Zimski sportovi

Video: Chicagu matineja, Pensi odnijeli pobjedu iz Colorada

Željka Jurkas • ponedjeljak, 07.04.2014.
Video: Chicagu matineja, Pensi odnijeli pobjedu iz Colorada

Deset dana do kraja regularnog dijela NHL-a sezone odigrano je šest susreta. Dallas si je zakomplicirao situaciju, a Columbus i Philadelphia pobjedama zadržali požar. Chicago je našao način preko St. Louisa, a Pittsburgh bez ključnih igrača preko Colorada. Ducksi nastavljaju mini-krizu...

Matineja u United Centru donijela je izjednačenu igru u kojoj su Hawksi zahvaljujući dva gola unutar minute i pol na kraju druge i početkom treće trećine ostavili dva boda. Bluesi su tri minute prije kraja smanjili zaostatak na jedan gol i ubrzo nakon toga povukli vratara Briana Elliotta te napadali iz svih raspoloživih mjesta, što je i rezultiralo golom u praznu mrežu 0.3 sekunde prije kraja Bena Smitha. “Mislim da zadnje tri utakmice igramo isto. Igramo kako treba, radimo, stvaramo prilike i realiziramo. Svi su pridonijeli, golovi nisu uvijek lijepi, ali igramo kako trebamo i nagrađeni smo“, rekao je nakon utakmice za službene stranice trener Hawksa Joel Quenneville. Gosti su poveli na početku utakmice powerplay golom Jadena Schwartza, a Chicago je izjednačio pogotkom Jeremyja Morina te otišao u vodstvo preko Patricka Sharpa. Marcus Kruger zabio je iz gužve pred golom, a Vladimir Sobotka za povratak u utakmicu.

Dallas Starsi zabili su dva gola, po jedan u prvoj minuti prve dvije trećine i sve je izgledalo da će se na tablici odmaknuti od Coyotesa i sigurnije privesti kraju regularnu sezonu. No, Roberto Luongo na vratima i Scotie Upshall, Brandon Pirri i Sean Bergenheim su imali druge planove. Do kraja druge trećine domaćini su se vratili u utakmicu poravnavši rezultat, a kako je Luongo branio sve, dodatni gol pet minuta prije kraja treće trećine bio je dovoljan za pobjedu. “Izgubili smo važne bodove. Nije bila dobra utakmica za nas i nemamo izgovora, iako je bila druga u dva dana. Mi očekujemo bolje. U ovom vremenu godine, umor je u glavi i nećemo to koristiti kao izgovor. Moramo naći način da dođemo do bodova“, izjavio je strijelac drugog gola za goste, Tyler Seguin.

Sergej Bobrovski zaključao je svoju mrežu pred 31 udarcem, a četvorica su se upisala u strijelce na drugoj strani leda. Specijalne momčadi napravile su najveći dio posla, upisavši čak tri od četiri gola s polovičnim učinkom (3/6). Jedini gol iz igre 5 na 5 bio je sredinom druge trećine Marka Letestua:“Dva boda smo bliži svoj cilju“. Ova pobjeda važna je Blue Jacketse koji su se odmaknuli tri boda na drugoj wild card poziciji od Devilsa i Maple Leafsa. Morate brzo zaboravljati, pogotovo emocionalne poraze kao što je onaj protiv Chicaga neki dan“, rekao je Matt Calvert o igri svoje momčadi.

Philadelphia nije imala većih problema s Buffalom u Wells Fargo Centru. Na prvi odmor se otišlo s golom u mreži Nathana Lieuwena, dok je u drugoj taj broj otišao na četiri. U zadnjoj su gosti u dva navrata našli put do mreže Steva Masona, no u niti jednom trenu utakmica nije bila upitna. Brayden Schenn zabio je i svoj drugi gol utakmice za konačnih pet domaćina. Schennov prvi gol bio je na powerplayu što je prvi u trinaest pokušaja. Buffalo je izgubio Christiana Ehrhoffa pred sam kraj utakmice nakon udaraca Scotta Hartnella. “U potpunosti su nas nadigrali, mislim da je to svima bilo jasno. I kao momčad i pojedinačno možemo bolje“, rekao je trener Sabresa Ked Hodgson. Pobjeda je stigla u pravo vrijeme za Flyerse (zadnje četiri su bili 0-2-2), taman da ih s dva boda više od Columbusa održi na trećem mjestu divizije Metropolitan.

Jussi Jokinen vratio se u postavu, no Chris Kunitz, Sidney Crosby i Brooks Orpik maknuti su i stavljeni na listu ozlijeđenih. Prema treneru Danu Bylsmi radi se o ozljedama koje nisu ozbiljne i s kojima bi u nekoj drugoj situaciji igrali, ali vodstvo ih je odlučilo odmoriti. U utakmici koja je u konačnici bila dvoboj vratara, Brandon Sutter zabio je oba gola Pensa u drugoj trećini (drugi na powerplayu), a Ryan O'Reilly i Patrick Bordeleau podijelili su posao u trećoj. Marc-Andre Fleury briljirao je s 39 obrana od kojih je možda najveća bila u produžetku:“Puno govori o našoj momčadi kada se uspijemo boriti bez ključnih igrača. Na svakoj utakmici i na svakom treningu radimo na detaljima da budemo što spremniji za doigravanje. Dobro je pobijediti u tako tijesnoj utakmici.“ Semjon Varlamov obranio je 30 udaraca tijekom igre, a u kaznenim udarcima pobijedio ga je Jokinen.

San Jose Sharksi dobili su novu priliku. Ducksi su pali u Edmontonu i ostali na prvom mjestu divizije s bodom više i utakmicom manje. Ranim golom gostiju činilo se da neće biti pitanja oko pobjednika susreta, no u drugoj trećini Oilersi zabijaju tri neuzvraćena gola, od kojih su dva bila u igri specijalnih jedinica, jedan s igračem više, a jedan s igračem manje. Corey Perry vratio je utakmicu na gol razlike na samom početku treće, no gosti ne uspijevaju ništa više, a za konačan rezultat Jordan Eberle pogađa u praznu mrežu. “Trenutno se mučimo s pronalaskom pobjede. Mislim da smo počeli puno bolje nego prijašnje i da smo bili u igri skroz. Dozvolili smo emocijama da nam stanu na put u jednom trenu i to se pokazalo kontraproduktivno. To je moja i Perryjeva odgovornost“, prenijele su klupske stranice izjavu kapetana Ducksa Ryana Getzlafa.

NHL
Chicago Blackhawks – St. Louis Blues 4:2
Florida Panthers – Dallas Stars 3:2
Columbus Blue Jackets – New York Islanders 4:0
Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres 5:2
Colorado Avalanche – Pittsburgh Penguins 2:3 kazneni udarci
Edmonton Oilers – Anaheim Ducks 4:2

Foto: Wikipedia, Dinur Blum

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.04.2014. u 14:09
    A Ducksi i Sharksi kao da baš žele ići na LA i dobiti standardnu porciju batina od tih siledžija. Doduše Ducksima tak svejedno, s ovakvom formom, obranom i potpuno odsutnim Hillerom neće proći nikoga, kamoli Kingse...
    Obrisan korisnik