Nogomet

Kehl: "Real Madrid je još jači nego lani i tražit će osvetu"

Branimir Korać • petak, 21.03.2014.
Kehl: "Real Madrid je još jači nego lani i tražit će osvetu"
Foto: EPA

Dortmundskoj Borussiji i ove sezone na putu u Ligi prvaka našao se madridski Real. Prošle sezone Borussia je na svom travnjaku slavila s 4:1 i poraz u Madridu 2:0 bio je dovoljan za prolaz. Ove sezone očekuju još teži posao...

Iako u ždrijebu četvrtfinala Lige prvaka nije bilo laganog protivnika, u Dortmundu su zasigurno željeli izbjeći madridski Real kojeg su eliminirali prošle sezone u polufinalu i koji zasigurno želi osvetu. Toga je svjestan i kapetan Sebastian Kehl.

"Real Madrid je jako težak ždrijeb iako je jasno da laganog protivnika u ovoj fazi natjecanja nismo mogli dobiti. Španjolcima smo dužni od prošle sezone, ove sezone su još jači i bit će iznimno usredotočeni u ta dva susreta. Mala je prednost što igramo prvu utakmicu u Madridu", smatra Kehl.

S druge strane Jürgen Klopp nije nezadovoljan ždrijebom i ne predaje se unaprijed.

"Ovo je dobar ždrijeb. Ako se tako često plasirate u završnicu natjecanja, prilično je izvjesno da ćete u nekoj fazi dobiti protivnika koji vam je poznat. Očekuju nas dvije utakmice u sjajnoj atmosferi, sretni smo što možemo igrati protiv Real Madrida i pokušat ćemo iskoristiti one male šanse koje imamo. Naša prednost je uzvrat u Dortmundu, još uvijek nismo spremni predati se."

Vrlo težak posao očekuje sportski direktor momčadi iz Dortmunda Michael Zorc.

"Real Madrid je vrlo težak protivnik. Prošle sezone smo se susreli četiri puta, dvaput smo slavili te po jednom remizirali i izgubili te će to možda biti u podsvijesti. Početne pozicije ipak se razliku u odnosu na prošlu sezonu, Madriđani su još jači i to pokazuju i u španjolskom prvenstvu, a mi imamo dosta problema s ozljedama te u prvom susretu nećemo imati Roberta Lewandowskog. Dobro je što prvo igramo u Madridu, veće su nam šanse u uzvratu", tvrdi Zorc.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.03.2014. u 21:28
    nemojmo se bavit prognozama,objektivno je da ce proci real ali sa borussion se nikad nezna
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.03.2014. u 20:22
    Uništit će ih Real Madrid
    Obrisan korisnik