Zimski sportovi

Video: Leafsi pali u Prudential Centru, Bluesi uzeli bodove u Pittsburghu

Željka Jurkas • ponedjeljak, 24.03.2014.
Video: Leafsi pali u Prudential Centru, Bluesi uzeli bodove u Pittsburghu

Čak tri shutouta u sedam susreta NHL-a vidjeli smo tijekom nedjelje. Ducksi su se sabrali nakon kratke uspavanosti, Vancouver je pobijedio svoju drugu utakmicu u nizu, Wild u jedinoj utakmici s produžetkom pobijedio u Hockeytownu, a Devilsi napreduju prema svome cilju...

Jevgenij Nabokov briljirao je u susretu s Columbusom. Zaustavivši 41 udarac zaradio je svoj četvrti shutout ove sezone i svojoj posrnuloj momčadi dao razloga za slavlje. Cal Clutterbuck i Travis Hamonic dali su svaki po gol u pobjedi nad momčadi koja još uvijek ima realne šanse ući u doigravanje. “Vratar je očito najbolji igrač penalty killa, napravio je neke velike obrane za nas. Dosta smo loše igrali s pakom u neutralnoj zoni, ali on nam je držao leđa“, rekao je na kraju trener Islandersa Jack Capuano.

Prava playoff borba u kojoj niti jedna momčad nije željela ustupiti komadić leda, odlični vratari na obje strane, stalni pritisak i brze izmjene glavne su karakteristike jučerašnjeg gostovanja prve momčadi Lige u Consol Energy Centru. Na kraju je udarac Alexa Steena odbijen od kapetana Davida Backesa prevario i ostavio nemoćnog Marc-Andre Fleuryja, i odlučio susret. Ubojiti powerplay Pensa ostao je bez pogotka iz pet prilika, uljučujući igru 3-5, a jedini pogodak utakmice stigao je taman po završetku powerplaya Bluesa. Kapetan St. Louisa sažeo je najbolji recept za pobjedu nad Penguinsima:“Ne želim vam odati sve moje tajne, ali ako se natječem u vještini s njihovim dečkima, izgubit će sto puta iz sto pokušaja. Jedino čvrstom, fizičkom igrom u kojoj moraju zaraditi svaki komad leda se može protiv njih. To je način kako igram većinu večeri, bar se nadam.“ Brianu Elliottu je ovo četvrti shutout ove sezone.

Petu utakmicu u nizu Toronto Maple Leafsi su izgubili u Prudential Centru kod Devilsa. Do druge minute druge trećine domaćini su imali tri gola prednosti, što se pokazalo taman dovoljno za nova dva boda i održavanje nade u doigravanje. Rookie branič Jon Merrill upisao je gol i asistenciju, a trener Peter DeBoer imao je samo riječi hvale:“Mislim da je bio izvanredan. Bojali smo se da će neki pasti obzirom na poraz od Rangersa u subotu, on je bio među njima jer je jako mlad, a mi puno zahtijevamo. No, baš je on bio taj koji je našao dodatnu energiju.“ Tyler Bozak smanjio je razliku na dva gola u drugoj trećini, a pred sam kraj utakmice Phil Kessel doveo je goste na gol zaostatka. U redove Leafsa vratio se David Clarkson.

Nashville Predatorsi imali su gotovo duplo manje udaraca na gol od domaćina u United Centru, ali onih u suparničkoj mreži dva više. Mike Fisher u prvoj i Gabriel Bourque u drugoj bili su bolji od Coreyja Crawforda, a Pekka Rinne je zaključao svoja vrata. “Oni su odlična momčad, ali izgleda da nam uvijek ide dobro protiv njih. S njima moramo igrati izrazito obrambeno, imaju puno pojedinaca koji u trenu mogu promijeniti tijek utakmice. Izgleda da izvlače ono najbolje od nas“, rekao je Rinne nakon svog prvog shutouta ove sezone.

Matt Moulson pobrinuo se u produžetku utakmice u Joe Louis Areni da Detroit ne pomete vikend seriju. Jonas Brodin pričekao ga je da se dođe do mreže, dodao pak točno na ispruženu palicu i Moulson nije imao većih problema. Domaćini su nastavili gdje su dan prije stali i poveli s dva gola u prvoj trećini. Wild se nije predao i, što posebno veseli trenera Mikea Yea, ostali su pri svome planu igre te došli do dva boda:“Jako je lako u ovoj situaciji postati frustriran i raspast se. Nismo to napravili, radili smo pritisak igrajući našu igru, a to je najbolji dio svega. Kada u ovoj areni gubiš s dva gola i zaostaješ jedan u trećoj, moraš se boriti i bili smo sretni s produžetkom. No, u zadnje vrijeme imamo osjećaj da nam taj još jedan bod bježi, tako da je ovo velika stvar.“ Gustav Nyquist bio je strijelac oba gola u prvoj, a Tomaš Tatar izjednačio je Minnesotina tri. Jason Pominville, Charlie Coyle i Zach Parise postavili su goste na semafor.

U redove Vancouver Canucksa vratili su se Daniel Sedin i Ryan Kesler, no zvijezda susreta bio je Zack Kassian s asistencijama na svim golovima domaćina, njih četiri. Buffalo, posljednjeplasirana momčad Lige povela je s dva gola prednosti u prve četiri minute igre, Nucksi do kraja trećine uspijevaju izjednačiti rezultat, a Eddie Lack zaključava vrata za ostatak susreta. Kapetan Henrik Sedin izašao je iz igre u drugoj trećini nakon nezgodnog pada na lijevu nogu. Kassian je na samom kraju utakmice dobio udarac pakom u lice i morao izaći:“Moje lice ne postaje ljepše, to je sigurno. Bila je to jedna od onih utakmica gdje se činilo da me pak stalno slijedi.“

Na gostovanju Floride u Anaheimu sve je očekivano išlo na stranu domaćina do sredine druge trećine kada su greške obrane dozvolile dva gola unutar gotovo dvije minute i ostavile utakmicu na golu razlike. Timeout koji je trener Bruce Boudreau pozvao odmah nakon toga rezultirao je s dva gola Ducksa u dvije minute i još jednim u zadnjoj trećini. Igrači su primili poruku i počeli igrati kako se od njih očekuje:“Mislim da je jako bitno dobro završiti regularni dio i na tome graditi doigravanje. Nema klopke koji stisneš i pet, šest utakmica prije ne radiš ništa, pa onda odjednom počneš igrati sjajno. Igru i navike treba graditi i biti spreman prije početka. Kad počne nema vremena za prilagodbe“, rekao je Teemu Selanne, strijelac drugog gola Anaheima. Zadnji gol domaćina, početkom treće trećine bio je 600. NHL bod i prvi puta u karijeri 30. gol sezone kapetana Ryana Getzlafa.

NHL
New York Islanders – Columbus Blue Jackets 2:0
Pittsburgh Penguins – St. Louis Blues 0:1
New Jersey Devils – Toronto Maple Leafs 3:2
Chicago Blackhawks – Nashville Predators 0:2
Detroit Red Wings – Minnesota Wild 4:3 produžetak
Vancouver Canucks – Buffalo Sabres 2:4
Anaheim Ducks – Florida Panthers 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!