Tenis

Williams 15. put u nizu bolja od Šarapove, Li i dalje stopostotna protiv Cibulkove

Vedran Babić • petak, 28.03.2014.
Williams 15. put u nizu bolja od Šarapove, Li i dalje stopostotna protiv Cibulkove
Foto: EPA

Prva tenisačica svijeta Serena Williams prva se plasirala u finale WTA turnira Sony Open u Miamiju. Amerikanka je nakon sporijeg starta svladala Mariju Šarapovu u dva seta, a u finalu joj se pridružila Kineskinja Na Li, koja je nadoknadila break zaostatka u trećem setu protiv Dominike Cibulkove...

Serena Williams nastavlja svoju dominaciju nad Marijom Šarapovom. U polufinalu Miamija Amerikanka je slavila 6:4, 6:3 te sada u međusobnim susretima vodi 16-2.

Ruskinja puna hvale za Williams

"Usprkos mojim rezultatima protiv nje, uvijek se radujem igrati protiv Serene. Naučiš toliko toga o razini igre koju ona pruža. Ona je nevjerojatna pobjednica i zato je na vrhu. Puno je toga postigla. Njezin tenis govori za sebe." - Marija Šarapova

Ruskinja je dobila dva od prva tri okršaja sada već daleke 2004. godine, a onda je Amerikanka pobijedila u 15 uzastopnih. U svim tim mečevima Šarapova je osvojila samo tri seta!

Šarapova je u Miamiju krenula dobro. Prva je stigla do breaka te je u jednom trenutku vodila 4:1. No s pet uzastopnih gemova Williams je bila ta koja je osvojila prvu dionicu.

I u drugom je setu Šarapova prva oduzela servis (2:0), ali je Williams odmah nadoknadila zaostatak. Do 3:3 nije bilo izgubljenih servisa, a onda je Šarapova "kapitulirala" dvaput u nizu. Meč je trajao sat i 37 minuta.

"Nije bilo lako. Marija igra jako dobro, pogotovo ovdje. Nakon lošeg starta morala sam biti bolja, koncentriranija i više riskirati", kazala je prva nositeljica, koja je izborila deveto finale u Miamiju. Više je to nego na bilo kojem drugom turniru.

"To je sjajno, nisam imala pojma o tome. Obožavam igrati ovdje, ovo je moj dom."

U finalima je Williams šest puta otišla do kraja, a dvaput je, 1999. i 2009. godine, izgubila. Titulom pobjednice okitila se 2002., 2003., 2004., 2007., 2008. i 2013. godine.

U drugom polufinalu Na Li je sa 7:5, 2:6, 6:3 porazila Dominiku Cibulkovu. Kineskinji je to sedma pobjeda u isto toliko međusobnih susreta sa Slovakinjom, od čega treća ove godine.

Cibulkova je u Miamiju bila blizu prve pobjede, no ispustila je break prednosti (2:0) u trećem setu. Li je meč završila s pet uzastopnih gemova poslije zaostatka 3:1. Cibulkova je čak imala i break loptu za 4:1.

"Jako sam sretna zbog mog prvog finala ovdje. Jedino što sam mogla napraviti jest trčati koliko god sam mogla i boriti se za svaki poen", rekla je Li, koja je Serenu svladala samo jednom u 11 mečeva. Bilo je to 2008. godine u Stuttgartu.

Posljednji su put igrale u finalu WTA završnice lani u Istanbulu - Williams je slavila 2:6, 6:3, 6:0. Bio je to prvi set koji je Li protiv Williams osvojila još od Miamija 2009.

WTA Sony Open Miami, polufinale:
S. Williams (SAD, 1) - Šarapova (Rusija, 4) 6:4, 6:3
Li (Kina, 2) - Cibulkova (Slovačka, 10) 7:5, 2:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac28.03.2014. u 15:18
    kad joj se igra,crna je nenadjebiva..
    teniosac