Košarka

Budivelnik i Zvezda zagarantirali neizvjestan uzvrat, Beograđani na minus tri

Sportnet • utorak, 18.03.2014.
Budivelnik i Zvezda zagarantirali neizvjestan uzvrat, Beograđani na minus tri
Foto: EPA

Nakon prve utakmice četvrtfinala Eurokupa između Budivelnika i Crvene Zvezde sve je ostalo otvoreno, a bolju od ove dvije momčadi otkrit će susret koji se igra za tjedan dana u Beogradu. Utakmica koja je većinu vremena bila u korist domaćina koji su imali i dvoznamenkastu prednost, imala je napetu i zanimljivu završnicu…

Ukrajinski Budivelnik ugostio je Crvenu Zvezdu u prvoj utakmici četvrtfinala Eurokupa, a do pobjede je stigla domaća momčad rezultatom 82:79. Pobjeda od samo tri koša razlike ostavila je ljubitelje košarke u neizvjesnosti i zagarantirala napetu uzvratnu utakmicu. Domaća momčad nakon prve četvrtine imala je prednost od šest koševa i s dobrom igrom nastavili su i u drugoj četvrtini u kojoj dva puta imaju prednost od deset koševa. Ponajviše zahvaljujući Rašku Katiću koji je u prvom poluvremenu ubacio 16 koševa Zvezda dolazi do prihvatljivog zaostatka, a prvo poluvrijeme završava rezultatom 41:39.

U drugom dijelu utakmice igrači trenera Dejana Radonjića pokazali su kvalitetniju igru što je na kraju donijelo i prihvatljiv zaostatak gostima uoči uzvratnog susreta. Rezultat na kraju treće četvrtine bio je 66:58, a u posljednjoj dionici igre gosti su koševima Marka Simonovića minutu prije kraja uspjeli doći do izjednačenja 77:77. U posljednjem napadu Janis Strelnieks (20) fauliran je pri šutu za tricu, a sva tri slobodna bacanja je realizirao te ostavio Zvezdu na minus tri uoči uzvrata.

Domaće igrače predvodio raspoloženi Strelnieks, a pratio ga je Blake Ahearn sa 16 poena (3/5, 3/4 trica) uz upisane tri asistencije. Najučinkovitiji kod gostujućih igrača bili su Katić s postignutih 20 poena (7/13) uz dva skoka i DeMarcus Nelson koji je postigao 16 poena (6/10, 0/2 trica) uz pet skokova i sedam asistencija.

Eurokup, četvrtfinale, prva utakmica:
Budivelnik Kijev – Crvena Zvezda 82:79

Autor: Marija Pastuović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren19.03.2014. u 09:56
    vrlo vjerojatna jedinica
    Zdren
  • Obrisan korisnik19.03.2014. u 00:44
    zvezda to dobija 37 razlike u uzvratu
    Obrisan korisnik