Nogomet

Modrić: "Ključno je ne primiti pogodak u prvoj utakmici"

Branimir Korać • utorak, 01.04.2014.
Modrić: "Ključno je ne primiti pogodak u prvoj utakmici"
Foto: EPA

Srijeda donosi prvi dvoboj četvrtfinala Lige prvaka u kojem se sastaju madridski Real i dortmundska Borussia. Trener Madriđana Carlo Ancelotti priznaje kako Real Madrid ima značajnu prednost i u neigranju Roberta Lewandowskog, a Luka Modrić smatra da je ključ prolaza u čistoj mreži u prvom susretu...

Real Madrid u četvrtfinale protiv dortmundske Borussije ulazi kao značajni favorit. Bez obzira na dva poraza u kratko vrijeme koji su Madriđane maknuli s vodeće pozicije na ljestvici, na Santiago Bernabeuu nema razloga za paniku. Određeno nezadovoljstvo izazvali su zvižduci Cristianu Ronaldu zbog sebičnosti protiv Rayo Vallecana, međutim i to je zaboravljeno.

"Cristiano je vrlo motiviran i zvižduci su već zaboravljeni. Oni su došli zbog toga što nije dodao suigraču u boljoj poziciji, no gledatelji moraju znati da on uvijek daje sve od sebe za klub, momčad i suigrače", rekao je Carlo Ancelotti na posljednjoj pressici.

Madriđani će u prvoj utakmici biti lišeni prijetnje Roberta Lewandowskog koji tu utakmicu propušta zbog suspenzije.

"Dortmundu će nedostajati Lewandowski i to će biti veliki udarac za njih. Bez obzira na to, Borussia je vrlo kompaktna momčad s fantastičnom tranzicijom iz obrane u napad. Imaju dosta problema s ozljedama, ali ne mijenjaju svoj način igre. Iznimno cijenim Jürgena Kloppa koji odrađuje fantastičan posao u Dortmundu. Igrao je finale Lige prvaka, a to želi svaki trener."

Prošle sezone Borussia je bila kobna za Madriđane u polufinalu, a Ancelotti se prisjetio i tog dvoboja.

"Gledao sam te utakmice i bile su vrlo čudne. U prvoj utakmici Real je igrao dobro i kontrolirao situaciju na travnjaku u prvom poluvremenu, no drugo poluvrijeme je bilo nevjerojatno. Takve stvari se mogu dogoditi, moramo to spriječiti i igrati s puno motiva."

Nema samo Klopp problema sa sastavljanjem momčadi, Carlo Ancelotti neće moći računati na Marcela, ali ima zamjenu za njega.

"Imamo problema s Marcelom, međutim Coentrao je spreman uskočiti umjesto njega. Možemo ga zamijeniti bez problema. Bale nije zamjena za Marcela i uopće ne razmišljam o tome. Njegovo mjesto je bliže golu protivnika. Na beku prije mogu igrati i Nacho, Ramos, Varane."

Luka Modrić je optimist uoči prvog susreta i smatra kako Real ne smije primiti gol ukoliko misli proći dalje.

"Dat ćemo sve od sebe da upišemo pobjedu. Sigurno nas očekuju teški susreti i ključno je da ne primimo pogodak u prvom susretu. Nakon četiri utakmice odigrane protiv njih prošle sezone, poznato nam je koliko su neugodni, pogotovo u kontranapadu. Međutim do ova dva poraza naša sezona bila je fantastična, no oni ne mijenjaju ništa - isti smo igrači i ista momčad. Motivirani smo i gledamo prema naprijed, moramo se fokusirati na ono što nas čeka", smatra hrvatski veznjak.

Modrić smatra kako je svejedno gdje se igra prva utakmica. Uzvrat u Dortmundu ne vidi kao prednost ili nedostatak.

"Meni je svejedno, ne vidim zašto bi to bila prednost ili nedostatak."

Što se tiče svoje uloge, Modrić napominje kako je zadovoljan i igra na sličnoj poziciji kao u reprezentaciji.

"Igramo s trojicom u sredini i Ancelotti od nas traži da mijenjamo ritam igre, otvaramo prostor suigračima i to je slična uloga onoj koju imam u reprezentaciji. Moraš igrati i obranu u napad podjednako, tako igraju klasični središnji vezni igrači. Ako želiš igrati u Realu, moraš maksimalno odrađivati posao, sviđa mi se moja pozicija", dodaje Modrić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 07:36
    Upravo taj stav - ključno je ne primiti pogodak (domaćina) je glavni argument zašto treba ukinuti pravilo gola u gostima. Ako je u dvije utakmice neriješeno - lijepo igrajte produžetke. Više zabave za gledatelje, otvoreniji nogomet u obje utakmice
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 00:09
    Ako si citao tekst, onda si uocio da se ne plase.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.04.2014. u 19:21
    Real se plasi dortmuda ili?
    Obrisan korisnik