Zimski sportovi

Video: Bluesi pali u United Centru, pobjeda Vancouvera

Željka Jurkas • četvrtak, 20.03.2014.
Video: Bluesi pali u United Centru, pobjeda Vancouvera
Foto: Davor Sajko

Svega četiri susreta odigrana su u srijedu navečer u NHL-u. Canucksi su pobjedom ostali u igri za doigravanje, Winnipeg je uzeo drugi bod Coloradu, Boltsi su prvi puta ove sezone pobijedili Leafse, a u velikom showdownu prve i druge momčadi Centralne divizije Crawford je zaradio svoj drugi shutout sezone...

Maple Leafsi, pobjednici iz dosadašnja dva susreta ove sezone, su u svom Canada Centru ugostili Tampu u nadi da će s nova dva boda preuzeti njihovo drugo mjesto u diviziji. No, fenomenalna večer kapetana Boltsa Stevena Stamkosa odnijela je prevagu na stranu gostiju. Stamkos, rodom iz obližnjeg Markhama upisao je tri gola u nizu, dva u prvoj trećini za preuzimanje vodstva te jedini gol druge trećine, koji će u konačnici biti pobjednički. “Odličan osjećaj. Šalili smo se prije utakmice da nikada ovdje nisam imao više od boda na utakmici, pa bilo je vrijeme. Jako mi je drago da se dogodilo pred obitelji i prijateljima, malo sam razočaran da nije bilo kapa na ledu, no, uzet ću svejedno“, rekao je vlasnik hat tricka. Leafsov branič Paul Ranger iznesen je s leda četiri sekunde prije kraja prve trećine nakon udarca u ogradu zbog kojeg je Alex Killorn dobio isključenje iz utakmice. Ranger je prevezen u bolnicu, a prema zadnjim izvještajima u stabilnom i svjesnom stanju je. “Bio je to školski primjer udarca s leđa. Tako je izgledalo“, komentirao je trener Toronta Randy Carlyle. Radko Gudas doveo je goste u prednost nakon manje od minute igre. S dva gola domaćini preuzimaju vodstvo, no nakon tri gola Stamkosa sve što Leafsi uspijevaju je smanjiti vodstvo na gol zaostatka. Tyler Johnson postavlja konačnih 5:3.

Joel Quenneville, trener Chicago Blackhawksa došao je do svoje 700. NHL pobjede protiv prve momčadi koju je vodio, St. Louis Bluesa. U četvrtom susretu divizijskih protivnika, domaćini Hawksi su prvi puta odnijeli pobjedu, a gosti iz St. Louisa su prvi puta ove sezone poraženi u regularnom dijelu od momčadi iz Centralne divizije. Čvrsta i brza igra od samoga starta obilježila je utakmicu, a prvi gol pao je iz situacije s igračem više na samom kraju prve trećine. Duncan Keith prvi je pronašao put preko Ryana Millera, a slijedili su ga Andrew Shaw u drugoj te Marcus Kruger i Ben Smith u trećoj trećini. Corey Crawford bio je odličan na golu domaćina i zaključao svoja vrata:“Znali smo da će biti teško. Oni su prva momčad Lige, bila je izrazito fizička igra, ali protiv njih uvijek i je. Atmosfera i razina igre je bila na nivou doigravanja i odigrali smo dobro.“ Chicago je izgubio, na najvjerojatnije tri tjedna prema treneru Quennevilleu, Patricka Kanea sredinom druge trećine kada je Brendan Morrow pao na njegovu lijevu nogu nakon što je Sheldon Brookbank napravio checking uz ogradu.

Winnipeg Jetsi uspijeli su u produžetku četvrti puta u nizu doći do minimalne prednosti u utakmici s Coloradom i uzeti dva boda. Blake Wheeler, nakon dvije asistencije tijekom regularnog dijela, prošao je obranu Avsa i kao četvrti igrač domaćina prevario Reta Berru. “Htjeli smo zaključiti utakmicu u regularnom dijelu, ali iz nekog razloga ove sezone nam to ne ide od ruke. Prošli smo puno uspjeha i padova ove sezone, ali ako se nešto može reći za našu grupu to je da smo izdržali kroz sve“, rekao je strijelac petog pogotka za Jetse. Ryan O'Reilly dao je početno vodstvo gostima nakon samo dvadeset sekundi igre, a Gabriel Landeskog, Nick Holden i Cody McLeod su triput vraćali Avalanche u utakmicu.

Eddie Lack obranio je svih trideset udaraca, a kapetan Henrik Sedin namjestio dva gola sa 75 sekundi razmaka u trećoj trećini za pobjedu Canucksa nad Nashvilleom. “Ovo smo morali pobijediti. Ako izgubimo i u idućih par dana neki rezultati ne odu u našu korist, ispadamo iz utrke. Sada samo možemo čekati da momčadi oko nas na tablici izgube, i da povećamo šanse za prolazak“, rekao je nakon susreta za službene stranice kapetan Vancouvera. Nicklas Jensen zabio je prvi, a Alexander Edler drugi gol iz igre s igračem više.

NHL
Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 5:3
Chicago Blackhawks – St. Louis Blues 4:0
Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 5:4 produžetak
Vancouver Canucks – Nashville Predators 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!