Ostali sportovi

Ovog vikenda na rasporedu je 21. pojedinačno pikado prvenstvo Hrvatske

Sportnet • petak, 04.04.2014.
Ovog vikenda na rasporedu je 21. pojedinačno pikado prvenstvo Hrvatske

Najbolji hrvatski pikadisti će se boriti za naslove državnih prvaka na 21. pojedinačnom prvenstvu Hrvatske koje će se održati 5. i 6. travnja u Sportskom centru Sava sport u zagrebačkim Sesvetama. U subotu je na rasporedu prvenstvo Hrvatske u disciplinama Cricket i parovi, a gledatelji će imati priliku na djelu vidjeti i najbolje hrvatske juniore. Na glavnom turniru u nedjelju će nastupiti ukupno 56 igrača, odnosno po 16 najboljih u svakoj od tri seniorske kategorije, te osam najboljih seniorki...

Izostanak Borisa Krčmara, peterostrukog prvaka Hrvatske i ponajboljeg svjetskog igrača elektroničkog pikada zbog nastupa na profesionalnom turniru u Hong Kongu, kreirao je veliku neizvjesnost oko toga tko će preuzeti krunu od jedinog hrvatskog pikado profesionalca.

Mnogi kao prvog favorita vide Splićanina Vladimira Lešića koji je, zajedno s Krčmarom, bio nositelj igre naše muške reprezentacije koja je na posljednjih sedam EP-a uvijek nastupila u finalu i pritom osvojila četiri zlata. On je jedini uspio na kratko prekinuti Krčmarovu dominaciju kada je osvojio naslov prvaka Hrvatske 2012. godine.

Ali igrači poput Ivice Cavrića iz Velike Gorice koji igra najbolji pikado u 20-godišnjoj karijeri, odličnog zagrebačkog trojca, sve boljeg Alana Ljubića, aktualnog juniorskog doprvaka Europe Matije Gazibare i iskusnog Kreše Kranjčine, ili Riječanina Igora Šestana i Županjca Zdravka Antunovića, svi vide priliku da upravo oni zasjednu na upražnjeni tron.

Kod djevojaka je krug favorita malo uži, Vlatka Lešić iz Varaždina je dominirala kroz cijelu sezonu ne samo na hrvatskim već i na europskim Mastersima i od nje se očekuje da potvrdi tu dominaciju. Ona je već godinama u uskom krugu naših najboljih igračica, ali ima tek jednu titulu državne prvakinje osvojenu 2009. godine, dok je dva puta gubila u finalima, jednom bila treća i jednom četvrta.

To ostavlja nadu ostalim igračicama da mogu napraviti iznenađenje, prije svega dvjema odličnim Splićankama, Jasni Šegvić i Olji Pavlović koje su trenutačno u odličnoj formi, te Zagrepčanki Dariji Balen.

U juniorskoj konkurenciji svom se prvom naslovu državnog prvaka nada Tomislav Vlašić iz Zagreba, a najveća prijetnja će mu biti Valentino Šivalec iz Svetog Križa Zečretje, sugrađanin Matija Strepački te Josip Ljubas iz Kaštel Kambelovca, inače svjetski prvak iz 2011. u uzrastu U-15.

21. pojedinačno prvenstvo Hrvatske,5. i 6. travnja 2014.
Sportski centar Sava sport, Vladimira Vidrića 12, 10360 Sesvete-Zagreb

Subota, 5. travnja
09:00 - dolazak natjecatelja
10:00 - Prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore u disciplini Cricket
11:00 - Prvenstvo Hrvatske za juniore
13:00 - službeno otvorenje turnira
13:15 - podjela nagrada
13:30 - dodatne kvalifikacije za 21. pojedinačno PH za seniorke i seniore
po završetku kvalifikacija - Prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore u parovima

Nedjelja, 6. travnja
09:30 - 21. pojedinačno PH za seniorke i seniore (disciplina 501 DO/MO/SO)
11:30 - pauza za ručak
12:30 - nastavak natjecanja
14:00 - početak polufinalnih susreta
15:30 - početak finalnih susreta
17:00 - ceremonija podjele nagrada

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!