Hrvatski nogometni kup, Polufinale - prve utakmice, 19.03.2014, 18:00 h, Stadion na Kantridi, Rijeka, gledatelja: 5500
Suci: Goran Gabrilo, Mario Pepur, Hrvoje Radić (svi Split)
Rijeka
Rijeka
Andrej Kramarić 58', 61'
2:1(0:1) Istra 1961
Dejan Radonjić 8'
Istra 1961

Kramarić kao joker s klupe donio Rijeci prednost u polufinalu Kupa

Josip Piršljin • srijeda, 19.03.2014.
Kramarić kao joker s klupe donio Rijeci prednost u polufinalu Kupa
Foto: FaH

U prvom polufinalnom ogledu Hrvatskog kupa Rijeka je na Kantridi stekla minimalnu prednost nad Istrom 1961. Gosti su u regionalnom derbiju dugo vodili, no utakmicu je prelomio ulazak Kramarića koji je postigao dva brza gola.

Regionalni derbi Rijeke i Istre 1961 nije razočarao niti u polufinalu Hrvatskog kupa. Zeleno-žuti iz Pule su došli do ranog vodstva i dugo su držali 1:0, no ulazak Andreja Kramarića okrenuo je priču na Kantridi.

Gostujući su nogometaši imali odličan početak. Već u devetoj minuti su Puljani došli do vodećeg pogotka kada je Jo probio lijevu stranu i ubacio na drugu stativu. Tamo se našao Radonjić i poslao loptu u mrežu za prednost Istre 1:0.

Vezane vijesti

Nakon toga Riječani su krenuli u totalnu ofenzivu i pokušali su doći do brzog izjednačenja. Redale su se prilike, najprije je Brezovec opasno pucao, pa je Sharbini bio u izglednoj situaciji, a u 25. minuti sjajno je udarac Mujanovića iz blizine obranio gostujući vratar Lovrić.

Domaći nisu uspjeli izjednačiti do kraja prvog poluvremena, a Kek je na odmoru u svlačionici ostavio Sharbinija, te uveo Kramarića što se pokazalo odličnim potezom.

Upravo je mladi napadač preokrenuo rezultat utakmice u Rijekinu korist. U 59. minuti igre postigao je prvi gol kada je pospremio odbijanac poslije udarca Moisesa, a samo dvije minute kasnije ponovno se upisao u strijelce i donio svojoj momčadi prednost 2:1.

Bijeli su nastavili s napadačkom igrom kako bi zabili još koji gol, ali obrana Istre uspješno je odbijala njihove pokušaje do kraja susreta. Završilo je rezultatom 2:1 što neće biti loše za Istru koja je zabila gol u gostima, a nezadovoljni ne smiju biti ni domaći koji su gubili gotovo sat vremena.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.03.2014. u 14:29
    nadam se da Kovač razmišlja o Kramariću za SP, on je jedini igrač kojeg bi vodio iz HNL-a
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.03.2014. u 13:54
    Jedan ozbiljniji udarac iz jedine pogreske igraca Rijeke, i morao je biti gol. Jbg. Nema veze, vrijeme je za jedno masovno gostovanje kod susjeda istriana. A po svemu sudeci biti ce nas i previse za gostujucu tribinu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.03.2014. u 07:20
    Atmosfera i navijanje na visini. Misli da je bilo vise ljudi nego na lokomotivi. Jedno 6500.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.03.2014. u 07:17
    Jedan udarac upute u cijeloj tekmi i daju gol. Igrali klasican bunker. Rezultat je trebao bit izrazeniji za Rijeku.Rijeka puno puno bolja i igrat ce finale. A sada svi u pulu. Bit ce nas dolje ajme....but ce ludo. FF
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2014. u 23:55
    Fenomenalan ambijent, dobra utakmica. Ali ovo je tek prvo poluvrijeme. Jedino mi nije jasno zbog čega je Pamić divljao ispred svlačionica. Pa zar je mislio sa teškim bunkerom, i sa 10 igrača ispred Lovrića nešto napraviti na Kantridi?
    Obrisan korisnik