Rukomet

Dvoršek: "Vardar je na ovom najjačem Final Fouru favorit, ali kada utakmica krene sve je moguće"

Iz Kutije šibica:Danijela Lemaić • srijeda, 09.04.2014.
Dvoršek: "Vardar je na ovom najjačem Final Fouru  favorit, ali kada utakmica krene sve je moguće"

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb ovog vikenda kreću u obranu naslova regionalnog prvaka, naime, u Novom Sadu održava se završnica SEHA Gazprom South Stream lige na kojoj su svoje mjesto izborili hrvatski prvak CO Zagreb, kao i Vardar, Tatran Prešov i Meškov Brest. Riječ, dvije o turniru uoči samoga puta rekli su trener Boris Dvoršek i vratar Ivan Stevanović.

Aktualni regionalni prvak, CO Zagreb, koji je nakon regularnog dijela sezone zauzeo drugo mjesto na tablici SEHA lige, ovog vikenda kreće u borbu za obranu regionalne titule koju je prošle sezone u uzbudljivom dvoboju, a nakon produžetaka osigurao pobjedom nad Vardarom. S istom ekipom ovog će se puta momci Borisa Dvoršeka susresti već u prvom polufinalnom dvoboju, dok će u drugom susretu dana snage odmjeriti Tatran Prešov i Meškov Brest. Vardar je prvi regionalni prvak i ekipa koja je u osmini finala Lige prvaka izbacila aktualnog europskog klupskog prvaka, HSV Hamburg, stoga je sigurno kako pred braniteljima naslova stoji težak zadatak.

U svom pomlađenom sastavu Zagreb kreće u još jednu veliku bitku za koju se pripremao zadnjih mjesec dana: "Ovih mjesec dana iskoristili smo za osvježenje i regeneraciju kako bismo bili spremni za završetak sezone. Odradili smo sjajne pripreme u Poreču, dečki su trenirali fenomenalno, a nakon toga smo se vratili u Zagreb gdje smo nastavili s treninzima i odradili dvije korektne utakmice s Mariborom", kazao je Dvoršek.

Prednost Meškovu nad Tatranom

"Malu prednost dajem Meškovu jer je pokriven na svim pozicijama, igra žešću obranu od Tatrana. Slovacima je ovo najbolja sezona do sada, ali Meškov je doveo prave igrače i jako dobro iskoristio raspad Dinamo Minska", prokomentirao je Dvoršek drugi polufinalni par ovogodišnjeg završnog turnira SEHA lige.

"U susretima sa Slovencima nismo bili kompletni, naime, nedostajali su nam reprezentativci, kao i Tonči Valčić i Stipe Mandalinić koji su bili ozlijeđeni. Ta dva dvoboja su nam poslužila za podizanje forme i da ispravimo kroz treninge ono što nije bilo dobro", osvrnuo se Zagrebov strateg na dvije pripremne utakmice.

Hrvatskog prvaka kroz cijelu sezonu mučile su ozljede, ali trener Dvoršek ističe kako su one sve zaliječene te kako su svi spremni za Novi Sad: "Ono što je najvažnije je da smo svi zdravi i da u Novi Sad putuje 18 igrača. Stipe Mandalinić je počeo trenirati u subotu i fizički je dobro te će sigurno igrati u Novom Sadu kako bi nam pomogao kada će trebati. Sandro Obranović koji muku muči s trbušnim zidom će također biti na raspolaganju na završnici regionalne lige, naime, navikao se na bolove i radi odlično, a u dogovoru s fizioterapeutima odigrat će do kraja sezone nakon čega će ići na operaciju."

"Lovro Mihić i Luka Šebetić vratili su se iz juniorske reprezentacije razočarani jer shvaćaju da dvije godine neće zaigrati na velikom natjecanju i to se vidi na njima, pogotovo na Mihiću. A reprezentativci su odlično, Stevanović puca od samopouzdanja, dok su Šprem i Matulić dobro odradili turnir u Švicarskoj", prokomentirao je Dvoršek stanje juniorskih i seniorskih reprezentativaca koji su izostali s dijela priprema.

"Nadamo se dobroj atmosferi u dvorani, a i Vardar samo par dana nakon toga ima vrlo važnu utakmicu Lige prvaka stoga će i to možda malo utjecati na Makedonce tako da imamo realne šanse da prođemo", rekao je Stevanović o Zagrebov prilici za finale.

Ovogodišnje izdanje Final Foura regionalne lige je treće po redu te se svi slažu s vođom CO Zagreba kako je upravo ono i najjače do sada: Ovo je najjači Final Four do sada, najjača sezona SEHA GSS lige do sada i to najbolje pokazuje podatak da se jedan Metalurg nije plasirao na završnicu. Mi smo svoj cilj ispunili, imamo svoje mjesto u završnici i želimo se pokazati u najboljem svjetlu. Vardar je trenutno favorit, ali kada utakmice krenu sve je moguće."

"Makedonci su sjajno posložena ekipa s velikim brojem kvalitetnih individualaca. Izbacili su Hamburg iz Lige prvaka i sve to nešto govori, ali mi smo se dobro spremili i na nama je samo da odigramo pravu utakmicu i da se nadamo kako će to biti dovoljno za finale. Najjača karika Vardara je gusta 6-0 obrana, dok su u napadu jako brzi s puno širokih križanja, a mnogo akcija završava na krilima. Mana im je vraćanje u obranu stoga mi moramo gurati kontre i polukontre", rekao je ponešto o prvim protivnicima trener Dvoršek.

Čuvar Zagrebove mreže Ivan Stevanović, koji je na turniru u Švicarskoj odlično čuvao vrata Hrvatske, uoči Novog Sada je rekao: "Zadnju utakmicu igrali smo s Vardarom tako da se s njime jako dobro poznajemo. Ima mnogo jakih individualaca i trebamo dobro odigrati obranu i zadržati Vardar na 26 pogodaka kako bi imali šanse za finale. Ima na svakoj poziciji dva kvalitetna igrača i naravno da nam neće biti lagano."

Foto: Matija Hećimović

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.04.2014. u 14:38
    trebalo bi bit više vijesti o pressicama "moćnog" rk zg.
    Obrisan korisnik