Tenis

Vekić i Lučić-Baroni korak do glavnog ždrijeba Miamija, Martić poražena

Vedran Babić • ponedjeljak, 17.03.2014.
Vekić i Lučić-Baroni korak do glavnog ždrijeba Miamija, Martić poražena

U prvom kolu kvalifikacija jakog WTA turnira Sony Open Tennis u Miamiju nastupile su tri hrvatske predstavnice. U drugo kolo plasirale su se Donna Vekić i Mirjana Lučić-Baroni, dok je Petra Martić izgubila od Nizozemke Bertens...

Donna Vekić (94.) preživjela je loš serverski dan i meč s čak deset breakova. Na njezinu sreću, više je puta oduzela servis nego ga izgubila (6-4). Dovoljno za pobjedu nad Aljom Kudrjavcevom 6:3, 7:5.

U ulozi 22. nositeljice kvalifikacija Sony Open Tennisa u Miamiju Vekić je imala vrlo niskih 39% prvog servisa te se u ranoj fazi meča našla u zaostatku od 3:1. No uzvratila je odlično osvojivši osam od sljedećih devet gemova za vodstvo 6:3, 3:1.

Kudrjavceva je nadoknadila break zaostatka i izjednačila na 3:3, da bi onda još jednom izgubila svoj servis. Ni tu prednost Vekić nije uspjela dugo zadržati - Ruskinja je odmah poravnala na 4:4 i nedugo zatim povela 5:4.

Bio je to posljednji gem koji je 119. tenisačica svijeta osvojila. S tri uzastopna gema 17-godišnja je Osječanka izborila drugo i posljednje kolo kvalifikacija. Za protivnicu će ondje imati treću nositeljicu Johannu Larsson (91.) iz Švedske.

Vekić se ovog tjedna vratila u Top 100, no ako izgubi od Larsson, ponovno će ispasti iz tog društva. Naime, lani je u Miamiju prošla kvalifikacije i u glavnom ždrijebu ispala u drugom kolu. Time je osvojila 80 bodova, a eventualnim ispadanjem od Larsson zaradila bi 20.

Mirjana Lučić-Baroni (97.) briljirala je protiv nekoć obećavajuće Amerikanke Melanie Oudin (131.) pobijedivši 6:1, 6:3 za 64 minute igre. Sedma nositeljica šest je puta oduzimala servis suparnici, a svoj je izgubila dvaput. Bio je to njihov peti međusobni dvoboj i treća pobjeda hrvatske tenisačice, koja će za plasman u glavni ždrijeb igrati protiv 23. nositeljice Nadije Kičenok ili Anastasije Pivovarove.

Stopostotni učinak hrvatskih predstavnica pokvarila je Petra Martić (95.), koja je bila postavljena za 17. nositeljicu. Izgubila je od Nizozemke Kiki Bertens 4:6, 6:3, 6:4. Prva dva seta odlučio je po jedan break u svakom, dok je u trećem 147. tenisačica svijeta prokockala break i onda izborila novi, kod 4:4.

Osim Vekić, pod pritiskom obrane bodova je i Ajla Tomljanović. Najbolje rangirana hrvatska tenisačica izravno je pronašla svoje mjesto u glavnom ždrijebu te će u prvom kolu igrati protiv Kristine Mladenovic (82.) iz Francuske. U drugom kolu Ajla bi išla na 30. nositeljicu Garbine Muguruzu, koja je slobodna u prvom kolu, a u potencijalnom trećem vjerojatno na sedmu nositeljicu Jelenu Janković.

20-godišnja Zagrepčanka lani je u Miamiju ostvarila ponajbolji rezultat karijere došavši do osmine finala. Eventualnim ispadanjem u prvom kolu Tomljanović bi pala sa 69. na otprilike 79. mjesto WTA ljestvice.

Sony Open Tennis Miami, 1. kolo kvalifikacija:
Lučić-Baroni (Hrvatska, 7) - Oudin (SAD) 6:1, 6:3
Vekić (Hrvatska, 22) - Kudrjavceva (Rusija) 6:3, 7:5
Martić (Hrvatska, 17) - Bertens (Nizozemska) 6:4, 3:6, 4:6

Foto: Bakhtiyar Gurbanov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.03.2014. u 07:50
    haha,svi to vidimo,vrlo je atraktivna
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.03.2014. u 23:38
    donna je stvarno vruća ženka, sve sam manje ravnodušan prema njoj :(
    Obrisan korisnik