Zimski sportovi

Video: Penguinsi osigurali doigravanje, Chicago poražen u Ottawi

Branimir Korać • subota, 29.03.2014.
Video: Penguinsi osigurali doigravanje, Chicago poražen u Ottawi
Foto: EPA

Šest susreta bilo je noćas na rasporedu u NHL-u i svaki je bio na svoj način zanimljiv. U dvoboju večeri Pittsburgh je slavio kod Columbusa i osigurao doigravanje dok su neočekivane poraze upisali Anaheim kod Edmontona i Rangersi kod Calgaryja...

Druga momčad Istoka koja je osigurala doigravanje je Pittsburgh. Bilo je samo pitanje dana kada će i Penguinsi osigurati mjesto u doigravanju, a to je stiglo gostujućom pobjedom kod Columbus Blue Jacketsa 2:1. Unatoč konstantnim problemima s ozljedama, uspjeli su odraditi dobru utakmicu na teškom gostovanju kod momčadi koja se bori za mjesto u doigravanju te upisat pobjedu.

Marc-Andre Fleury nosi velike zasluge za to s 35 obrana čime je držao svoju momčad u igri. Ključni trenuci dogodili su se sredinom posljednje trećine kada su Pensi golovima Chrisa Kunitza i Beaua Bennetta u razmaku od samo 47 sekundi poveli s 2:0 da bi Matt Calvert tri minute prije kraja smanjio na 2:1, no to je bilo sve od Columbusa.

"Kod gola Kunitza sam zakasnio, pucao je kroz našeg braniča i kasno sam vidio pak. Gol Bennetta je bila klasična situacija dva na jedan. Bila je to u biti jednostavna utakmica u kojoj je potrebno i malo sreće da vam se pak odbije na pravu stranu. Mi je nismo imali", rekao je Curtis McElhinney koji je obranio 28 udaraca i solidno zamijenio gripoznog Sergeja Bobrovskog.

Ottawine šanse za ulazak u doigravanje su prilično male, ali to nije razlog da ne "srede" aktualne prvake. Na svom ledu su s 5:3 bili bolji od Chicago Blackhawksa i to zahvaljujući fantastičnoj predstavi Craiga Andersona koji je prikupio čak 46 obrana u povratničkoj utakmici nakon ozljede.

Ottawa je odlično krenula i pobjegla na 3:0 golovima Erika Condre, Codyja Cecija i Milana Michaleka da bi smanjili Patrick Sharp i Marian Hossa do kraja druge trećine. Ipak, pogoci Kylea Turrisa i Clarkea MacArthura dovršili su priču u dvoboju momčadi poharanih ozljedama. Brent Seabrook tek je smanjio na konačnih 5:3.

"Nije mi se svidjela naša igra, ali kada smo primili pogodak s čovjekom više na ledu, oni su se podignuli i odigrali jako dobro. Mi to nismo dovoljno dobro pokušali spriječiti", rekao je trener Blackhawksa Joel Quenneville

Sedmi uzastopni poraz dodatno je uzdrmao ionako pogođene Toronto Maple Leafse. Na gostovanju kod Philadelphije čak i nisu igrali toliko loši, no domaćin je slavio s 4:2 uz 32 obrane Stevea Masona. Strijelci za Flyerse bili su Vincent Lecavalier, Scott Hartnell, Claude Giroux i Wayne Simmonds, a za goste James van Riemsdyk i Dave Bolland.

Veliko iznenađenje priredio je Edmonton svladavši na svom ledu Anaheim Duckse s 4:3 u produžetku. Goste je u očaj bacao Ben Scrivens koji je još jednom imao veliku večer s 48 obrana čime su Oilersi izdržali strahoviti pritisak Ducksa. Nick Bonino, Patrick Maroon i Mathieu Perreault bili su strijelci za poražene, a za domaćina su zabijali Sam Gagner, Jordan Eberle i svoj prvi NHL gol Oscar Klefbom dok je pobjedu osigurao u četvrtoj minuti produžetka iskusni branič Andrew Ference.

Dallas je po prvi put nakon pet godina zabio u jednoj utakmici sedam golova. Nastradali su Nashville Predatorsi s visokih 7:3. Domaćin je imao sedam različitih strijelaca, a zabijali su Ryan Garbutt, Vernon Fiddler, Colton Sceviour, Alex Chiasson, Trevor Daley, Valeri Ničuškin i Cody Eakin. Strijelci za Predatorse bili su Patric Hornqvist, Michael Del Zotto i Eric Nystrom.

Neočekivani poraz upisali su New York Rangersi na gostovanju u Calgaryju. I ovdje je veliki posao odradio vratar Karri Ramo s 38 obrana. Flamesi su poveli s 2:0 golovima Joea Colbornea i Mikea Giordana da bi Rangersi preokrenuli rezultat preko Briana Boylea, Raphaela Diaza i Brada Richardsa. Međutim tu nije bio kraj, uslijedila je ponovno serija domaćina koji preko Kevina Westgartha i Mikea Cammallerija rade novi preokret i uzimaju pobjedu.

NHL:
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 1:2
Ottawa Senators - Chicago Blackhawks 5:3
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 4:2
Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 4:3 (OT)
Dallas Stars - Nashville Predators 7:3
Calgary Flames - New York Rangers 4:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!