Zimski sportovi

Video: Nashville šokirao Duckse, Devilsi srušili Capitalse

Željka Jurkas • subota, 05.04.2014.
Video: Nashville šokirao Duckse, Devilsi srušili Capitalse

Na desetu obljetnicu zadnje utakmice u NHL-u koja je završila neriješenim rezultatom (4. travnja 2004., Florida – Carolina 6:6) odigrano je sedam utakmica. Najveći šok doživjeli su Ducksi u Honda Centru, Habsi su ponovno napravili preokret, Wingsi suvereno napreduju prema doigravanju, a Columbus i Phoenix su zakomplicirali situaciju. Devilsi su platili veliku cijenu i došli do pobjede koja ih drži na životu, a Calgary je upisao novu pobjedu...

Ottawa je drugi puta u nizu izgubila tri gola razlike protiv Montreala. Tri gola Senatorsa, sedam Habsa i na kraju još jedan domaćina za konačnih deset golova na utakmici. Max Pacioretty zaradio je hat trick i pet bodova, Thomas Vanek tri asistencije, a David Desharanais gol i asistenciju. “Oni su odlično započeli i dobro da su u pet minuta postigli tri gola jer smo imali 55 da ih stignemo. Nismo paničarili, držali smo se svoj igre i vratili u utakmicu“, izjavio je Desharnais za službene stranice. Habsi su igrali bez suspendiranog na tri utakmice, Douglasa Murraya.

U zanimljivoj utakmici u Columbusu u kojoj su vratari bili testirani do samoga kraja, domaćini su nakon izjednačenja sredinom druge imali barem bod koji bi ih na tablici približio Wingsima. No, 3.7 sekundi pri isteka vremena udarac Duncana Keitha s plave u gužvi pred golom našao je put u mrežu i Sergej Bobrovski ostao je nemoćan. “To se zove pravovremeni gol. No, imali smo puno ljudi oko mreže danas, stalno smo radili gužvu i na kraju smo nagrađeni“, rekao je trener Hawksa Joel Quenneville. Columbus je jednom u prvoj i jednom početkom druge dolazilo u minimalnu prednost, a Marian Hossa donio je prvu prednost gostiju u 11. minuti druge trećine. Dvije minute kasnije domaćini se na powerplayu vraćaju u utakmicu.

Capitalsi i Devilsi, dvije momčadi koje se drže za slamku spasa i nadaju prolasku u doigravanje, ogledale su se u Prudential Centru. Alex Ovečkin, kapetan Capitalsa i vodeći strijelac Lige, otvorio je susret na najbolji mogući način, prvim golom u igri 5 na 5 nakon 16 utakmica (što je vjerojatno povezano s činjenicom da je nakon isto toliko vremena kapetan napokon vraćen na liniju s Nicklasom Backstromom). Penalty kill jedinica držala je goste još neko vrijeme u igri, no Tuomo Ruutu pronalazi put iza leđa Jaroslava Halaka. Devilsi su se našli u popriličnim problemima kako je utakmica odmicala kraju, najprije su u prvoj izgubili Patrika Eliaša, zatim u drugoj Adama Henriquea te konačno na početku treće Jacoba Josefsona. Svi, osim klizača prve linije, su se našli ispremiješani i čak i tako uspjeli pet minuta prije kraja doći do pobjedničkog gola. Ryan Carter uklizao je u zonu Capsa, Marek Židlicky mu je dodao i Carter se gotovo neometano imao vremena približiti i pucati. “Ovo je jedna od najtežih i najboljih utakmica koju smo odigrali. Jako sam ponosan na ovu momčad, ovo je bila naša utakmica 7. Da smo izgubili, ne bismo imali za što igrati u subotu“, rekao je nakon susreta Jaromir Jagr.

U momčad Detroit Red Wingsa su se sinoć vratili Pavel Dacjuk i Daniel Alfredsson. Zahvaljujući jakom startu i tri gola unutar deset minuta u prvoj trećini, Wingsi su u svojoj Joe Louis Areni upisali još dva boda, a Buffalo će porazom i matematički završiti sezonu na posljednjem mjestu tablice. “Mislim da smo od početka igrali dobro. Kao i većina utakmica u NHL-u, i ova je bila na gol razlike. Napravili smo puno dobrih stvari, realno, imali smo puno prilika koje nismo realizirali“, prenijele su klupske stranice izjavu trener domaćina Mika Babcocka. Jamie McBain i Nicolas Deslauriers, kojemu je ovo prvi NHL gol, zabili su kroz druge dvije trećine za smanjenje vodstva.

Calgary Flamesi nastavljaju s jako dobrih izvedbama u samoj završnici sezone. S dva gola unutar pet minuta u drugoj trećini pokvarili su povratak Roberta Luonga među vratnice. Kenny Agostino zabio je svoj prvi NHL gol, a manje od minute kasnije Vincent Trocheck na powerplayu domaćina vraća utakmicu u egal. No, Flamesi ne posustaju i Mike Cammalleri vraća vodstvo gostima i postavlja konačnih 2:1. “Ovo je velika pobjeda. Nije bitno što ne idemo u doigravanje, nije bitno što je kraj sezone. Ovo je ulaganje. Tražimo od momčadi da igra hokej vrijedan doigravanja i mislim da su večeras to pokazali“, zadovoljan je bio trener Calgaryja Bob Hartley.

Manje od minute do isteka vremena Oilersi su Phoenixu uzeli bod, a nakon ispucavanja kaznenih udaraca, u četvrtom krugu i drugi. Sam Gagner, strijelac kasnog izjednačujućeg gola još je jednom prošao Thomasa Greissa. “Igrali smo teške utakmice na ovim gostovanjima i lijepo da smo napokon nagrađeni. Moramo naučiti pronalaziti načine kako pobijediti. Igrali smo puno utakmica na jedan gol razlike koje nismo iskoristili. Danas smo našli način i nadam se da tako možemo i nastaviti“, rekao je strijelac dva odlučujuća gola. Justin Schultz zabio je prvi gol utakmice na samom kraju prve trećine, a domaćini odgovaraju preko powerplay gola Olivera Ekman-Larssona. Sredinom treće Coyotesi su preuzeli vodstvo golom Kylea Chipchure. Ovime Phoenix s dvije utakmice više ima jedan bod više od Dallasa i preuzeo je drugo wild card mjesto.

Pretposljednja momčad divizije Central šokirala je prvu momčad divizije Pacific. U 17. minuti prve trećine Patric Hornqvist zabio je četvrti pogodak za goste, nakon što je Kyle Palmieri prekinuo tri u nizu. Bio je to deveti udarac na vrata Jonasa Hillera. Frederik Andersen ga je zamijenio i u svom vremenu među vratnicama se suočio sa sedam udaraca, od kojih ga jedan prošao. Taj zadnji bio je drugi gol Mika Fishera i posljednji na utakmici. Andersen je zadobio blagu ozljedu gornjeg dijela tijela te je Hiller ponovno izašao na led u trećoj trećini. Colin Wilson zabio je prva dva za goste, a Daniel Winnik drugi za domaćine. Općenito, svi na strani Ducksa se slažu da je problem u obrani. Francois Beauchemin, koji je bio na ledu u tri od četiri primljena gola u prvoj trećini, izjavio je nakon susreta:“Zadnjih par utakmica je tako. Nismo dobri u obrambenom dijelu i to moramo popraviti prije doigravanja. Nemam objašnjenja zašto. Svatko pojedinačno mora biti posve koncentriran. Znamo što moramo napraviti.“

NHL
Ottawa Senators – Montreal Canadiens 4:7
Columbus Blue Jackets – Chicago Blackhawks 3:4
New Jersey Devils – Washington Capitals 2:1
Detroit Red Wings – Buffalo Sabres 2:3
Florida Panthers – Calgary Flames 1:2
Phoenix Coyotes – Edmonton Oilers 2:3 kazneni udarci
Anaheim Ducks – Nashville Predators 2:5

Foto - Wikipedia, Sarah Connors

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!