Zimski sportovi

Video: Ducksi pomeli Vancouver, nade Devilsa oslabile

Željka Jurkas • utorak, 08.04.2014.
Video: Ducksi pomeli Vancouver, nade Devilsa oslabile

Tri momčadi bez postignutog pogotka i dva susreta s minimalnim jednim golom bilanca su početka posljednjeg tjedna regularnog dijela sezone NHL-a. Wild je sve bliži osiguravanju prve wild card pozicije Zapada, a Devilsi su otišli veliki korak nazad. Od dva vratara koji su branili svoje prve NHL susrete, Gibson je pomoć momčadi Ducksa došao do prvog zaključavanja vrata...

Briljantna igra Karrija Rama zadala je veliki udarac nadama Devilsa da bi se mogli dokopati doigravanja. “I da smo još sat vremena igrali, ne bi pogodili Ramovu mrežu. Igrao je na visini i nismo mogli naći rupe“, komentirao je trener Devilsa Peter DeBoer vratara gostiju kojemu je ovo drugi shutout sezone. Jedini gol Calgaryja došao je na samom početku treće trećine iz powerplaya koji je počeo na kraju druge. Mark Giordano ostavljen je sam na sredini kod vrha kruga i nije imao težak posao obzirom da se Cory Schneider nije stigao vratiti. Unatoč porazu Jaromir Jagr vjeruje da će njegova momčad dobiti još jednu priliku:“Danas nismo mogli zabiti. Takve utakmice su razlog zašto ili voliš ili mrziš hokej. Ramo je danas imao savršenu utakmicu i one se ponekad dogode, ne znamo kako, ali dogode se. Mislim da ćemo dobiti još jednu priliku. Prečudno bi bilo da ovako sve završi, pa moramo vjerovati.“ Porazom Devilsa, New York Rangersi su osigurali plasman u doigravanje.

Ilja Brizgalov zaključao je svoja vrata obranivši sva 24 udarca:“Timski rad je zaslužan za pobjedu. Odigrali smo jako dobru utakmicu, dečki odlično igraju. Ne dozvoljavaju puno, daju mi da vidim udarce, blokiraju puno toga i ostavljaju mi jednostavan posao.“ Winnipeg je igrao bez standardne devetorice, a na vratima je u svojoj prvoj NHL utakmici stajao Michael Hutchinson. Iz 17 pokušaja samo je udarac Charlija Coyla početkom druge našao put u mrežu:“Dokle god igramo dobro obrambeno, ne žurimo se zabijati gol osiguranja. Držimo se svoje igre i znamo da će golovi stići. Brizgalov je odličan otkako je došao. Danas nas je s par velikih obrana držao u igri, a onda i u vodstvu. Dobro je imati vratara na kojega znamo da se možemo osloniti i imati povjerenja. I znam da ga on ima i u nas jer to ide u obje strane.“ Minnesota večeras igra s Bostonom i ukoliko dođe do boda osigurala je prvo wild card mjesto Zapada.

John Gibson prvi puta je stao među vratnice u NHL utakmici i obranio svih 18 udaraca Vancouvera. Pomogla je i odgovorna obrambena igra Ducksa:“Momčad je igrala jako dobro ispred mene i olakšala mi posao. Ostale su mi regularne obrane, a za sva odbijanja su se dečki pobrinuli da ih počiste.“ Daniel Winnik, Kyle Palmieri i Matt Beleskey zabili su redom svaki po gol u svojoj trećini i pomogli Ducksima pomesti ovogodišnju seriju s Vancouverom s glatkih 5:0. Canucksi su porazom i teoretski eliminirani iz doigravanja.

NHL
New Jersey Devils – Calgary Flames 0:1
Winnipeg Jets – Minnesota Wild 0:1
Vancouver Canucks – Anaheim Ducks 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!