Košarka

Perasovićeva Valencia napravila prvi korak prema finalu Eurokupa

Branimir Korać • utorak, 01.04.2014.
Perasovićeva Valencia napravila prvi korak prema finalu Eurokupa

U prvom polufinalnom dvoboju Eurokupa Valencia je na svom parketu ugostila ruski Nižni Novgorod i stigla do pobjede 84:75. Iako u Rusiju odnose devet poena zalihe, Španjolci mogu biti nezadovoljni što ta prednost nije i veća...

Ukoliko Valencia ne uspije proći u finale Eurokupa, Velimir Perasović će proklinjati koncentraciju svojih igrača u prvom susretu. Valencia je mogla unakaziti Nižni Novgorod, igrala je odličnu košarku, no onda je dozvolila gostima da dođu na dohvatljiv zaostatak.

Unatoč svemu, Valencia nije daleko od finala, ima kvalitetnu momčad koja je izbacila i sjajni Himki i u uzvratu u Novgorodu nikako nije bez šanse.

Perasovićevi igrači posebno dobro odigrali su u središnjem dijelu susreta kada su s dvije serije od po 13:0 pobjegli na visokih 63:41 i činilo se da će Nižni Novgorod doživjeti visok poraz koji će teško nadoknaditi.

Međutim, Rusi se nisu predavali. Polako su se vraćali u utakmicu, spuštali zaostatak i u zadnjoj minuti su došli na 80:72. S dva snalažljiva koša vrlo raspoloženog Bojana Dubljevića Valencia je vratila prednost na dvoznamenkastu brojku, povela je sa 84:72 da bi 0.6 sekundi prije kraja Semen Antonov ubacio tricu za konačnih 84:75.

Dubljević je bio prvo ime kod Valencije s 24 poena (8/15) i 12 skokova, a Pau Ribas je dodao 17 poena (5/8), šest asistencija i pet skokova. Kod poraženih Dijon Thompson se zaustavio na 25 poena (10/14) i osam skokova, a Pavel Korobkov je upisao 14 poena (5/7).

Eurokup, polufinale:
Valencia Basket - Nižni Novgorod 84:75

Foto - Miguel Angel Polo, valenciabasket

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 21:42
    Nije ovo siguran korak. Iako Valensija ima kvalitet i igra dobro, ne bih smeo da se kladim da ce proci u finale. Moze tu svasta da bude.
    Obrisan korisnik