Zimski sportovi

Video: Detroit svladao Bruinse, Kingsi osigurali doigravanje

Željka Jurkas • četvrtak, 03.04.2014.
Video: Detroit svladao Bruinse, Kingsi osigurali doigravanje

Najočekivaniji susret Istoka u srijedu u NHL-u bio je onaj u Motownu. Prva momčad Lige pala je u Joe Louis Areni, a u susretu koji odlučuje o doigravanju na Zapadu, Phoenix je bez ispaljenog metka pao u Staples Centru. Ducksi su ponovno preokrenuli utakmicu, a Ottawa je ispustila bodove...

Specijalne momčadi odradile su najveći dio posla na obje strane leda u susretu Senatorsa i Islandersa u Canadian Tire Centru. Gosti su preko Josha Baileyja u igri s igračem više došli u prednost na samom kraju prve trećine, a domaćini odgovaraju tek u sedmoj minuti zadnje trećine. Milan Michalek svojim 17. golom sezone, na powerplayu, donosi izjednačenje i vraća nadu u produženje serije pobjeda koje bi ih moglo dovesti u doigravanje. No, niti tri minute nakon jedinog pogotka Senatorsa, Casey Cizikas, ponovno u situaciji s igračem više, postiže konačan rezultat. “Znali smo da će očajno tražiti pobjedu i da će utakmica biti teška. Izašli su čvrsto, ali naš vratar je bio sjajan i ovo je dobra pobjeda“, komentirao je za klupske stranice strijelac prvoga gola. Unatoč porazu, i statistički maloj mogućnosti prolaska, Michalek i dalje vjeruje da njegova momčad ima šanse:“Još imamo šanse. Vjerujemo i morat ćemo puno raditi. Na rasporedu su nam jake utakmice i vidjet ćemo, nikad ne znaš što se može dogoditi.“

Detroit Red Wingsi daju sve od sebe da zadrže jednu od pozicija koja vodi u doigravanje. Najzanimljiviji sinoćnji susret odigran je u Hockeytownu između dvije momčadi Originalnih 6, Red Wingsa i Boston Bruinsa. Gustav Nyquist koji apsolutno briljira od Olimpijskih igara, u svom highlight-reel stilu zabio je pobjednički gol Tuukki Rasku, koji se suočio s 20 udaraca, sedam minuta prije isteka vremena i ostavio dva boda u Joe Louis Areni. Gosti su u potpunosti, a pogotovo u prve dvije trećine, nadigrali domaćine i da nije bilo raspoloženog Jimmyja Howarda koji je skupio 33 obrane, utakmica bi vjerojatno otišla u drugom smjeru. “Gledali smo ih pune dvije trećine kako nas pobjeđuju na svakom paku. Izgledalo je kao da ga ne želimo, obrana je imala jako puno posla jer napadači uopće nisu imali pak. Vratar je bio dobar, preživjeli smo i na kraju smo proigrali, počeli klizati i imali dovoljno sreće da realiziramo tih nekoliko prilika“, realan kao i uvijek bio je trener Wingsa Mike Babcock u sažetku učinka svoje momčadi. Howardu je ovo 150. pobjeda u karijeri. Johnny Boychuk u prvoj i Carl Soderberg rano u trećoj dovodili su goste u minimalnu prednost. Tomaš Tatar u drugoj i Tomaš Jurčo sredinom treće vraćali su utakmicu u egal.

Anaheim Ducksi još jednom su se vratili iz zaostatka. U svom Honda Centru ugostili su Edmonton Oilerse koji su dan prije ispustili vodstvo i izgubili u San Joseu. Philip Larsen na powerplayu krajem druge i Jordan Eberle početkom prve doveli su goste u najgore vodstvo u hokeju. Najzaslužniji za preokret Ducksa bio je raspoloženi Corey Perry koji je 37 sekundi nakon drugog gola zabio svoj prvi, a četrdeseti u sezoni, Viktoru Fasthu. Na izjednačenje se čeka do sredine trećine kada Perry skreće udarac Stephana Ribidasa, a za pobjedu zabija Francois Beauchemin minutu i pol prije kraja na dodavanje Perryja. “Kao momčad puno smo radili ove sezone i naš stav je da se nikada ne predajemo. Ako nastavimo ovako igrati svih 60 minuta, bit ćemo dobro“, rekao je dvostruki strijelac Ducksa za službene stranice. Ovom pobjedom su Ducksi prvi puta u povijesti kluba došli do 50. pobjede u sezoni.

Phoenix Coyotesi bili su u Staples Centru u potrazi za bodovima koji bi ih preko Starsa odveli u doigravanje. I prvu trećinu su čak imali nade i prikazanim na ledu šanse za izjednačenu utakmicu unatoč jednom golu zaostatka. No, domaćini Kingsi stisnuli su gas u drugoj i nisu popuštali do kraja što je rezultiralo s dodatna tri gola u mreži Thomasa Greissa. Jonathan Quick obranio je svih 17 udaraca i zaradio svoj šesti shutout sezone. Tanner Pearson postigao je svoj treći, a Jeff Carter 27. gol sezone. Na powerplayu su Drew Doughty i Anže Kopitar povećali vodstvo na dva odnosno četiri razlike. Pobjedom nad Phoenixom Kingsi su i matematički potvrdili ulazak u doigravanje.

NHL
Ottawa Senators – New York islanders 1:2
Detroit Red Wings – Boston Bruins 3:2
Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 3:2
Los Angeles Kings – Phoenix Coyotes 4:0

Foto: facebook.com/NHL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!