Tenis

Đoković, Ferrer i Murray nisu dopustili iznenađenja, poraz Gulbisa od iskusnog Francuza

Branimir Korać • subota, 22.03.2014.
Đoković, Ferrer i Murray nisu dopustili iznenađenja, poraz Gulbisa od iskusnog Francuza
Foto: EPA

U igru u Miamiju uključili su se i nositelji, a u prvim susretima drugog kola oni vodeći igrači svijeta nisu imali problema. Od nositelja su se od turnira oprostili tek Ernests Gulbis, Fernando Verdasco i Philipp Kohlschreiber...

Prošle godine David Ferrer igrao je završni meč u Miamiju i stigao jako blizu pobjede protiv Andyja Murraya, ipak, nije iskoristio meč loptu i ostao je bez naslova. Ove godine želi također otići daleko, a već prvim mečom protiv Tejmuraza Gabašvilija pokazao je da nije u lošoj formi. U početku meča imao je manjih problema, ali kada je došao na "radnu temperaturu", Gabašvili nije imao šanse.

"Bilo je teško. U početku meča sam dosta griješio na reternu, ali u nastavku meča sam to popravio i bilo je bolje. Nemam problema s tim što nisam igrao na središnjem terenu. I ovo je dobar teren, razumijem da ne mogu stalno biti na glavnom terenu", rekao je Ferrer nakon pobjede.

Nakon što se razišao s Ivanom Lendlom, Andy Murray je u Miamiju krenuo u potragu za pravom formom. Početni protivnik bio je Australac Matthew Ebden, a kako je meč počeo, Murray nije imao previše razloga za zadovoljstvo. Ebden je iskoristio poklone Britanca i uzeo prvi set, ali nakon toga Murray drastično podiže igru i u narednih 13 gemova gumi samo jedan te odlazi do pobjede.

Novak Đoković u dva seta je eliminirao Jeremyja Chardyja i to nakon manjih problema u završnici prvog seta. Drugi nositelj je izgubio servis nakon što je dobio opomenu zbog odugovlačenja između dva servisa, zatim se posvađao sa sucem, ali to ga je samo toliko razljutilo da je ekspresno uzeo servis Chardyju i osvojio prvi set.

"Tražio sam čistu pobjedu u dva seta i ona je došla. Kada sam u mogućnosti igrati svoj najbolji tenis i dobro servirati, onda mogu do ovakvog rezultata. Potvrda toga mi puno znači", rekao je Đoković.

Iako je obnovio suradnju s bivšim trenerom Thomasom Enqvistom, Fernando Verdasco nije pokazao naznake nešto bolje forme. U Miamiju ga je u tri seta svladao Thiemo De Bakker, Nizozemac koji je do glavnog turnira došao kroz kvalifikacije. Španjolac je odigrao dosta nekonstantno, napravio je puno pogrešaka i De Bakker ga je i drugi put u međusobnim dvobojima svladao.

Richard Gasquet ne može se pohvaliti fantastičnom formom ove sezone, međutim uspio je preskočiti prvu prepreku. Alejandro Gonzalez je prije tjedan dana uzeo set Novaku Đokoviću i nadao se kako može iznenaditi Gasqueta, ali nije išlo. Francuz je ipak uspio slaviti i to nakon više od dva sata igre. U prvom setu se posebno mučio, iskoristio je tek šestu set loptu da bi u drugom setu ipak bio uvjerljiviji i otišao do pobjede.

Očekivalo se kako će Grigor Dimitrov imati dosta lakši posao protiv španjolskog zemljaša Alberta Montanesa. Međutim, baš i nije bilo tako lako. Montanes je uzeo drugi set u tie-breaku i natjerao Dimitrova na dodatno "zagrijavanje" za nastavak turnira, no Bugarin ipak nije dozvolio iznenađenje.

U večernjem terminu od turnira se oprostio Philipp Kohlschreiber koji je poražen u tri seta od Marcosa Baghdatisa. Kohlschreiber je u prvom setu dva puta uzimao servis protivniku, a onda je izgubio naredna dva seta u 13. igri. Baghdatis je podignuo igru na svom servisu i Nijemac više nije tako olako dolazio do poena.

Dobar meč odradio je Jo-Wilfried Tsonga protiv sunarodnjaka Adriana Mannarina. Tsonga je bio agresivan, nije puno griješio i Mannarino je ostao bez šanse. U cijelom meču nije nijednom zaprijetio servisu Tsonge i uhvatio je tek deset poena na reternu. Tsonga nije imao posebno visok postotak ubačaja prvog servisa (55 posto), ali je zato broj pogrešaka u odnosu na neke ranije mečeve značajno smanjio.

Mladi Austrijanac Dominic Thiempokazao je priličan napredak posljednjih mjeseci, međutim Tommyja Robreda nije uspio iznenaditi. Iskusni Španjolac odnio je pobjedu u dva seta iako je Thiem vodio s 5:3 u drugom setu te kasnije u 13. igri propustio dvije set lopte.

Dosta nervozan meč je iza Ernestsa Gulbisa koji je vodio bitku i sa sobom i s protivnikom te je na kraju poražen od iskusnog Juliena Benneteaua nakon dva sata i 22 minute. U trećem setu Gulbis je vodio s 5:3 i servirao za meč, imao jednu meč loptu, a nakon što je nije realizirao, potpuno je pao.

U konkurenciji parova s polovičnim učinkom nastupili su Ivan Dodig i Marin Čilić. Dodig je u paru s Marcelom Melom izborio drugo kolo pobjedom protiv austrijsko-kanadske kombinacije Knowle - Pospisil dok je Čilić s Čehom Loukasom Dlouhim poražen od Robina Haasea i Jonathana Marraya.

Masters 1000 Miami, drugo kolo:
Thiemo De Bakker (Nizozemska, Q) - Fernando Verdasco (Španjolska, 28) 7:6(4), 6:7(3), 6:2
Kevin Anderson (Južna Afrika, 17) - Horacio Zeballos (Argentina) 6:4, 6:3
Richard Gasquet (Francuska, 9) - Alejandro Gonzalez (Kolumbija) 7:6(7), 6:4
Grigor Dimitrov (Bugarska, 15) - Albert Montanes (Španjolska) 6:1, 6:7(5), 6:3
Kei Nishikori (Japan, 20) - Marinko Matosevic (Australija) 6:4, 6:1
Andreas Seppi (Italija, 31) - Radek Štepanek (Češka) 7:6(8), 4:6, 6:4
David Ferrer (Španjolska, 4) - Tejmuraz Gabašvili (Rusija) 6:4, 6:0
Andy Murray (Velika Britanija, 6) - Matthew Ebden (Australija) 3:6, 6:0, 6:1
Feliciano Lopez (Španjolska, 32) - Jiri Vesely (Češka) 6:2, 7:6(3)
Marcos Baghdatis (Cipar, WC) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 24) 3:6, 7:6(1), 7:6(5)
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 11) - Adrian Mannarino (Francuska) 6:2, 6:4
Tommy Robredo (Španjolska, 16) - Dominic Thiem (Austrija, Q) 6:4, 7:6(8)
Julien Benneteau (Francuska) - Ernests Gulbis (Latvija, 21) 6:4, 4:6, 7:5
Novak Đoković (Srbija, 2) - Jeremy Chardy (Francuska) 6:4, 6:3

Masters 1000 Miami, parovi, prvo kolo:
Oliver Marach/Dmitrij Tursunov (Austrija/Rusija) - Santiago Gonzalez/Scott Lipsky (Meksiko/SAD) 7:6(5), 3:6, 11-9
Ivan Dodig/Marcelo Melo (Hrvatska/Brazil, 3) - Julian Knowle/Vasek Pospisil (Austrija/Kanada) 1:6, 6:1, 10-5
Lukas Rosol/Horacio Zeballos (Češka/Argentina) - Nicolas Almagro/Guillermo gacia-Lopez (Španjolska/Španjolska) 6:3, 6:7(3), 10-6
Robin Haase/Jonathan Marray (Nizozemska/Velika Britanija) - Marin Čilić/Lukas Dlouhy (Hrvatska/Češka) 6:4, 7:6(4)
Ryan Harrison/Jack Sock (SAD/SAD, WC) - Deiton Baughman/Martin Redlicki (SAD/SAD, WC) 7:5, 6:4
Rohan Bopanna/Aisam-Ul-Haq Qureshi (Indija/Pakistan, 7) - Simone Bolelli/Fabio Fognini (Italija/Italija) 6:3, 6:2
Juan Sebastian Cabal/Robert Farah (Kolumbija/Kolumbija) - Marcel Granollers/Marc Lopez (Španjolska/Španjolska) 1:6, 6:4, 12-10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!