Zimski sportovi

Video: Boston i teoretski osigurao doigravanje, u direktnom dvoboju Rangersi pobijedili Columbus

Željka Jurkas • subota, 22.03.2014.
Video: Boston i teoretski osigurao doigravanje, u direktnom dvoboju Rangersi pobijedili Columbus
Foto: EPA

Tri pobjede gostiju, među kojima i jedanaesta u nizu Bruinsa na ledu Avalanchea obilježile su susrete petka navečer u NHL-u. Jedini uspješni domaćini bili su Hawksi...

Rick Nash vratio se na led Nationwide Arene, ali u plavim dresovima Rangersa. Iako nije sudjelovao u pogocima, svojom prepoznatljivom igrom bio je vođa i poticaj momčadi:“Pokazao je puno karaktera i obožavamo to. On je naš najbolji igrač i kada utakmica visi i tvoj najbolji igrač pokaže tu razinu emocija i volje, jednostavno povuče sve sa sobom“, rekao je strijelac pobjedničkog gola. Vratari s obje strane radili su čuda i održali utakmicu bez pogodaka do početka treće trećine. Tada Jacketsi dolaze do svoga jedinog gola nakon čega Henrik Lundqvist zaključava vrata. Derek Stepan izjednačuje rezultat 44 sekunde nakon vodećeg pogotka, a pobjedu osigurava Derick Brassard. Carl Hagelin dodao je još jedan u praznu mrežu Sergeja Bobrovskog.

Dva gola Alexa Sjomina, na samom kraju druge i početku treće trećine izjednačila su vodstvo domaćina u United Centru. Patrick Sharp i Kris Versteeg zabili su po pogodak u drugoj Antonu Khudobinu što se činilo dovoljno vodstvo. No, Michael Handzus radi prekršaj na Sjominu i zarađuje isključenje koje dovodi do pobjedničkog gola kapetana Hawksa Jonathana Toewsa. “U par utakmica imao sam sreće, kao i večeras. Ne mogu biti zadovoljan time kako sam igrao, pa niti gol ne pomaže procjeni. Trebam naći način da općenito igram bolje i budem produktivniji“, zaključio je Toews. Hawksi su zbog nedavnih ozljeda povukli iz Jokerita, Finske Teuva Teravainena, svoj prvi izbor na Draftu 2012. Hurricanesi, pretposljednja momčad divizije Metropolitan u ovome trenutku samo teoretski mogu razmišljati o mjestu u doigravanju.

Pobjedom u Pepsi Centru uz drugi shutout sezone Chada Johnsona Bruinsi su napravili najduži niz pobjeda ove sezone, njih jedanaest i postali prva momčad koja je i teoretski osigurala mjesto u doigravanju. “Još uvijek imamo dosta hokeja za odigrati i moramo se fokusirati na sitne detalje ulaskom u doigravanje“, rekao je za službene stranice kapetan Bostona Zdeno Chara. Patrice Bergeron u prvoj i Carl Soderberg u drugoj prošli su preko Semjona Varlamova koji se suočio s 28 udaraca. Domaćini Avalanche nisu odustajali do samoga kraja, zadnjih pet minuta su igrali bez vratara, držali stalni pritisak i negdje oko sredine utakmice imali gotovo duplo više pokušaja na vrata.

Čak jedanaest pogodaka i četiri vratara vidjeli smo u zadnjoj utakmici dana, u Scotiabank Saddledomeu u Calgaryju. Nashville je na kraju slavio, uz pet različitih strijelaca, a kapetan Shea Weber upisao je dva gola. Matt Cullen skupio je tri asistencije i pobjednički pogodak manje od tri minute prije isteka vremena. “Mislim da nitko nije očekivao da će danas vidjeti jedanaest pogodaka. Obje momčadi su odigrale čvrsto i bilo je jako zabavno. Puno uspona i padova s obje strane. Ovo vjerojatno nije način koji bi ijedna momčad željela, ali lijepo je vidjeti toliko golova u mreži. Trebalo nam je, s time smo se mučili u zadnje vrijeme“, izjavio je Cullen. Gosti su uzeli vodstvo u prvoj, da bi ih domaćini dvaput stigli u drugoj. U završnoj trećini su unutar dvije i pol minute gosti otišli na dva gola prednosti i to je za domaćine bilo nedohvatljivo.

NHL
Columbus Blue Jackets – New York Rangers 1:3
Chicago Blackhawks – Carolina Hurricanes 3:2
Colorado Avalanche – Boston Bruins 0:2
Calgary Flames – Nashville Predators 5:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!