Zimski sportovi

Video: Hawksi pali u Consolu, Detroitu pobjeda nad Boltsima

Željka Jurkas • ponedjeljak, 31.03.2014.
Video: Hawksi pali u Consolu, Detroitu pobjeda nad Boltsima

Golova i čvrste igre nije nedostajalo u nedjeljnim utakmicama NHL-a počevši od matineje. Boston je upisao svoju devetu pobjedu u nizu u gostima, New York pregazio Oilerse, Washington uzeo bod, Ottawa u 40 minuta nadigrala Calgary, Detroit s nova dva boda ostao na putu doigravanja, a Pensi proigrali protiv Blackhawksa...

Uz 52 udarca na vrata Flyersi su u svom Wells Fargo Centru uspjeli triput proći Tuukku Raska, dovoljno za ispucavanje kaznenih udaraca u kojima je Rask donio prevagu na stranu Bruinsa. Patrice Bergeron u prvom i Reilly Smith u petom krugu pobijedili su Stevea Masona, dok je samo kapetan domaćina Claude Giroux zabio Rasku:“U ovo doba godine nekada nije bitan samo rezultat. Bitnije je kako se momčad osjeća, kako igramo. U ovom trenu smo dosta zadovoljni sa svojom igrom. Naravno, željeli smo i taj drugi bod, no zadovoljni smo trudom.“ Flyersi su dvaput poveli u prvoj trećini s minimalnom prednošću. U drugoj Boston uzvraća golovima kapetana Zdena Chare i Bergerona kojemu je ovo sedma utakmica u nizu u kojoj zabija. Vincent Lecavalier zabio je svoj 400. i 401. gol karijere za novo izjednačenje utakmice na samom kraju, 25 sekundi prije isteka vremena.

Na kraju uvjerljivom pobjedom nad Flamesima, Ottawa se u samoj završnici regularne sezone našla sa živom nadom za doigravanje. “Prva i treća trećina su bile dobre, ali mi se nije svidjelo kako smo izgledali u drugoj. Na kraju smo dobro završili utakmicu i dopustili samo šest udaraca“, komentirao je trener Senatorsa Paul MacLean. Nakon dva gola Milana Michaleka, na prvi odmor se otišlo s golom razlike, a u drugoj su na samom početku Flamesi izjednačili i preuzeli vodstvo. Kyle Turris izjednačio je za mirniji odlazak na drugi odmor. U završnoj trećini domaćini dvaput zabijaju Karriju Ramu, a jednom u praznu mrežu.

Detroit u Joe Louis Areni nastavlja ozbiljnu kandidaturu za doigravanje. Prekrasnim golom Gustav Nyquist doveo je domaćine u minimalnu prednost na kraju prve trećine, a David Legwand na powerplayu povećao je vodstvo. Sve što gosti uspijevaju je drugi gol krajem treće trećine. “Pokušavam igrati kao i uvijek. Treneri su mi puno pomogli u raznim aspektima, između ostalih i da više pucam prema mreži. Svaki put kada pak uđe u gol, samopouzdanje raste i osjećaš se sve ugodnije na ledu“, komentirao je Nyquist.

Marc-Andre Fleury zaradio je prvu zvijezdu susreta u Consol Energy Centru i 36. pobjedu ove sezone. James Neal i Lee Stempniak svladali su Coreyja Crawforda. Sheldon Brookbank zabio je svoj drugi gol sezone i jedini za Hawkse sredinom druge trećine. Kapetan Pensa Sidney Crosby, koji je igrao četvrtu utakmicu u karijeri protiv momčadi Chicaga zabio je dva gola u zadnjoj trećini, prvi na asistenciju Chrisa Kunitza, a drugi u praznu mrežu nešto više od minute prije isteka vremena. “Stvarali smo prilike. Mislim da smo u trećoj imali više zamaha, dobrih prilika, ali je Fleury bio odličan i mi smo neke promašili“, rekao je Crawford za službene stranice. Kapetan Hawksa Jonathan Toews sredinom druge trećine izašao je s leda nakon udarca Brooksa Orpika, no ne radi se o ozbiljnijoj ozlijedi, prema treneru Joelu Quennevilleu.

Capitalsi su skupili još jedan bod u svom napredovanju prema doigravanju. Craig Smith zabio je jedini gol u ispucavanju kaznenih udaraca i osigurao dodatni bod za Nashville. Troy Brouwer zabio je dva za Washington, a Patric Hornqvist dva za domaćine. U zadnjoj trećini pri dva gola u svakoj mreži, Shea Weber najprije je zabio svoj 21. gol za Predatorse, a kasnije Nicklas Backstrom za Capse i produžetak utakmice. “Mislim da smo igrali bolje nego jučer. U nekim trenucima nismo kapitalizirali prilike, ali sve u svemu igrali smo bolje“, izjavio je na kraju trener Capsa Adam Oates.

Jedan powerplay i dva short handed gola, uz dva s jednakim brojem igrača i 26 obrana Cama Talbota srušili su i u potpunosti zatvorili Oilerse u Rexall Placeu. Rangersi ovom pobjedom drže drugo mjesto divizije Metropolitan. “Ovo je veliki povratak u odnosu na prošlu utakmicu. Obrana nam je skroz zakazala u Calgaryju i ostavili smo vratara na streljani. Danas je bilo skroz drugačije i igrali smo gusto oko mreže. Trenutno nam je svaka utakmica važna i svaka nam znači korak prema doigravanju u koji želimo ući s pobjedama. Jer, ako pogledate prijašnje sezone, momčadi koje su dobro ušle, su one koje su bile uspješne“, komentirao je nakon susreta dvostruki strijelac Rangersa Rick Nash.

NHL
Philadelphia Flyers – Boston Bruins 3:4 kazneni udarci
Ottawa Senators – Calgary Flames 6:3
Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 3:2
Pittsburgh Penguins – Chicago Blackhawks 4:1
Nashville Predators – Washington Capitals 4:3 kazneni udarci
Edmonton Oilers – New York Rangers 0:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zovche31.03.2014. u 17:05
    nista kao zavrsnica NHL-a... a najbolje jos nije ni pocelo :)
    zovche