Rukomet

Odličan povratak Štrleka za novo sjajno slavlje Kielcea, uvjerljiva i Wisla Plock

Zvonka Keliš • utorak, 18.03.2014.
Odličan povratak Štrleka za novo sjajno slavlje Kielcea, uvjerljiva i Wisla Plock

Zanimljivo je početkom ovoga tjedna bilo i u poljskoj PGNiG Superligi u kojoj je novu sjajnu predstavu pružio poljski prvak, dok se također odličnom pokazala i ekipa poljskog viceprvaka koja je tako, kao i Kielce, na vrlo dobar način najavila dvoboje osmine finala Lige prvaka. Također, u redove treće momčadi Europe nakon ozljede se vratio hrvatski rukometaš Manuel Štrlek koji se odmah po povratku pokazao u vrlo dobrom izdanju.

SPR Chrobry Glogow - Vive Targi Kielce 27:47 (10:29)

Poljski rukometni prvak svoj je dvoboj 21. kola PGNiG Superlige odradio nešto ranije kako bi što spremniji dočekao prvi susret osmine finala Lige prvaka s njemačkim Rhein-Neckar Löwenom, a u novoj odličnoj pobjedi sjajna je vijest i povratak Hrvata Manuela Štrleka na teren nakon ozljede. Odmah na startu Kielce se preko Tomasza Rosinskog, Štrleka i Ivana Čupićaodvaja na uvodnih 3:0 da bi gostujuća prednost vrlo brzo porasla na 5:1, ali i 8:2. Nije dugo trebalo gostima da se zagriju te da ostvare odlično vodstvo, dok na suprotnoj strani domaćin u prvih 30 minuta uspijeva postići tek deset pogodaka stoga se u svlačionice odlazi s gostujućim vodstvom 29:10.

Nastavak dvoboja donio je dva uzastopna domaća pogotka za smanjenje zaostatka ekipe Chrobry Glogowa (12:29), no uslijedila je tada 9-1 serija gostujuće momčadi za vodstvo 35:12 na koje domaća momčad nema odgovor. Do samoga kraja momci Talanta Dujšebajeva nastavljaju puniti domaću mrežu kako bi upisali novo sjajno slavlje u domaćem prvenstvu (47:27). Odlični su kod Kielcea bili Ivan Čupić i Thorir Olafsson s po deset pogodaka, Manuel Štrlek zabio je njih pet, Željko Musa četiri, Denis Buntić dva, Venio Losert sakupio je devet obrana, dok se kod Chrobry Glogowa istaknuo Yuri Gromyko sa sedam golova.

Wisla Plock - Stal Mielec 37:25 (22:11)

Svoj susret 20. kola PGNiG Superlige poljski viceprvak odradio je ovoga ponedjeljka, a uvjerljiva pobjeda nad ekipom Stal Mieleca zasigurno je dobra najava pred prvi dvoboj osmine finala Lige prvaka s mađarskim Veszpremom. Vrlo dobro je ovoga puta momčad Wisle Plock otvorila dvoboj te je uz čvrstu obranu pružila odličnu igru i u napadu i odmah povela 4:0. Trener gostujuće ekipe uzima potom minutu predaha, no to ne pomaže njegovim momcima koji ubrzo zaostaju velikih deset pogodaka razlike (4:14), dok se na predah odlazi s domaćim vodstvom 22:11.

Odlično su raspoložena u susretu bila oba vratara Wisle Plock stoga ni u nastavku momčad Manola Cadenasa nije imala problema sa svojim suparnikom. Odvojio se tako domaćin na 26:12, iskazuje se tada i hrvatski rukometaš Vedran Zrnić uistinu sjajnim pogotkom da bi Wisla Plock na koncu upisala uvjerljivo slavlje 37:25. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Kamil Syprzak sa sedam postignutih pogodaka, njih pet dodao je Vedran Zrnić, Janko Kević se nije upisao u listu strijelaca, a Marin Šego je sakupio 12 obrana, dok su najbolji od Stal Mieleca bili Damian Kostrzewa i Marek Szpera s po šest golova.

Foto: Anna Benicewicz-Miazgra, vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!