Rukomet

Sesvete prevođene s Franković i Blažević šokirale Lokomotivu, Podravka uvjerljiva protiv Zameta

Jelena Bagarić • nedjelja, 06.04.2014.
Sesvete prevođene s Franković i Blažević šokirale Lokomotivu, Podravka uvjerljiva protiv Zameta
Foto: Davor Sajko

I treće kolo Lige za prvaka donijelo je novo iznenađenje, ovaj puta u režiji Sesveta koje su svladale blijedu Lokomotivu. Podravka je pak poraz od Trešnjevke spremila „u ladicu“ i uvjerljivom se pobjedom vratila na pobjednički kolosijek. Zelina je pak, kao i Zamet, nanizala svoj treći poraz koji im je nanijela Trešnjevka. U Ligi za poredak pobjede su ubilježili Samobor i Koka, dok je Osijek u Ligi za ostanak svladao Osijek i trenutno izbjegao ispadanje.

Liga za prvaka

Sesvete Agroproteinka – Lokomotiva 33:32 (19:19)

Nakon što je Trešnjevka u prošlom kolu iznenadila Podravku, u trećem kolu to su učinile Sesvete svladavši favoriziranu Lokomotivu. U prvom dijelu susreta rezultat je bio veoma neizvjestan, no uglavnom je Lokomotiva morala stizati pogodak ili dva zaostatka što je i uspijevala. Iako je u zadnjoj minuti prvog poluvremena Valentina Blažević postigla pogodak za 19:18, Tea Grubišić na isteku vremena uspjela je postići pogodak za izjednačenje i time je svojoj ekipi omogućila da na predah ode bez rezultatskog zaostatka.

U prvih par minuta drugog poluvremena Lokosice su bolje krenule i minimalno povele. Grubišić je zabila u 37. za 22:23, no tada slijedi velika serija Sesveta. U pet minuta postigle su šest pogodaka i došle do rezultata 28:23. Situacija za Lokomotivu nije dobro izgledala. Nisu uspijevale naći rješenje za raspucanu Lanu Franković koja je uz Blažević vodila Sesvete do pobjede. Na samo dva razlike Lokosice su stigle u 55. Minuti nakon što je Marija Milić pogodila za 31:29, ali do kraja nisu uspjele izjednačiti ili povesti. Blažević je u 59. Postigla pogodak za 33:30 i bilo je jasno da će pobjeda otići u ruke Sesveta. Poraz je ublažila Petra Oštarjaš koja je u posljednjoj minuti postigla dva pogotka.

Franković s deset i Blažević s osam postignutih pogodaka bile su najefikasnije igračice Sesveta u ovom susretu. Mlada vratarka Gabrijele Bešen skupila je 14 obrana. U redovima Lokomotive po pet pogodaka zabile su Grubišić, Oštarjaš, Smiljanić, Kožnjak i Bašić. Sesvete su s ovom pobjedom zasjele na prvo mjesto i jedina su neporažena ekipa u Ligi za prvaka.

Podravka Vegeta – Zamet 35:21 (18:13)

Poraz od Trešnjevke čini se dodatno je motivirao igračice Podravke koje su bez ikakvih problema došle do pobjede nad Zametom. Riječanke svakako nisu bile lak zalogaj jer su Lokomotivi u prvom kolu zadale dosta muka. Međutim, Kokice su nakon početne izjednačenosti slomile otpor Zamećanki i došle do uvjerljive pobjede.

Rezultat je bio neizvjestan do devete minute susreta kada je posljednji puta rezultat bilo izjednačen, a za 5:5 zabila je Silvija Masnić. Iako se Podravka počela odvajati, Riječanke su još i uspijevale održati priključak, no početkom drugog poluvremena više niti to nisu uspijevale. Pet pogodaka zaostatka s poluvremena brzo je preraslo u deset, tako da su Kokice bez većih problema privele utakmicu kraju i ostvarile svoju drugu pobjedu i prvenstvu.

Najraspoloženija igračica Podravke bila je Jelena Živković koja je postigla deset pogodaka. Slijedi ju Tina Gavranić koja je zabila šest pogodaka iz jednako toliko pokušaja. Kod Zameta se istakla Ćamila Mičijević sa sedam postignutih pogodaka.

Zelina – Trešnjevka 22:24 (13:8)

Trešnjevka je i protiv Zeline nastavila svoj pobjednički ritam. Poraz su doživjele samo u prvom kolu protiv Sesveta, a nakon toga nižu samo pobjede. U susretu protiv Zeline fantastičnom igrom u drugom poluvremenu nadoknadile su zaostatak i prelomile utakmicu u svoju stranu. Trešnjevku su do preokreta povukle Josipa Tomić i Ana Zovko koje su izluđivale obranu Zeline.

Zelina je imala početak iz snova. Povele su s 3:0 preko Martine Vulić i Andree Šerić. Stečenu prednost lako su održavale i postepeno povećavale. U 23. Minuti Šerić je zabila za 11:5 što je bila najveća prednost njene ekipe u dotadašnjem dijelu susreta. Na odmor su ipak otišle sa solidnih plus četiri jer je Trešnjevka uspjela smanjiti zaostatak. No, gošće se bude u nastavku i do polovice drugog dijela uspijevaju doći do izjednačenja pa i vodstva. Nakon što su povele s 14:15 preko Jelene Kajfež uglavnom se igralo gol za gol, sve do 52. minute kada Tomić i Zovko dovode Trešnjevku do rezultata 18:21.

Zelina je do kraja samo jednom u 55. minuti došla na pogodak zaostatka, ali s tri pogotka za redom Trešnjevka je riješila pitanje pobjednika. Zovko i Tomić zajedno su postigle 15 pogodaka, od osam pripada Tomić, a jedan manje Zovko. S druge strane terena Šerić je također postigla osam pogodaka. Zelina se ovim porazom pridružila Zametu na dnu ljestvice budući da niti jedna od ove dvije ekipe još nije zabilježila pobjedu u Ligi za prvaka.

Liga za poredak

Split 2010 – Samobor 21:26 (10:16)

Samoborke su na gostovanju kod Splita ubilježile prvu pobjedu u Ligi za poredak. U prvom kolu doživjele su težak poraz od Umaga, no takav scenarij nisu dopustile u utakmici protiv Splita. Već od samog početka susreta nametnule su se kao bolja ekipa na terenu. Na polovici susreta vodile su sa sedam pogodaka prednosti nakon što je udarac Martine Čorković završio u mreži Splita.

Nastavak je dobio jednako dobru igru Samobora koji stečeno vodstvo nije ispuštao iz ruku. Domaće niti jednom nisu uspjele zaprijetiti vodstvu gošći koje su suvereno vladale terenom, a predvodila ih je stopostotna Ivana Lovrić koja je postigla devet pogodaka. Split je svojim pogocima predvodila Antea Lisica koja je bila precizna deset puta.

Koka – Umag 34:31 (15:15)

U utakmici s velikim brojem pogodaka, rukometašice Koke slavile su nad gošćama iz Umaga. Varaždinke, koje su prvoplasirane u Ligi za poredak, svoju poziciju na tablici nisu ugrozile niti nakon drugog kola. Prvih petnaestak minuta utakmice obilježila je izjednačenost jer se uglavnom igralo pogodak za pogodak. No, nakon toga Umag serijom od četiri pogotka u 24. minuti prelazi u vodstvo. Varaždinke ipak do isteka 30. minute uspijevaju nadoknaditi zaostatak pa se na odmor odlazi s neriješenim rezultatom.

Već početkom nastavka susreta Koka polako slama otpor Umaga. U prvih devet minuta uspjele su stvoriti prednost od pet pogodaka, koju su uspješno održavale do 52. Minute kada Jelena Vidović zabija pogodak za 29:28, a dvije minute kasnije Ana Jajčević poravnala je rezultat na 30:30. Međutim, Koka je u samoj završnici bila koncentriranija pa su s dva pogotka Ivane Dežić u 57. i 60. minuti osigurale pobjedu. Baš je Dežić bila najefikasnija igračica Koke u ovom susretu s devet postignutih pogodaka. U ekipi Umaga više od pola pogodaka zajedno su zabile Vidović i Jajčević. Vidović je na svoj konto upisala 13 pogodaka, a Jajčević osam.

Liga za ostanak

Osijek – Dugo Selo '55 26:19 (15:7)

Važnu pobjedu ostvarile su Osječanke nad Dugim Selom. S nova dva boda nalaze se na čelu Lige za ostanak i trenutno su van zone ispadanja. Znale su igračice Marka Brezića da im u ovom susretu treba pobjeda pa su od samog početka autoritativno krenule u susret. To se i isplatilo jer su u 11. minuti već imale odličan rezultat na semaforu, 7:1. Vodstvo je samo nastavilo rasti pa su u 29. minuti imale ogromnih deset pogodaka prednosti, no igračice Dugog Sela do kraja su ipak uspjele smanjiti taj zaostatak.

Dobru igru nastavile su i u drugom poluvremenu, a gošće niti u jednom trenutku nisu uspjele zaprijetiti njihovom vodstvu. Stopostotna je u redovima Osijeka bila Dora Lacković sa šest postignutih pogodaka, a Lidija Radovanić na vratima skupila je 14 obrana. Josipa Grebenar s četiri pogotka bila je najbolji strijelac svoje ekipe u susretu. Slijede ju Lidija Sadrić, Valentina Čamber i Ivana Kranjec koje su postigle po tri pogotka.

1. HRL žene - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Sesvete33:32Lokomotiva
Podravka Vegeta35:21Zamet
Zelina22:24Trešnjevka
1Lokomotiva 10296:207+8918
2Podravka Vegeta 10289:235+5414
3Trešnjevka 10223:258-3511
4Sesvete 10277:279-210
5Zelina 10227:290-635
6Zamet 10238:281-432

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

1. HRL žene - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Sesvete33:32Lokomotiva
Podravka Vegeta35:21Zamet
Zelina22:24Trešnjevka
1Lokomotiva 10296:207+8918
2Podravka Vegeta 10289:235+5414
3Trešnjevka 10223:258-3511
4Sesvete 10277:279-210
5Zelina 10227:290-635
6Zamet 10238:281-432

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • seronya07.04.2014. u 16:05
    irfan! hihihi
    seronya
  • MAX9906.04.2014. u 21:49
    Bravo za Sesvete,vodeće ste,biti će interesantno dalje.Lokomotiva dobila previše golova,to nije obrana za prvaka,Ivana imala 0/14 obrana,morati će te bolje.
    MAX99