Zimski sportovi

Video: Philly pomeo vikend seriju, Winnipeg održava nadu za doigravanje

Željka Jurkas • ponedjeljak, 17.03.2014.
Video: Philly pomeo vikend seriju, Winnipeg održava nadu za doigravanje

Čak jedanaest susreta odigrano je u nedjelju u NHL-u. U matinejama gosti su odnijeli tri od četiri pobjede, Sharksi su pokazali zube u New Yorku, Tokarski je prvi puta zaključao vrata u NHL-u, Colorado zaustavio Ottawinu seriju, a Chicago prekinuo svoju protiv Detroita...

Tek nešto bolja verzija Pittsburgh Penguinsa izašla je na led Consol Energy Centra na drugu utakmicu u dva dana protiv Philadelphia Flyersa. Flyersi su nastavili gdje su dan prije započeli. Nakon četrnaest minuta igre vodili su s tri razlike na ledu velikog rivala potpomognuti s dva powerplay gola Waynea Simmondsa. Domaćini su na ukupno sedam golova u 24 sata odgovorili s prvim krajem prve trećine. Nešto življom igrom došli su u dva navrata na gol razlike u drugoj trećini. No, najbolje specijalne jedinice Lige ovaj vikend nisu bile na visini zadatka, a Matt Read je kao i u prošloj utakmici zabio short handed gol.

Zadnja trećina donijela je najviše uzbuđenja i igru kakva se očekuje u susretu ovih dviju momčadi, no vratari na obje strane su bili spremni. “Ne vidim ništa pozitivno u igranju samo 40 minuta“, rekao je za klupske stranice kapetan Pensa Sidney Crosby, a Steve Mason, vratar gostiju osvrnuo se na atmosferu u svlačionici:“Znam da svi dečki vole igrati protiv njih. Nije nas briga da li im se zavučemo pod kožu, za njih smo uvijek posebno spremni. Uvijek je zabavno bio dio te igre.“ Dvojica s poduže liste ozlijeđenih igrača Pensa, Beau Bennett i Kris Letang dobili su dopuštenje liječnika u nedjelju za povratak punom intenzitetu treninga.

Roberto Luongo na vratima Panthersa dočekao je svoj bivši klub Vancouver Canuckse. Alexandre Burrows upisao je gol i asistenciju za goste, a Chris Higgins dva gola za domaćine. “Zamolio sam Luonga da mi pusti jedan gol, ovo vam samo pokazuje kakav je dobar prijatelj“, našalio se Burrows koji se ove sezone mučio s ozljedama, “Pogodilo me par odbijanaca, bio sam oko mreže i nekoliko pakova je završilo kod mene. Dobro se osjećam i sad je fokus na ulasku u doigravanje.“ Utakmicu su odlučili kazneni udarci, Eddie Lack zaustavio je sva tri pokušaja, dok je Luonga prevario Nicklas Jensen pozvan iz Utice (AHL) nakon njegova odlaska.

S tri gola u prvih devet minuta igre Capsi su na domaćem ledu Verizon Centra stekli dovoljnu prednost za pobjedu nad Torontom. “To je način kako želimo započeti utakmice. Pritisnuli smo ih, oni su bili malo sporiji i zabili smo potrebno“, rekao je nakon susreta Jason Chimera, strijelac drugog gola. Troy Brouwer zabio je dva gola, prvi i zadnji u praznu mrežu pod budnim okom Nicklasa Backstroma. Toronto je smanjio zaostatak krajem prve, a Dion Phaneuf doveo je utakmicu na samo gol razlike sredinom druge.

“Postoji ta percepcija o nama da smo vješta, izrazito vješta napadačka momčad, ali ja to ne vidim. Imamo dovoljno vještine da pobjeđujemo utakmice, ali moramo promijeniti percepciju da bi nam igrači počeli igrati obranu. Prvo moramo zadržati pak van naše mreže, a tek onda možemo slagati sve ostalo“, komentirao je nakon pobjede trener Oilersa Dallas Eakins. Jordan Staal zabio je jedini gol za domaćine Canese, a Matt Henderiks i Justin Schultz bili su strijelci za goste. Ovim porazom Carolina zaostaje devet bodova od zadnjeg mjesta za doigravanje.

Short handed gol Logana Couturea sredinom prve trećine odlučio je pobjednika u Madison Square Gardenu. Henrik Lundqvist obranio je 28, a Antti Niemi 41 udarac za svoj peti shutout sezone. “Bio je nevjerojatan, neke obrane su bile spektakularne. Ovo mu je možda najbolja utakmica sezone“, pohvalio je svog vratara kapetan Joe Thornton. Sharksi su ovime produžili seriju pobjeda na šest i dišu za vratom prvoplasiranoj momčadi divizije, Ducksima. “Igramo dobar hokej, ostalo je još nekih mjesec dana regularne sezone i nadam se da možemo tako i nastaviti“, zaključio je kapetan Sharksa.

Niz Senatorsa došao je svome kraju u susretu s Coloradom. Tri gola u mreži Robina Lehnera i 38 obrana Semjona Varlamova do šest sekundi prije isteka vremena dovoljan su razlog za slavlje druge momčadi Centralne divizije. Mika Zibanejad pokvario je shutout Varlamovu na samom kraju na dodavanje Erika Karlssona. “Naš vratar je bio najbolji igrač na ledu, i mislim da je momčad bolje igrala u trećoj. Imali smo bolje odluke na plavoj i u neutralnoj zoni i igrali pametnije, no ovo je svakako velika pobjeda“, izjavio je na kraju trener Avalanchea Patrick Roy za službene stranice.

Dustin Tokarski zaradio je svoj prvi NHL shutout obranivši 29 udaraca Sabresa na vrata Habsa. “Neću lagati, dobar je osjećaj. Najvažnija su dva boda, a sve ostalo je samo šlag na kraju“, rekao je Tokarski. Dale Weise i Brendan Gallagher zabili su s manje od minute i pol razmaka dva gola u mrežu Jhonasa Enrotha. Enroth je izašao s leda nakon sudara s Gallagherom i Jamieom McBainom, trener Ted Nolan rekao je da ozljeda nije dublja, ali ne izgleda kao nešto kraćeg vijeka.

Chicago se probudio nakon dva poraza i u potpunosti dominirao i nadigrao Red Wingse. Marian Hossa vratio se u momčad nakon pet propuštenih susreta i upisao gol i dvije asistencije. “Svidjela mi se naša igra. Bilo je gusto, ali uvijek je tako protiv ove momčadi. Mislim da smo igrali dobro i držali pak puno bolje nego zadnje dvije utakmice“, zadovoljan je bio trener Hawksa Joel Quenneville. Specijalne jedinice na obje strane donijele su prva dva gola, a Ben Smith je svojim devetim golom sezone doveo domaćine u prednost u United Centru. Hossa i kapetan Jonathan Toews postavili su konačna četiri gola u mreži Jimmyja Howarda.

Winnipeg Jetsi su se uspjeli sabrati, vratiti iz zaostatka i održati nadu u doigravanje. Nakon početnog vodstva, Dallas je u 37 sekundi zabio dva gola, no Jetsi su pritisnuli još jače i do prve pauze preuzeli nazad vodstvo. Olli Jokinen poslao je Tima Thomasa na klupu nakon manje od trideset sekundi druge trećine, a Cristopher Nilstorp nije bio puno veće sreće i do kraja je pustio još tri paka u mrežu gostiju. Dustin Byfuglien upisao je dva gola i asistenciju, Blake Wheeler četiri asistencije, a Jokinen gol i dvije asistencije. “Dobro je da smo nakon vodstva dalje nastavili igrati. Kada vodiš protiv momčadi koja ima igrače kakve oni imaju, bitno je da ih pritisneš i ne daš priliku za povratak“, rekao je Wheeler.

NHL
Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 3:4
Florida Panthers – Vancouver Canucks 3:4 kazneni udarci
Washington Capitals – Toronto Maple Leafs 4:2
Carolina Hurricanes – Edmonton Oilers 1:2
New York Rangers – San Jose Sharks 0:1
Ottawa Senators – Colorado Avalanche 1:3
Buffalo Sabres – Montreal Canadiens 0:2
Chicago Blackhawks – Detroit Red Wings 4:1
Winnipeg Jets – Dallas Stars 7:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!