Zimski sportovi

Video: Toronto konačno pobijedio, raspad Capitalsa

Željka Jurkas • srijeda, 02.04.2014.
Video: Toronto konačno pobijedio, raspad Capitalsa

U jedanaest odigranih susreta u utorak u NHL-u dvije momčadi su osigurale doigravanje, St. Louis je zabio svoj prvi gol u dresu Blueshirtsa nakon 14 utakmica, Devilsi i dalje nemaju upisanu pobjedu u shootoutu, Toronto je konačno prekinuo svoj crni niz, Starsi su razbili Capitalse, Miller zaključao svoja vrata pred Flyersima, Islesi su pobijedili Floridu, Carolina Pittsburgh, Sharksi i Oilersi su pripremili pravu golijadu, Colorado je u produžetku odnio drugi bod, a Winnipeg zadržao Yotese...

Buffalo Sabresi su u svojoj osmoj utakmici prije kraja regularnog dijela sezone uspjeli stići i prestići pedeset bodova na kontu. S dva gola početkom zadnje trećine (oba Tylera Ennisa) preuzeli su vodstvo od Devilsa i zadržali utakmicu izjednačenom do kraja regularnog vremena. 51. bod stigao je u devetom krugu ispucavanju kaznenih udaraca. Ville Leino zabio je Coryju Schneideru , a Nathan Lieuwen obranio je pokušaj Mikea Sisla. Time su Devilsi izgubili jedanaesti shootout ove sezone i jedina su momčad koja nije uspjela tako doći do drugog boda. “To je što je. Na shootout nemam više komentara. Mislim da smo to iscrpili. Trebamo se koncentrirati na iduće utakmice, danas smo dobili malo pomoći, Washington i Columbus su izgubili. Moramo se pripremiti za petak“, komentirao je za The Newark Star-Ledger trener Devilsa Peter DeBoer.

Maple Leafsi su se zadržali u borbi za doigravanje prekinuvši niz od osam poraza. Calgary je bio u gostima u Air Canada Centru i nakon prve dvije trećine koje su završile izjednačeno, Toronto je preko Davea Bollanda i Davida Clarksona došao do dva gola prednosti. Gosti su uzvratili golom Krisa Russella, ali više od toga Jonathan Bernier nije puštao u mrežu. “Lijepo je da smo večeras nagrađeni. Sve što se dogodilo nije zbog manjka truda. Mislim da je Bernier danas odlično branio, dao nam priliku, mi smo kapitalizirali neke šanse i tako se pobjeđuju utakmice“, izjavio je za službene stranice Clarkson kojemu je ovo prvi bod u zadnjih 17 susreta.

“Klinci dobivaju svoju priliku i moraju je iskoristiti“, komentirao je trener Islandersa Jack Capuano izgled svoje momčadi nakon pobjede nad Floridom. Polovica klizača u redovima domaćina bili su rookiji, a svoj prvi NHL gol zaradio je Mike Halmo. Početno vodstvo Floride trajalo je nešto više od minute kada Travi Hamonic pogađa iz igre s igračem više. New York preuzima vodstvo u drugoj i ne ispušta go do kraja.

“Kada pogledate nestalnost naših zadnjih šest utakmica, nećete naći nikoga tko će na to reći da smo zadovoljni. To da li smo sigurni ili se borimo za doigravanje ne bi smjelo utjecati na našu igru“, komentar je trenera Pensa Dana Bylsme koji nakon jučerašnjeg poraza od Hurricanesa u Consolu ima zašto biti nezadovoljan. Domaćini su poveli svojim jedinim golom na utakmici, sredinom prve trećine. Chris Kunitz je pogodio, a ostatak njegove linije upisao asistencije. To je bila 64. asistencija kapetana Sidneyja Crosbyja te ujedno njegov 100. bod ove sezone. Gosti iz Caroline su izjednačili rezultat odmah u prvoj golom Justina Faulka, a Elias Lindholm u drugoj dvaput prelazi Marc-Andre Fleuryja. Eric Staal konačno sredinom treće postavlja tri gola razlike.

Dustin Jeffrey dao je svoja prva dva gola ove sezone i prva dva za novi klub, Dallas Starse u četvrtom shutoutu sezone Karija Lehtonena:“Trudim se ostati što mirniji i čekam da igrač odluči što će. Srećom zaredalo mi se par dobrih utakmica i nadam se da će se i nastaviti. Zabavno je igrati kada toliko toga ovisi o pobjedi i svaka je utakmica važna. Moramo igrati utakmicu po utakmicu i pokušati pobijediti.“ Capitalsi su doživjeli posvemašni raspad sustava u svom Verizon Centru te se trenutno, s utakmicom manje nalaze bod iza Toronta u borbi za doigravanje. U drugoj konferenciji, Starsi pobjedom drže drugo wild card mjesto i s utakmicom manje su na četiri boda zaostatka od Minnesote.

Columbus traži bodove za potvrđivanje mjesta u doigravanju. Colorado je u seriji pobjeda došao na gostovanje i velikim povratkom u zadnjoj trećini uzeo najprije jedan, a onda i drugi bod. Gotovo pred istek vremena u produžetku Gabriel Landeskog drugi puta na utakmici prevario je Sergeja Bobrovskog. 'Lumbus je golovima Cama Atkinsona i Blakea Comeaua došao do dva gola prednosti, no u trećoj nisu uspjeli odgovoriti Avsima koje su Brad Malone i Landeskog doveli u izjednačenje. “Sviđa mi se kako smo igrali u prvoj i trećoj trećini. Bilo je previše predaje paka u drugoj, no to je dio igre. Vratili smo se i pokazali karakter“, zadovoljan je bio trener gostiju Patrick Roy.

Tampa Bay Lightning i Montreal Canadiens u najvjerojatnijoj pretpremijeri prvog kruga doigravanja odmjerili su snage četvrti puta ove sezone i prvi puta odlučili susret unutar 60 minuta. U svom Tampa Bay Times Forum Boltsi su zahvaljujući specijalnim momčadima nadoknadili manjak od jednoga gola iz prve trećine. Ryan Callahan u drugoj, a Tyler Johnson u situaciji s igračem manje donijeli su pobjedu, dok je Alex Killorn zabio u praznu mrežu na samom kraju susreta, također u situaciji s igračem više. Ponosni smo što smo sve izdržali. Recimo samo da nam ove sezona baš nije išla na ruku. Momčad se borila kroz puno toga, puno ljudi je sumnjalo u nas pogotovo nakon nekih ozljeda i prijelaza igrača i općenito količine mladih igrača koje imamo. Ovo je uspjeh, ali čeka nas još puno posla“, izjavio je nakon utakmice i službenog potvrđivanja ulaska u doigravanje kapetan Boltsa Steven Stamkos. Habsi su unatoč porazu potvrdili doigravanje zahvaljujući porazima Capitasa i Devilsa.

Ryan Miller i Ray Emery zaključali su svoja vrata u 65 minuta igre. Konačno, u ispucavanju kaznenih udaraca Emery je ostao nemoćan protiv T. J. Oshija i Kevina Shattenkirka, a Miller je obranio oba pokušaja Flyersa. “Danas smo imali dobrog igrača. Bio je izvrstan. Bio je fokusiran, kompetitivan i sve što smo od njega tražili. A trebali smo ga. Nismo dobro počeli i on nas je spasio. Utakmica je komotno mogla završiti s puno golova“, službene stranice su prenijele zadovoljstvo trenera St. Louisa Kena Hitchocka.

Najveća priča pobjede Rangersa u Rogers Areni je prvi gol Martina St. Louisa za svoj novi klub u petnaestoj utakmici. “Uvijek je lijepo zabijati, pogotovo kada pobjeđujete. Mislim da je momčadi puno značilo dobiti taj short handed. Ovo mi puno znači, valjda je do prvog uvijek najteže doći“, rekao je na kraju susreta St. Louis. Henrik Lundqvist obranio je 34 pokušaja, a prošao ga je samo Ryan Kesler u drugoj trećini za smanjenje vodstva gostiju na gol razlike. Daniel Carcillo i Benoit Pouliot zabili su Eddiju Lacku u prvoj, a St. Louis je vratio razliku na dva u trećoj trećini.

Jetsi su poveli u Glendaleu golom Andrewa Ladda sredinom prve trećine. Domaćini su uspjeli izjednačiti u 19. sekundi druge golom Zbyneka Michaleka i održati neriješen rezultat skroz do kraja produžetka. Ondrej Pavelec, s 28 obrana tijekom igre, skupio je još jednu uz dva promašaja Yotesovih igrača te osigurao dva boda. Ladd je još jednom prešao preko Thomasa Greissa. “Teško je ignorirati tablicu. Dallas je igrao na Istoku i svi su znali rezultat prije početka naše utakmice. Znali smo da moramo pobijediti, uspjeli smo doći do jednoga boda i sada moramo dalje“, komentirao je za klupske stranice Michalek poziciju Phoenixa. Phoenix je trenutno izjednačen bodovno s Dallasom (85) koji drži drugo wild card mjesto Zapada i ima utakmicu manje.

Utakmicu punu preokreta s čak devet golova gledali smo u Shark Tanku. Oilersi su bili u gostima i netipično za njih ove sezone, borili se do kraja unatoč zaostatku. U prvoj trećini Edmonton se vratio s gola, a u drugoj s dva gola razlike. U završnoj su čak i poveli, no dva gola Sharksa unutar dvije minute bila su previše, pa iako se nisu predali, Oilersi nisu imali snage za više od četiri gola u mreži Anttija Niemija. “Ovo je gorko-slatka pobjeda. Lijepo je bilo vidjeti povratak i pet golova u kojima je i powerplay pomogao, ali siguran sam da nisam jedini koji će večeras otići kući frustriran. Čeka nas puno posla, izgledamo previše letargično“, komentirao je trener San Josea Todd McLellan.

NHL
Buffalo Sabres – New Jersey Devils 3:2 kazneni udarci
Toronto Maple Leafs – Calgary Flames 3:2
New York Islanders – Florida Panthers 4:2
Pittsburgh Penguins – Carolina Hurricanes 1:4
Washington Capitals – Dallas Stars 0:5
Columbus Blue Jackets – Colorado Avalanche 2:3 produžetak
Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens 3:1
St. Louis Blues – Philadelphia Flyers 1:0 kazneni udarci
Vancouver Canucks – New York Rangers 1:3
Phoenix Coyotes – Winnipeg Jets 1:2 kazneni udarci
San Jose Sharks – Edmonton Oilers 5:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!