, smatra Lucic.

NHL:
Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 4:0
Boston Bruins – Carolina Hurricanes 5:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!