Zimski sportovi

Video: Detroit Red Wingsi 23. sezonu u nizu ušli u doigravanje

Željka Jurkas • četvrtak, 10.04.2014.
Video: Detroit Red Wingsi 23. sezonu u nizu ušli u doigravanje

Pet uzbudljivih susreta odigrano je u srijedu u NHL-u. Detroit i Columbus su osigurali doigravanje, Chicago je četvrtom pobjedom u nizu i dalje u igri za drugo mjesto divizije i prednost domaćeg leda, porazom San Josea potvrđen je susret Sharksa i Kingsa u prvom krugu, a Ducksi nakon potvrde Pacifica gledaju prema tituli pobjednika Zapada...

Marian Hossa i Patrick Sharp preuzeli su odgovornost i najprije sa 48 sekundi do isteka vremena gurnuli utakmicu s Montrealom u produžetak, a 43 sekunde od početka osigurali pobjedu i nastavak borbe za drugo mjesto u diviziji. “Brojke pokazuju da smo još uvijek u igri i za to igramo. Naravno da bismo željeli početi prvi krug u United Centru, ali kada završi 82. utakmica, uhvatit ćemo se s idućim izazovom, koji god on bio“, izjavio je strijelac pobjedničkog gola za službene stranice. Svi golovi pali su u zadnjoj trećini i produžetku. Montreal je dvaput dolazio u minimalno vodstvo, preko Dalea Weisea i Francisa Bouillona, a prvo izjednačenje Chicaga došlo je preko Jeremyja Morina. Montreal je odmarao prvoga vratara i prvi par braniča.

Minuta i 15 sekundi ostalo je na semaforu kada je Riley Sheahan ubacio pak preko Marc-Andre Fleuryjevog ramena u mrežu Pensa za izjednačenje rezultata i osiguravanje potrebnog boda za 23. u nizu kvalifikaciju u doigravanje. “Dobar je osjećaj i dobro je da smo uzeli bod za doigravanje. Uvijek je odlično kada pomognemo momčadi. Svi pričaju kako su mlađi igrači uskočili i kako nose momčad, ali treba pohvaliti sve starije koji nas vode i pokazuju kako se to radi“, komentirao je Sheahan. Jussi Jokinen postigao je jedini pogodak u ispucavanju kaznenih udaraca, a cijela serija je bila jedna od zabavnijih ove sezone. Prva trećina igrala se uglavnom u Pittsburghovoj zoni, a tijekom cijele utakmice Detroit je imao 13 udaraca na gol više od domaćina. Tomaš Jurčo zabija prvi gol sredinom prve trećine, a u drugoj dva powerplay gola Jamesa Neala oba puta vraćaju izjednačenje. Pensi prvi puta dolaze u prednost sredinom zadnje trećine golom Jokinena. U momčad Penguinsa vratio se Kris Letang nakon deset tjedana van leda (i briljirao u povratku), a s kratkog odmora vraćeni su kapetan Sidney Crosby, Brooks Orpik i Olli Maatta.

Utakmica u Dallasu počela je prenesenim golom Nathana Hortona iz ožujka kada se Rich Peverly srušio na klupi, a utakmica odgođena. Do četrnaeste minute Columbus je bio u plusu s tri gola, a Sergej Bobrovski branio je sve. Do kraja susreta domaćini jednom uspijevaju pronaći put do mreže, sredinom zadnje trećine. Pobjedom u Dallasu Columbus je osigurao, drugi puta u povijesti kluba, sudjelovanje u doigravanju, a preostale dvije utakmice odlučit će hoće li se u prvom krugu susresti s Penguinsima ili Bruinsima, ili će ipak prestići Philadelphiju na trećem mjestu divizije i igrati s Rangersima. Dallas je i dalje u borbi za jedino prestalo mjesto doigravanja, a ovim porazom je Phoenixu dao izvrsnu priliku da se bodovno poravnaju. “Ovo je samo prvi korak. U rujnu smo pričali o osvajanju Stanleyja, ali da bi došli do toga, moramo se kvalificirati u doigravanje. Dakle ovo je prvi korak i moramo uživati u njemu, ali i gledati dalje. Stavili smo se u situaciju da smo izjednačeni s Detroitom, ali ipak ispred njih. Sada smo na sedmom mjestu i trudit ćemo se doći što više“, izjavio je nakon susreta trener Blue Jacketsa Todd Richards.

Los Angeles Kingsi su zaostajali tri gola kada su napokon pronašli put do mreže Karrija Rama i tada su Jared Stoll i Anže Kopitar zabili dva unutar 40 sekundi. Izjednačenje susreta došlo je tek sredinom treće, no više od toga Ramo nije puštao. Jonathan Quick zaustavio je 15 udaraca, a u ispucavanju kaznenih udaraca prošla su ga dvojica igrača Flamesa - Jiri Hudler i Sean Monahan. Ramo, koji je zaustavio 41 udarac tijekom 65 minuta propustio je slobodni udarac Mariana Gaborika. U utakmici bez isključenja Kingsi su tražili način kako se vratiti na pobjedničke staze i što spremnije ući u doigravanje.

Dvije trećine u Honda Centru gledali smo pravi čvrsti hokej kakav je očekuje u doigravanju, a nakon što su se Ducksi odvojili na dva gola, Sharksi su malo smanjili gas i zadnja trećina je bila tek standardno dobra. Rookie vratar John Gibson upisao je drugu pobjedu u isto toliko startova obranivši 36 udaraca, a Sharksi su počeli susret s Anttijem Niemijem koji je nakon trećeg gola Ducksa iz devetnaest udaraca poslan na klupu. Umjesto njega na led je stao Alex Stalock koji je pola sata imao devet obrana. Prva dva gola, po jedan sa svake strane, pala su na samom kraju prve trećine. Ducksi prelaze u vodstvo početkom druge golom Patricka Maroona, a Logan Couture ga, nakon velike greške domaćina, izjednačava. Maroon zabija svoj drugi gol, ujedno i pobjednički, dvije minute kasnije, a na njegovu prednost Matt Beleskey dodaje još jedan gol. U zadnjoj trećini domaćini još jednom tresu mrežu, ovoga puta praznu. Pobjedom su Ducksi osigurali naslov pobjednika divizije i sa bodom i utakmicom više nalaze se ispred St. Louisa u borbi za naslov pobjednika konferencije.

NHL
Chicago Blackhawks – Montreal Canadiens 3:2 produžetak
Pittsburgh Penguins – Detroit Red Wings 4:3 kazneni udarci
Dallas Stars – Columbus Blue Jackets 1:3
Calgary Flames – Los Angeles Kings 4:3 kazneni udarci
Anaheim Ducks – San Jose Sharks 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))10.04.2014. u 17:05
    Ako budu igrali protiv Bostona mislim da nemaju puno sanse. Vise bi volio da igraju protiv Pinguina jer bi bila odlicna serija.
    :))
  • vlacng10.04.2014. u 12:25
    Sto se sezona odmiče Detroita igra bolje, nebi me začudilo da izbace Bostona u prvom krugu.
    vlacng