Zimski sportovi

Video: Bostonu deveta pobjeda u nizu, Bluesi prešli sto bodova

Željka Jurkas • utorak, 18.03.2014.
Video: Bostonu deveta pobjeda u nizu, Bluesi prešli sto bodova

Domaćini su bili uspješniji u četiri susreta odigrana u NHL-u u ponedjeljak navečer. Samo su Coyotesi u neočekivanom obratu uspjeli uzeti dva boda u Staples Centru. Boston, Tampa i Bluesi nastavili su niz pobjeda...

Boston Bruinsi su na vrućem nizu pobjeda. Preuzevši prvo mjesto Istoka, grade solidnu prednost za drugi Predsjednički trofej u dvije godine. Tuukka Rask zaustavio je 33 udarca na vrata u United Centru gdje su Bruinsi prvi put u sedam susreta uspjeli svladati Minnesotu. Jarome Iginla zabio je prvi gol utakmice početkom druge i zadnji u praznu mrežu. Loui Eriksson i Reilly Smith zabili su još po jedan, a Jason Pominville upisao je jedini gol za goste. “Zabijamo puno golova i nalazimo način za pobjedu. Igrali smo neke jako dobro utakmice i neke koja su bile prosječne. Osobina dobre momčadi je pobijediti i kada ne igraš najbolje, i mi nalazimo način za pobjede“, rekao je za službene stranice Rask nakon devete pobjede u nizu.

Tampa je u utakmici koja je izgledala gotovo riješena nakon četrdeset minuta igre jedva upisala treću pobjedu u nizu i preuzela drugo mjesto divizije Atlantic. Vancouver se s tri gola kroz zadnju trećinu gotovo u potpunosti vratio u igru i priredio uzbudljivu završnicu. Specijalne jedinice odigrale su najveću ulogu za Nuckse, Alexandre Burrows zabio je dva gola od kojih prvi s igračem više, a Jannik Hansen je zabio u igri s igračem manje. Steven Stamkos, kapetan Tampe, zabio je prvi gol utakmice na kraju prve trećine:“Moramo još puno toga popraviti. Imali smo vodstvo ulaskom u treću i znali smo da će momčad koja se bori za doigravanje izaći svom snagom. Moramo biti pametniji.“ Pobjednički gol pripao je Tomu Pyattu u trećoj trećini.

St. Louis Bluesi su prva momčad Lige koja je prebacila sto bodova na tablici. Pobjedom nad Winnipeg Jetsima u Scottrade Centru bez dvojice od svojih prvih šest napadača odmaknuli su se na četiri boda od druge momčadi. Vladimir Tarasenko operiran je i izbivat će s leda oko šest tjedana, a T.J. Oshie dobio je ispričnicu zbog rođenja prvog djeteta. David Backes pobrinuo se da ne fale s dva gola u zadnjoj trećini:“Fale nam obojica, Tarasenko s ozljedom za koju se nadamo da će se vratiti prije nego kasnije, i Oshie koju uvijek donosi nevjerojatnu energiju u svlačionicu. Morali smo sami stvoriti u iskru koju on nosi i jasno da nam fali, kako u svlačionici, tako i na ledu. Ali takve situacije se događaju kroz sezonu, ostatak sezone i doigravanje. Uvijek netko drugi uskoči i preuzme ulogu, to je dobro vidjeti.“ Eric O'Dell izjednačio je gol Branden Morrowa na samom početku treće trećine, a Backes je prvo zabio na powerplayu, a kasnije u praznu mrežu.

Los Angeles Kingsi ove sezone nisu izgubili utakmicu ako su vodili ulaskom u zadnju trećinu. Do sinoć u Staples Centru kada su Phoenix Coyotesi dvaput svladali Jonathana Quicka i uzeli dva boda. “Znam koliko su dobri. Imaju odličnu plavu liniju i puno jako dobrih napadača. I skor im je bio savršen. Tako da je ovo za nas velika stvar“, rekao je Shane Doan, kapetan Yotesa koji je asistirao na pobjednički gol Jeffa Halperna tri minute prije isteka vremena. Gosti su u prvoj trećini unutar minute zabili dva gola, a domaćini su uzvratili jednim na samom kraju da bi u drugoj preokrenuli rezultat golovima Aleca Martineza i Mariana Gaborika.

NHL
Boston Bruins – Minnesota Wild 4:1
Tampa Bay Lightning – Vancouver Canucks 4:3
St. Louis Blues – Winnipeg Jets 3:1
Los Angeles Kings – Phoenix Coyotes 3:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • arcturus19.03.2014. u 12:26
    Slika ispod naslova je iz prošle godine. Nije vrag da se nema nešto friškije.
    arcturus