Košarka

Perasovićeva Valencia unatoč porazu od Albe prošla u polufinale

Sportnet • srijeda, 26.03.2014.
Perasovićeva Valencia unatoč porazu od Albe prošla u polufinale
Foto: Bernard Jurišić

Odigrana je prva uzvratna utakmica četvrtfinala Eurokupa u kojoj je berlinska Alba ugostila španjolsku Valenciju. Španjolci su u Berlin došli braniti 32 koša prednosti iz prve utakmice, a unatoč pobjedi u uzvratu Alba nije uspjela napraviti iznenađenje te su se igrači Velimira Perasovića plasirali u polufinale Eurokupa…

Iako su igrači Albe Berlin uspjeli svladati Valenciju 78:73, prednost od 32 koša koju su igrači Velimira Perasovića imali iz prve utakmice, koju su maestralno odigrali, bila je dovoljna da osiguraju svoje mjesto u polufinalu Eurokupa. U prvoj četvrtini Valencia je došla do prednosti od tri koša, a tu prednost zadržala je sve do kraja prvog poluvremena koje je završilo rezultatom 36:33.

Treća četvrtina donosi gostujućim igračima i prednost od 10 koševa, ali Alba odličnom završnicom nakon 30 minuta igre dolazi na tri koša zaostatka, a rezultat je 59:56 uoči zadnjih deset minuta. Zadnja četvrtina prošla je u znaku dvaju igrača, na jednoj strani Vladimir Lučić držao je Valenciju u igri za pobjedu, a odličnom igrom u ključnim trenucima Reggie Redding donio je svojoj momčadi pobjedu kojom se Alba oprašta od Eurokupa za ovu sezonu. Valencia je na kraju zasluženo prošla u iduću fazu natjecanja, a protivnika će saznati iz dvoboja Nižnji – Hapoel koji je sutra na rasporedu. Perasović je bio malo ljut na svoje igrače što nisu pobijedili, ali i zadovoljan što se njegova momčad od 54 ekipa našla među četiri najbolje.

"Trebamo biti pametni, čekaju nas velike ekipe, ali uz pomoć naših navijača možemo pobijediti bilo koga. Nadam se da ćemo imati spremnu cijeli momčad za iduću fazu natjecanja. Ostali su samo najbolji i sve je otvoreno", rekao je Perasović.

Albu je do pobjede predvodio fantastični Redding s 24 postignuta poena (7/8, 2/2 trica), a sjajnoj realizaciji dodao je osam skokova i sedam asistencija. Leon Radošević u pobjedi je sudjelovao s postignutih osam poena (3/3). Za Valenciju su najviše zabili Bojan Dubljević 14 poena (4/5, 0/2 trica) uz pet skokova i Sam Van Rossom s upisanih deset poena (3/4, 0/1 trica) uz dva skoka i četiri asistencije.

Eurokup, četvrtfinale, uzvrat:
Alba Berlin – Valencia Basket Club 78:73 (86:54 prva utakmica)

Autor: Marija Pastuović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!