Tenis

Ivo Karlović za 55 minuta igre u Houstonu doživio najteži poraz ove sezone

Vedran Babić • ponedjeljak, 07.04.2014.
Ivo Karlović za 55 minuta igre u Houstonu doživio najteži poraz ove sezone
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Ivo Karlović ekspresno je završio svoj nastup na ATP turniru u Houstonu. Već na prvoj prepreci zaustavio ga je domaći tenisač Jack Sock uvjerljivom pobjedom uz samo pet izgubljenih gemova...

Prije sedam godina Ivo Karlović u Houstonu je osvojio prvi ATP naslov, no ove godine neće imati razloga za slavlje.

U prvom kolu tog 474.005 dolara vrijednog turnira na zemljanoj podlozi "Div sa Šalate" poražen je neočekivano lako od Jacka Socka 6:1, 6:4. 35-godišnjem Zagrepčaninu to je najteži poraz ove sezone.

Prvi set Karlović je izgubio za samo 19 minuta, a s još dva izgubljena servisa u drugom se setu našao u zaostatku 5:1. Nekako se uspio pribrati i nadoknaditi jedan break zaostatka. Smanjio je na 5:4, spasio dvije meč-lopte Socka, ali ne i treću. Amerikanac je meč priveo kraju poslije samo 55 minuta igre.

Uz osam asova, Karlović je poslije prvog servisa osvojio solidnih 79% poena, no na drugom je servisu bio ranjiv. Osvojio je tek 27% poena (6/22).

20-godišnji Amerikanac i 94. tenisač svijeta tako je stigao do prve pobjede nad Karlovićem u trećem međusobnom dvoboju. Karlović je slavio i ove godine u četvrtfinalu Memphisa u tri tijesna seta.

ATP Houston, 1. kolo:
Karlović (Hrvatska) - Sock (SAD) 1:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!