Zimski sportovi

Video: Boltsi upisali petu pobjedu u nizu, Capsi pali u Staples Centru

Željka Jurkas • petak, 21.03.2014.
Video: Boltsi upisali petu pobjedu u nizu, Capsi pali u Staples Centru

Pomak na vrhu divizije Pacific, pobjede za nastavak nade u doigravanje Wingsa i Devilsa i prekid niza od sedam poraza Buffala samo su neki od naslova iz devet odigranih susreta NHL-a prvoga dana proljeća. Tampa i Philadelphia nastavljaju nizove pobjeda, Phoenix i Columbus drže mjesta u doigravanju, a Capsi su se ispuštenim bodom izjednačili s Wingsima...

Povratak bivšeg kapetana Zacha Parisea u Prudential Centar nije prošao kako se nadao. Domaćini su s po golom u prve dvije trećine skupili razliku od dva i koplja su se lomila do pet minuta prije kraja kada je Matt Cooke svojim desetim pogotkom sezone izjednačio utakmicu. Devilsi su u produžetku uspjeli vratiti utakmicu i Andy Green je dao treneru Peteru DeBoeru 200. NHL pobjedu, a svojoj momčadi produžio nade u doigravanje. Svi u redovima New Jerseyja su svjesni da im je svaka utakmica presudna:“Sedma utakmica je uvijek važna. Ovo je bila jedna od njih i čeka nas još dvanaest“, komentirao je Jaromir Jagr, strijelac trećeg gola domaćina. Nate Prosser zaradio je isključenje na kraju prve trećine zbog udarcaTima Sestita laktom u glavu.

Unatoč pobjedi i odmicanju na ljestvici od trećeplasiranog Columbusa, trener Phillyja Craig Berube bio je zadovoljan jedino dvostrukim strijelcem Wayneom Simmondsom:“Znaju da ovo danas nije bilo dovoljno dobro. Pobijedili smo, ali nije bilo dovoljno dobro. Simmonds uvijek želi igrati isto, zna koja mu je zadaća, što mora napraviti i točno to uvijek radi. Probija prema naprijed, dobro kliže i uvijek obavlja posao ispred mreže. Našao je svoju ulogu i dobro je odrađuje.“ Uz Simmondsova dva gola, Mark Streit i Michael Raffl dali su po jedan, a kapetan Dallasa Jamie Benn zabio je dva za goste u Wells Fargo Centru.

Blue Jacketsi su se držali svog plana igre, stvarali stalni pritisak i izmorili Montreal. Golom Ryana Johansena tri minute prije isteka vremena uzeli su oba boda iz Bell Centra nadpucavši domaćine 40:27. “U Montrealu nije lako doći do bodova, a mi ih trebamo i ova grupa je spremna napraviti štogod treba. Moramo samo nastaviti u tom ritmu“, rekao je nakon susreta Johansen. Domaćini su poveli golom s igračem više, no sve dobro što je specijalna jedinica napravila, minutu kasnije je poništila dozvolivši short handed gol Dereka MacKenzija. Brandon Dubinsky doveo je goste u prednost, a Tomas Vanek izjednačio.

“Nije bitno ako ne pobijediš“, komentirao je Aleš Hemsky prekrasan pogodak kojim je Ottawa izjednačila tri gola Lightninga. S dva gola Teddyja Purcella i pobjedničkim Ryana Callahana sredinom zadnje trećine Boltsi su došli do pete pobjede u nizu i učvršćuju svoju poziciju u doigravanju. Četiri puta su gosti dolazili u prednost, i u prve dvije trećine su domaćini stizali minimalnu prednost, dok su dva gola u zadnjoj bili previše. “Uspijevamo dobiti dva boda, tako da su što se mene tiče, to su savršene pobjede. Ulaskom u treću utakmica je bila na 3:3 i mi smo ju zatvorili. Možete gledati na to kako god želite, no to su dva boda više nego što smo imali prije dva i pol sata i mi ćemo ih uzeti“, izjavio je trener Boltsa Jon Cooper za službene stranice na kraju susreta.

Dva gola Daniela Alfredssona i dva gola Jevgenija Malkina u utakmici dviju momčadi čiji popisi bi ozlijeđenih igrača mogli sastaviti više nego solidnu momčad, otišao je na stranu Red Wingsa i Jimmyja Howarda koji je suočen s 43 udarca obranio njih 39. Wingsi se bore za mjesto u doigravanju 23. godinu u nizu i ovo im je svakako veliki korak naprijed. “Mi smo radili greške, oni su radili greške, ali držali smo se svoje igre i našli put. Ovo je velika pobjeda za nas“, na kraju svega zaključio je trener Wingsa Mike Babcock. Pensi su na kraju zadnje trećine imali pet minuta igre s igračem više zahvaljujući isključenju Davida Legwanda, no priliku nisu iskoristili. “Ne smije nam se događati da ispuštamo vodstvo u trećoj. I moramo završiti utakmicu kada imamo pet minuta igre s igračem više. To su teške lekcije, ali uspješne momčadi iskorištavaju takve prilike“, sažeo je probleme svoje momčadi kapetan Pensa Sidney Crosby. Na kraju, pamtit će se Alfredssonov gol 0.4 sekunde prije isteka produžetka.

Corey Conacher zabio je dva gola za prekid negativnog niza Buffalo Sabresa. Izjednačivši powerplay gol Taylora Halla sredinom druge, zabio je još jedan na početku treće trećine. Drew Stafford donio je sigurniju prednost dvije i pol minute nakon njegovog drugog gola, ali Oilersi ne uspijevaju odgovoriti. “Dobro je konačno odigrati relativno dobro utakmicu. Kada izgubiš, dobio si što si zaslužio, i u zadnje vrijeme smo dobivali što smo zaslužili. Nismo igrali jako dobro, ali večeras smo dobili smo što zaslužili“, odahnuo je bar na kratko trener Sabresa Ted Nolan.

Phoenix se drži za zadnje mjesto doigravanja na Zapadu i u Glendaleu su se provukli s dva gola u prvoj trećini u mreži Roberta Luonga. Mike Smith propustio je samo udarac Scotta Gomeza četiri minute prije kraja, a Radim Vrbata i Antoine Vermette postigli su pogotke za goste. “Ne može svaka biti remek-djelo. Dali smo dva gola i pobijedili. Ostavimo sve na tome i dva boda koja smo uzeli“, izjava je trenera Yotesa Davea Tippetta.

Jonathan Quick odigrao je na očekivanoj razini, držao dio utakmice Kingse u igri, pustio tek jedan gol u svoju mrežu, jednako kao i vratar Capsa Jaroslav Halak te u konačnici odnio pobjedu u obrani kaznenih udaraca. Jeff Carter i Marian Gaborik bili su bolji od Halaka, dok Alex Ovečkin i Nicklas Backstrom nisu prevarili Quicka koji je ovime upisao 171. pobjedu u dresu Los Angelesa. Treneru Darrylu Sutteru ovo je 500. NHL pobjeda. Anže Kopitar zabio je sredinom prve za početo vodstvo domaćina u Staples Centru dok je Joel Ward izjednačio susret sedam i pol minuta prije isteka vremena. Kapetan Kingsa Dustin Brown vratio se nakon ozljede:“Dobro se osjećam, sve je dobro. Očito, osjetim da nisam tjedan, dva igrao, ali sve sjeda na svoj mjesto. Večeras smo došli do velike pobjede. Velika je stvar u produžetku obraniti se od najbolje powerplay momčadi Lige. Quick je opet bio odličan i branio onda kada je bilo najbitnije.“

San Jose je u svome SAP Centru pobijedio Duckse treći puta ove sezone i preuzeo vodeće mjesto divizije Pacific. Joe Thornton, kapetan Sharksa, upisao je gol i dvije asistencije koje su ga izjednačile s Crosbyjem na čelu Lige po broju asistencija (58), i bio je puno hvale na račun Brenta Burnsa kome je pripao pobjednički gol:“Tako je lako igrati s njime. On samo ide. Zvijer je na ledu i nitko se ne može nositi s njegovom brzinom i veličinom. Zabavno je to gledati.“ Očekivano, utakmici nije nedostajalo brzine, pritiska niti fizičkog momenta. Mathieu Perreault izjednačio je vodstvo domaćina na kraju druge trećine, a Teemu Selanne donio vodstvo gostima. Thornton izjednačuje utakmicu, a Burns zabija četiri minute prije isteka vremena.

NHL
New Jersey Devils – Minnesota Wild 4:3 produžetak
Philadelphia Flyers – Dallas Stars 4:2
Montreal Canadiens – Columbus Blue Jackets 2:3
Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning 4:5
Detroit Red Wings – Pittsburgh Penguins 5:4 produžetak
Edmonton Oilers – Buffalo Sabres 1:3
Phoenix Coyotes – Florida Panthers 2:1
Los Angeles Kings – Washington Capitals 2:1 kazneni udarci
San Jose Sharks – Anaheim Ducks 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!