Rukomet

Hrupec: "Juniorke imaju potencijal, treba u njih vjerovati i nastaviti s njima raditi"

Zvonka Keliš • petak, 28.03.2014.
Hrupec: "Juniorke imaju potencijal, treba u njih vjerovati i nastaviti s njima raditi"
Foto: Davor Sajko

Juniorske rukometne reprezentativke Hrvatske ovoga su petka, u sklopu priprema u Umagu, zaigrale i u prijateljskom susretu s Mađarskom u kojem su pružile dobar otpor, no na koncu su ipak poražene s tri pogotka razlike, a izbornik Hrupec imao je razloga za zadovoljstvo.

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija nalazi se, zajedno sa onom seniorskom, na pripremama u Umagu te je u sklopu istih zaigrala u prijateljskom ogledu s rukometašicama Mađarske koje su se nakon zanimljivih 60 minuta igre pokazale boljima te su slavile s tri pogotka prednosti (28:25).

U Školskoj sportskoj dvorani u Umagu hrvatske su se juniorke, čiji su sastav pojačale i poneke seniorke, dobro borile te su na odmor otišle s prednošću od tri pogotka (16:13), no reprezentativke Mađarske u nastavku su preokrenule rezultat u svoju korist te su na koncu slavile 28:25.

Izbornik juniorske reprezentacije Neven Hrupec bio je zadovoljan igrom svojih rukometašica te je najavio nastavak dobrog rada: "Mislim da možemo biti sretni i zadovoljni. Pružili smo otpor u granicama naših mogućnosti, možda i iznad toga. Odlično smo odigrali obranu, cure su pokazale da imaju potencijal, treba u njih vjerovati i treba nastaviti dalje raditi. Sretan sam što su cure odradile posao na najbolji mogući način."

Pred juniorskim reprezentativkama ove je godine, točnije ovoga ljeta, i Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Hrvatskoj, dok će seniorke, pak, krajem godine, zaigrati na Europskom prvenstvu kojemu će domaćin biti Hrvatska i Mađarska.

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija na teren će, pak, u sklopu priprema u Umagu, u subotu kada će od 18 sati snage također odmjeriti s Mađarskom.

Prijateljski susret:
Hrvatska - Mađarska 25:28 (16:13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!