Zimski sportovi

Video: Prekinuti nizovi Bostona i Phillyja, povratak Rangersa u MSG-u

Željka Jurkas • utorak, 25.03.2014.
Video: Prekinuti nizovi Bostona i Phillyja, povratak Rangersa u MSG-u
Foto: EPA

Čak tri od šest susreta NHL-a u ponedjeljak otišla su u ispucavanje kaznenih udaraca, a jedan u produžetak. Unatoč porazu San Jose je osigurao doigravanje, Dallas još živi u nadi, Habsi su prekinuli veliki niz Bostona, a Kingsi Flyersa, Tampa se vratila po bod, a Rangersi po dva...

New York Rangersi su se dvaput vraćali i u konačnici uzeli dva boda u Madison Square Gardenu u susretu s Coyotesima koji se kao i oni bore za doigravanje. Ryan McDonagh zabio je pobjednički gol u drugoj minuti produžetka, a Henrik Lundqvist zatvorio je svoju mrežu u zadnjoj trećini i omogućio Rangersima povratak. Phoenix je preko Olivera Ekman-Larssona i Jeffa Halperna došao do vodstva od dva na kraju prve trećine te u drugoj do minimalnog vodstva preko Kyla Chipchura. Dan Girardi preuzeo je na sebe dio ofenzivnih zadaća, zabio izjednačujući gol u zadnjoj trećini i asistirao za pobjedu. “Ovo nam bila jedna od najkompletnijih utakmica Richardsa ove sezone. Odrađivao je jako puno posla na obje strane leda, a nakon što se upisao u strijelce podigao je nivo igre i izgledalo je kao da ima više energije“, pohvalio je trener Rangersa Alain Vigneault strijelca prvog pogotka Brada Richardsa. Vratar Yotesa Mike Smith izašao je s leda pred kraj zadnje trećine nakon gužve pred golom. Još se ne zna koliko teška je ozljeda desne noge niti da li će ga udaljiti s leda.

Jeff Carter prvi puta se vratio na led Wells Fargo Centra gdje je započeo svoju NHL karijeru i otišao s upisanim golom i dva boda na kontu Los Angeles Kingsa. Jonathan Quick obranio je trideset udaraca, a Ray Emery 38 u susretu u kojem su se domaćini vratili u igru u trećoj nakon zaostatka od dva gola. Matt Read i Jakub Voraček izjednačili su golove Cartera i Justina Williamsa do sredine zadnje trećine, no Kingsi ne dopuštaju potpuni preokret i s golom Dwighta Kinga prekidaju niz od pet pobjeda Phillyja. “U trećoj su izašli leteći i dominirali dok nisu izjednačili. Naš gol u tome trenu je bio ogroman jer je vratio našu igru na razinu na kojoj je želimo, a njih dovoljno smirio“, rekao je nakon pobjede kapetan Kingsa Dustin Brown.

U izrazito izjednačenoj utakmici dva velika rivala, Bruinsa i Habsa, gosti su odnijeli drugi bod iz TD Gardena nakon četiri kruga kaznenih udaraca. Jaka, brza i fizička igra nije posustajala, vratari su odgovorili na najbolji mogući način, a jedine golove postigle su specijalne momčadi na obje strane. Aleksej Jemelin doveo je goste rano u prvoj u prednost, a Patrice Bergeron izjednačio šest minuta prije kraja regularnog dijela. “Ovo nije bilo o prekidanju njihovog niza. Izrazito poštujem to što su napravili, ali iskreno, nama se radi o nova dva boda i osiguravanju doigravanja“, bilo je sve što je komentirao trener Montreala Michel Therrien.

Nakon izjednačene prve trećine Ottawa je na ledu Tampa Bay Times Foruma preuzela vodstvo od dva gola prednosti do sredine druge trećine i ostavila domaćinima puno posla u povratku. Specijalne jedinice odgovorile su na najbolji mogući način, a u izjednačujućem golu Tampe Steven Stamkos je ponovno pokazao briljantnu koordinaciju ruku i očiju. Robin Lehner zaustavio je sva tri pokušaja Boltsa iz kaznenih udaraca, a Ben Bishop je propustio udarac Jasona Spezze:“Bili smo u lošem stanju. Očito u ovo doba godine ne želimo izgubiti toliko utakmica u nizu. Ova pobjeda nam mora vratiti samopouzdanje.“

Kari Lehtonen branio je sve do zadnje tri minute susreta i održao Starse u igri te osigurao pobjedu za nastavak nade u doigravanje. Bryan Little našao je put do mreže na powerplayu i smanjio zaostatak gostiju na jedan razlike. Specijalne momčadi odradile su svoj dio i za domaćine, vodstvo od dva razlike, s golom po trećini došlo je u igri s igračem više, a na oba gola asistenciju je upisao kapetan Jamie Benn. “Specijalne momčadi su odlučile utakmicu na obje strane“, rekao je strijelac prvoga gola Ray Whitney.

Karri Ramo, vratar Calgaryja pobijedio je u natjecanju vratara u susretu sa San Joseom. Ramo je zaustavio sva tri pokušaja iz kaznenih udaraca, a tijekom igre je dozvolio jedan pak iza svojih leđa od 34 udarca. S druge strane Alex Stalock je bio suočen s 27 pokušaja, a u shootoutu ga je prevario Mike Cammalleri. “Trenutno je jako zabavno igrati doma. Publika je bila divna cijele sezone i samo nam je drago im imamo što dati i pokazati kakve nas dobre stvari očekuju. Sva večer nam je prilika za razvoj i ove zadnje utakmice tretiramo kao doigravanje. Nadamo se da ćemo se u idućim sezonama boriti za sam vrh“, izjavio je nakon susreta Joe Colborne koji je krajem druge trećine izjednačio vodeći gol gostiju. Sharksi su unatoč porazu osigurali mjesto u doigravanju.

NHL
New York Rangers – Phoenix Coyotes 4:3 produžetak
Philadelphia Flyers – Los Angeles Kings 2:3
Boston Bruins – Montreal Canadiens 1:2 kazneni udarci
Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators 3:4 kazneni udarci
Dallas Stars – Winnipeg Jets 2:1
Calgary Flames – San Jose Sharks 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!