Zimski sportovi

Video: Spektakularni povratak Ducksa, prekinut niz Kingsa

Željka Jurkas • utorak, 01.04.2014.
Video: Spektakularni povratak Ducksa, prekinut niz Kingsa
Foto: EPA

Svega četiri susreta odigrana su u NHL-u u ponedjeljak, a najspektakularniji je svakako bio povratak Ducksa od četiri pogotka minusa. Senatorsi se održavaju u kombinaciji za doigravanje pobjedom u kaznenim udarcima, Devilsi su na kraju lako došli do pobjede nad Panthersima, a Minnesota se vratila u zadnjoj trećini...

Nakon izjednačene igre s prilikama na obje strane leda, u ispucavanju kaznenih udaraca bolji su bili Senatorsi, točnije Aleš Hemsky koji je jedini uspio postići gol. Craig Anderson je uz 30 obrana tijekom 65 minuta igre zaustavio sva tri pokušaja gostiju. “Dobar je osjećaj pobijediti jer smo se borili do samoga kraja. 65 minuta nitko nije stao i igra se stalno selila s gola na gol. Radili smo i imali puno prilika koje nismo kapitalizirali. Ali nismo se predali i na kraju smo uspjeli“, izjavio je za službene stranice Kyle Turris. Domaćini su poveli ranim golom Mike Zibanejada, a Hurricanesi su izjednačili u četvrtoj minuti preko tridesetog gola sezone Jeffa Skinnera.

Zadnji gol utakmice i šesti Devilsa zaokružio je prvi NHL hat trick Travisa Zajaca. Jaromir Jagr koji je asistirao na dva od ta tri gola sa smiješkom je iskomentirao:“Da je malo više pazio mogao je imati hat trick u prvih deset minuta. Onda ne bi morao čekati do pedesete.“ Jagr je ujedno zabio drugi gol Devilsa i asistirao Ryanu Cloweu na jedinom golu domaćina u drugoj trećini. Gosti iz Floride su na zaostatak od tri gola odgovorili krajem prve trećine golom Dmitrija Kulikova u igri s igračem manje, a u drugoj su zamalo napravili preokret. U dva navrata su došli do pogotka zaostatka, a nakon gola Brandona Pirrija trener New Jerseya Peter DeBoer zamijenio je Martina Brodeura s Coryjem Schneiderom. Clowe je izašao s leda krajem druge nakon udarca Quintona Howdena, a koliko se osjetio njegov izostanak potvrdio je Jagr:“Clowe nam treba. On je važan dio u našoj postavi i razlog zašto smo imali 3:1 vodstvo. Stvarao je puno dobrih prilika, pogotovo na našoj liniji. Velik je i može igrati s pakom uz rub. Treba nam natrag.“

Na sredini druge trećine Ducksi su u svojem Honda Centru gubili 4:0 od Winnipeg Jetsa. Jacob Trouba, Matt Halischuk, Blake Wheeler i Eric Tangradi redom su prelazili Frederika Andersena. Domaćini malo po malo dodaju života i žestine u svoju igru i manje od tri minute do drugog odmora postižu svoj prvi gol. U trećoj odlaze na led sa svime što imaju i uz 24 udarca prema Ondreju Pavelecu kompletno sustižu rezultat za najveći povratak u povijesti kluba. Kapetan Ryan Getzlaf, Hampus Lindholm i na kraju Corey Perry 23 sekunde prije isteka vremena upisuju se u strijelce. Pobjednički gol u produžetku nije se dugo čekao. Šesnaest sekundi od početka, u prvoj akciji, Stephane Robidas ostaje sam na vrhu desnog kruga i posprema pak za nova dva boda. “Kada vjeruješ da možeš pobijediti, ne ispadaš iz igre. Mislim da se to dogodilo večeras. U prvih 35 minuta su nas jako nadigrali, ali nakon prvog gola i velike obrane Andersena dvadeset sekundi kasnije, pomislili smo da to možemo dobiti“, klupska stranica prenijela je razmišljanja trenera Ducksa Brucea Boudreaua.

Ilja Brizgalov ostaje neporažen u regularnom dijelu. S 18 obrana, jednom više od Jonathana Quicka pomogao je Minnesoti upisati 39. pobjedu i osigurati malo veću razliku za prvo wild card mjesto Zapada. Kingsi su u Staples Centru vodili s minimalnom prednošću na kraju prve i na kraju druge trećine, i na kraju, kada je Mikko Koivu minutu i dvije sekunde nakon gola Matta Moulsona doveo goste u vodstvo, izostao je završni pritisak i sa svega pet udaraca na gol nisu se uspjeli vratiti. “Ovo je velika i impresivna pobjeda. Nemojmo se zavaravati, igrali smo protiv jako dobre momčadi koja igra još bolje kada drži vodstvo i uspjeli smo izdržati“, rekao je na kraju trener Wilda Mike Yeo.

NHL
Ottawa Senators – Carolina Hurricanes 2:1 kazneni udarac
New Jersey Devils – Florida Panthers 6:3
Anaheim Ducks – Winnipeg Jets 5:4 produžetak
Los Angeles Kings – Minnesota Wild 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!