Nogomet

Liga prvaka: Finale prije finala; Mandžo i Bayern na Modrićev Real

Ivan Blažević • petak, 11.04.2014.
Liga prvaka: Finale prije finala; Mandžo i Bayern na Modrićev Real
Foto: EPA

Odmah nakon onog za Europsku ligu, u Nyonu je od 12.30 održan i ždrijeb polufinala Lige prvaka. U loncu ždrijeba našli su se branitelj naslova Bayern, Real Madrid, Atletico i Chelsea.

Svakako zvučniji dvoboj koji možemo nazvati i finalom prije finala biti će onaj između Real Madrida i Bayerna. Ta dva kluba u istoj su se fazi natjecanja susrela i prije dvije godine, a slavili su Bavarci izgubivši tada finale na jedanaesterce od Chelseja. Dvije godine kasnije, nije se mnogo toga u redovima ova dva europska diva promijenilo. I dok je Real u španjolskoj Primeri u dva susreta s Barcelonom i Sevillom pokleknuo i uvelike si otežao nastavak domaćeg prvenstva, Bayern je već osigurao naslov njemačkog prvaka, a njihova igra s Guardiolom kao glavnim strategom izgleda moćnije nego ikad. Prvi susret igra se 22. travnja na Santiago Bernabeu.

U drugom polufinalu sastaju se Atletico Madrid i Chelsea. Diego Simeone i njegovi igrači za ovu sezonu, bez obzira kako ona za njih završila, svakako zaslužuju duboki naklon. Šest kola prije kraja španjolskog prvenstva nalaze se na vrhu prvenstvene tablice ispred Reala i Barcelone. U ekipi nemaju najvećih svjetskih zvijezda, a njihova okomita i napadačka igra opasna je za svakog protivnika, i cijela priča nekako sliči onoj prošlogodišnjoj u kojoj su glavnu ulogu imali Jurgen Klopp i njegovi igrači. Može li Atletico ponoviti njihov uspjeh, ostaje da vidimo.

Chelsea je ove sezone u svojim redovima doživio mini-renesansu, Eto'o je u poznim godinama pronašao vrhunsku formu, Hazard je opasniji nego ikad, a kada se na klupi nalazi Jose Mourinho koji je zaslužan za većinu pozitivnih stvari u klubu ove sezone, sve je moguće, pa tako i trofej Lige prvaka.

Prvi susreti igraju se 22. i 23., a uzvrati 29. i 30. travnja.

Liga prvaka, polufinale:
Real Madrid - Bayern
Atletico Madrid - Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2014. u 21:03
    pa svakom ko jr gleda torrentea je atletico drag :)i iskreno da ponovo biram bira bi borussiu u europi zbog navijača al nažalost jednom davno birao sam barcu i ne minjam to samo tako :D (zbog boje dresova :P)ak sljedeće godine athletico dođe do polufinala budem i za njih navija ak barca ispadne :Da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2014. u 20:57
    Bayern je najkvalitetnija momčad, ali to ne znači ništa. U posljednjih desetak godina Ligu prvaka su osvajale momčadi koje su u tom trenutku bile u statusu ausajdera. Najbolji primjeri "autsajdera" koji su osvajali Ligu prvaka su Milan 2003., Porto 2004., Liverpool 2005. i Chelsea 2012.
    Obrisan korisnik
  • Colchoneros11.04.2014. u 19:48
    ne pisi gluposti ako nisi upucen, clan sam odnedavno jer nemam naviku komentiranja. Slazem se da ima puno simpatizera. Osobno sam simpatizer od 99god i uvijek su me svi sprdali jer nisu shvaćali zašto navijam baš za Atletico. U zadnjih 4godine sve dolazi na naplatu i uživam u svakom trenutku, a... [više na forumu]
    Colchoneros
  • Obrisan korisnik11.04.2014. u 19:17
    "Finale prije finala" je sintagma koja se koristi u nedostatku inspiracije i kod nemogućnosti odmaka od površnosti, najčešće od samo prozvanih i neškolovanih novinara. Uglavnom, neka ima dobrog nogometa i neka pobjedi bilo tko osim guardiole :-D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2014. u 18:33
    europski el clasico..Hala Madrid!!
    Obrisan korisnik