Tenis

Dan bez iznenađenja, Nadal ispustio samo jedan gem

Branimir Korać • utorak, 25.03.2014.
Dan bez iznenađenja, Nadal ispustio samo jedan gem
Foto: EPA

Susreti trećeg kola u muškoj konkurenciji u Miamiju odigrani u ponedjeljak nisu donijeli neočekivane rezultate. U akciji je bio Rafael Nadal koji je pregazio Denisa Istomina izgubivši samo jedan gem...

Prvi nositelj Miamija Rafael Nadal projurio je do četvrtog kola uz minimalan utrošak energije što je vrlo važno za njegov način igre i općenito njegova koljena. Protivnik je bio Denis Istomin od kojeg se očekivao ipak iole bolji otpor, međutim Uzbekistanac je uhvatio jedan jedini gem u cijelom meču. Za svega sat vremena Nadal je prošao dalje i sačuvao energiju za četvrto kolo gdje će igrati protiv Fabija Fogninija dosta neugodnijeg Talijana.

Zanimljiv dvoboj ponudili su upravo Fognini i Roberto Bautista Agut, dvojica tenisača koji igraju svoj ponajbolji tenis upravo ove godine. Bautista Agut je prošle godine svladao Fogninija na Australian Openu u pet setova, ali u Miamiju je bolji bio Talijan i to nakon što se vraćao iz seta zaostatka. Fognini je bio opasniji, bolje je vraćao servis i na kraju je odnio pobjedu i izborio dvoboj protiv Rafe Nadala.

Kanađanin kojeg trenira Ivan Ljubičić, Milos Raonic, nije imao nikakvih problema protiv Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza. Ekspresno odrađen posao za svega 57 minuta i samo tri izgubljena gema govore koliko je Raonic bio kvalitetniji u ovom dvoboju. Uz deset as servisa i svega pet izgubljenih poena u cijelom meču na svom servisu Kanađanin nije dao niti najmanju šansu protivniku. S druge strane osvojio je čak 77 poena na drugi servis Španjolca koji je imao tek 46 posto ubačaja prvog servisa i jasno je da s takvom igrom nije mogao niti pomisliti na nekakvo iznenađenje.

Ždrijeb se lijepo otvorio Benjaminu Beckeru i Aljažu Bedeneu koji su se neočekivano našli u borbi za četvrto kolo. Becker nije prošao čak niti kvalifikacije i u ždrijeb je ušao kao lucky loser te se odjednom našao u osmini finala. Protiv Slovenca odnio je pobjedu u dva seta.

Stanislas Wawrinka bio je oprezniji od Marina Čilića i nije dopustio iznenađenje protiv Edouarda Roger-Vasselina. Slavio je sa 7:5, 6:4 unatoč ponovno dobroj igri Francuza. Ne tako davno ova dvojica igrača su se susrela u Chennaiju gdje je Wawrinka bio bolji također u dva seta i znao je što ga očekuje u ovom dvoboju te je u njega ušao pripremljeniji nego prvi hrvatski reket.

Puno teže od očekivanja do četvrtog kola stigao je Aleksandr Dolgopolov. Dušan Lajović mu je imao u dva navrata u trećem setu break prednosti, imao je servis za set te u 13. igri 3:0 pa 4:2 i 5:4 uz dva servisa. Ukrajinac se ipak uspio iz svega toga izvući i izboriti pobjedu. Lajović se uplašio velike pobjede i odličnog rezultata i u ključnim trenucima je puknuo, ali bez obzira, može biti itekako zadovoljan svojim nastupom u Miamiju.

Kada John Isner ima 70 posto ubačaja prvog servisa, onda je iznimno neugodan protivnik. Osjetio je to Nicolas Almagro koji nije imao pravi odgovor i na kraju je poražen u dva seta za 71 minutu. Očekivano lagan posao imao je Tomaš Berdych protiv Portugalca Souse.

Ivan Dodig oprostio se u konkurenciji parova gdje je s Marcelom Melom poražen od kombinacije Feliciano Lopez - Maks Mirnji. Dodig i Melo tako su nastavili s nešto slabijim nastupima izgubivši formu od prošle sezone s kojom bi ovaj meč prošli bez većih problema.

ATP Miami, treće kolo:
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Denis Istomin (Uzbekistan) 6:1, 6:0
Fabio Fognini (Italija, 14) - Roberto Bautista Agut (Španjolska) 4:6, 6:3, 6:3
Milos Raonic (Kanada, 12) - Guillermo Garcia-Lopez (Španjolska) 6:1, 6:2
Benjamin Becker (Njemačka, LL) - Aljaž Bedene (Slovenija, Q) 6:3, 7:5
Stanislas Wawrinka (Švicarska, 3) - Edouard Roger-Vasselin (Francuska) 7:5, 6:4
Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina, 22) - Dušan Lajović (Srbija, LL) 3:6, 6:0, 7:6(5)
John Isner (SAD, 10) - Nicolas Almagro (Španjolska, 18) 7:5, 6:3
Tomaš Berdych (Češka, 7) - Joao Sousa (Portugal) 6:2, 6:4

ATP MIami, parovi, drugo kolo:
Feliciano Lopez/Maks Mirnji (Španjolska/Bjelorusija) - Ivan Dodig/Marcelo Melo (Hrvatska/Brazil, 3) 7:5, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac25.03.2014. u 12:26
    Nadal opet pravi,teško da će izgubiti prije finala..od danas počinju pravi dvoboji,jedva čekam..
    teniosac